Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Anna Rukko keräsi uudelle lastensairaalalle 63 000 euroa. Nyt hänellä on uusi projekti, joka on ilahduttanut jo kahtasataa syövästä toipuvaa koululaista.

Anna Rukko, 21, on monella tapaa harvinaislaatuinen nuori nainen. Sen lisäksi, että hän on selvinnyt lapsena sairastamastaan ihosyövästä, hän on  kerännyt uudelle lastensairaalalle huomattavan summan rahaa huutokauppaamalla tekemiään koruja Facebook-ryhmässä.

Anna sai toiminnastaan kunniamaininnan HopLopin järjestämässä Suomen Lapsiystävällisin 2017 -kilpailussa. 

– Kun tekee jotain tämän kaltaista lapsena tai nuorena, epäonnistumista ei tarvitse pelätä. Nuori ikä antaa ikään kuin luvan epäonnistua, ja se on ihan uskomaton mahdollisuus, Anna sanoo. 

Hän on jo hetken ollut uusi projekti yhdessä Sylva Ry:n kanssa: syöpälasten tsemppistipendi, joka jaetaan kouluissa nyt jo neljättä vuotta. 

– Sitä ei tule ajatelleeksi, kuinka vaikeaa syövän jälkeen on palata kouluun. Ulkonäkö on muuttunut ihan erilaiseksi kuin ennen tukan lähtemisen ja laihtumisen myötä. Siitä idea stipendiin lähti, Anna kertoo. 

Stipendin ideana on palkita niitä lapsia, jotka yrittävät parhaansa omasta sairaudestaan huolimatta. 

”Sitä ei tule ajatelleeksi, kuinka vaikeaa syövän jälkeen on palata kouluun.”

Anna oli itse 11-vuotias sairastuessaan syöpään. Sairaala tuli erittäin tutuksi, sillä hän ei saanut infektioriskin vuoksi poistua sieltä. Päivisin oli pakko keksiä jotain tekemistä, sillä muuten seinät olisivat kaatuneet päälle. Tuolloin Anna alkoi tehdä koruja, joiden avulla hän kuusi vuotta myöhemmin keräsi lastensairaalalle yhteensä 63 000 euroa. 

– Ei tämmöiseen tarvita mitään supervoimia. Tee sitä, missä olet hyvä. Ei aina tarvitse keksiä jotain uutta ja ihmeellistä, Anna kannustaa. 

Nyt nainen on 21-vuotiaana Espoon nuorin kaupunginvaltuuston jäsen. Sen lisäksi hänellä on tällä hetkellä toinen iso projekti, lääketieteellisen pääsykokeet. 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Liittyykö se pullaan vai nukkumiseen? Testaa, mikä tsemppilause sopii parhaiten sinulle juuri nyt.

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.