Winter Run juostaan Vantaalla perjantaina 7.3. Se on osa Run for Good -juoksutapahtumasarjaa, jonka toinen kehittäjä on liikunta-aktiivi Tanja Piha. Hän kuuluu myös Supertyttö-ryhmään, joka osallistuu monin tavoin talkoisiin.

Poikani tarhakaveri sairastui leukemiaan. Törmäsin pienen, sievän Lumi-tytön vanhempiin kotikadulla sekä lähikaupassa. Vanhempien koko kroppa viestitti huolta ja hätää pienen tytön puolesta. Pienen lapsen sairastuminen kosketti. Päätin, että haluan tehdä voitavani sen eteen, että sairailla lapsilla ja heidän läheisillään olisi parhaat mahdolliset puitteet parhaan mahdollisen lääketieteellisen hoidon lisäksi. Kuultuani Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeesta, päätin että tässä on minun tapani auttaa. Kuulun Supertyttö-nimiseen ryhmään, joka aikoo kerätä hankkeelle vähintään 50.000 euroa, josta noin puolet on jo kasassa.

Liikunnallista hyväntekeväisyyttä

Passiivinen hyväntekeväisyys ei kuitenkaan tuntunut osaltamme parhaalta tavalta kerätä rahaa hankkeelle. Olen itse saanut kipinän aikuisiällä juoksemiseen ja treenaamiseen. Paremmalla fyysisellä kunnolla ja treenaamisella olen itse saavuttanut monia unelmiani ja huomaan, että monet elämän osa-alueet loksahtelevat paremmin paikoilleen, kun olen elämäni kunnossa. Haluan yhdistää liikkumisen sekä ihmisten motivoinnin liikunnalliseen elämäntapaan uuden lastensairaalan varainkeruuseen. Meistä Supertytöistä löytyy eri osa-alueiden ammattilaisia, ja hankkeessamme on monia eri konsepteja.

Supertyttöjen ideat kantavat

Kasaannuimme Supertyttö-ystävieni kanssa eräänä syysiltana ja aloimme ideoida miten voimme tuoda panoksemme uuden lastensairaalan hyväksi. Suvi Paasikivi ja espoolaiset äidit keräsivät lähes 20.000 euroa järjestämällä illan Westendin äideille. Aino Sergelius poikansa Felixin kanssa ideoi enkeliprojektin, jossa lapset piirsivät enkeleitä, joista teetimme kortteja. Kortteja myydään Helsingissä Ombrellino, Urbana sekä Sofinah -liikkeissä. Esther Guilland on masinoinut lastenvaatekirppiksiä mukaan hyväntekeväisyyshankkeeseen.

Run for Good -konsepti liikuttaa

Olympiajuoksija Kirsi Valastin kanssa päätimme kehittää Run for Good -konseptin. Run for Good on juoksutapahtumien sarja, joissa kuka tahansa pystyy kehittämään omaa kuntoaan pitkin vuotta ja samalla kerätä rahaa uudelle lastensairaalalle. Ensimmäinen juoksutapahtuma on Winter Run Vantaalla, perjantaina 7.3. Itse aion juosta viiden kilometrin matkan seitsemänvuotiaan poikani kanssa. Muut tapahtumat ovat Naisten Kympin yhteydessä juostava Tyttöjen Kymppi, kesällä Vierumäellä juostava Pullukka Puolimaratonille sekä syksyinen Pääkaupunkijuoksu. Tarjolla on juoksumatkoja viidestä kilometristä puolimaratoniin, joten eritasoiset juoksijat pääsevät haastamaan itseään pitkin vuotta.

Moni taho yhteistyössä

Olemme nöyrän kiitollisia ja onnellisia siitä pyyteettömästä tuesta ja avusta mitä Run for Goodin merkeissä olemme saaneet. Mainostoimistot Satumaa, SEK & Grey ja Isobar ovat auttaneet markkinointimateriaalien ja webbisivujen työstössä. Mustavalkoista firman Ville Sjöstöm kuvasi Supertytöt juoksun merkeissä. Viestintätoimisto Miltton auttoi meitä pr-aktiviteeteissa. Mediatalot ovat lähteneet upeasti talkoisiin mukaan. JC Decaux, Sanoma ja Aller Media ovat lahjoittaneet hankkeelle mediatilaa. Monet suomalaiset eturivin bloggaajat ovat mukana hankkeessa ja houkuttelemassa paikalle juoksijoita.

Winter Runiin odotetaan satoja juoksijoita

Vantaalle Winter Runiin odotamme satoja juoksijoita. Jokaisen panos tässä on tärkeä, sillä juokaisesta juoksijasta lahjoitetaan 20 euroa uudelle lastensairaalalle. Viiden kilometrin matkan voi taittaa vaikka kävellen, jos juokseminen ei tunnu omalta. Kirsin ja Supertyttöjen kanssa kuitekin toivomme, että mahdollisimman moni saisi kipinän juoksuharjoitteluun samalla, kun auttaa Uusi Lastensairaala 2017 -hanketta. Meistä olisi todella hienoa että mahdollisimman moni tulisi mukaan juoksemaan.

Tule sinäkin, ilmoittaudu täällä:  http://winterrun.fi

Maailmasta hieman parempi paikka

Parasta tässä kaikessa on ollut se uskomattoman hyvä fiilis, joka tulee siitä, että auttaa tärkeää asiaa ja pyrkii tekemään maailmasta hieman parempaa paikkaa. Meidät on yllättänyt positiivisesti ihmisten ja yritysten halu kantaa kortensa tärkeään hankkeeseen. Jotkut ovat ihmetelleet, että miten me jaksamme, kerkeämme ja viitsimme. Olen kokenut että kaiken tämän pystyy tekemään yhdistettynä vaativaan työhön, perhe-elämään ja omaan treenaamiseen.

Olemme puhuneet muiden auttamisesta kotona ja haluan että poikani kasvaa sellaiseksi ihmiseksi, että hän on valmis auttamaan muita. Lähiseudun pojat ovatkin käyneet tekemässä taikatemppuja viereisen Alepan edessä euron hintaan uuden lastensairaalan hyväksi. Odotan päivää jolloin sairaala valmistuu, ja sairaille lapsille perheineen tarjotaan korkeatasoiset puitteet sillä hetkellä, kun elämä mullistuu lapsen sairastumisen myötä. Toivoisin, että mahdollisimman moni meistä tekisi voitavansa ja auttaisi sillä tavalla mikä sopii itselleen ja mikä sopii omaan elämäntilanteeseen. Minulle parhaiten sopii Run for Good ja juokseminen. Toivottavasti näemme Winter Runilla!

Kirjoittaja on Tanja Piha, liikunnan aktiivi ja myyntijohtaja.