Rullalautailu ja auttaminen kulkevat käsi kädessä? Kyllä. Ainakin rullalauta- ja lifestyle-kauppa Overboard keräsi joulukampanjallaan Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle noin 1500 euroa. Lisäksi vuoden 2013 keväällä Overboardin Ravintolapäivän ravintola, Seagull, tuotti hankkeelle 600 euroa.

Overboard on verkossa toimiva suomalainen rullalauta- ja lifestyle-kauppa. Rullalautailu on kasvava osa nuorisokulttuuria, ja siihen on mielestämme tärkeää liittää kestäviä ja tervehenkisiä arvoja. Rullalautailu ja siihen liittyvä kulttuuri luo parhaimmillaan yhteisöllisyyttä, tuo nuorille järkevää ja merkityksellistä tekemistä ja kannustaa liikuntaan, ulkoiluun ja sosiaalisten suhteiden rakentamiseen. 

Panostamme lasten ja nuorten hyvinvointiin

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me Overboardissa voimme päätöksillämme panostaa lasten ja nuorten hyvinvointiin ja edistää lajin hyviä piirteitä. Olemme tehneet yhteistyötä Nuorten Mielenterveysseuran ja Yeesi ry:n kanssa sekä lahjoittaneet tuotteitamme esimerkiksi Punaisen Ristin Turvataloille. Siten meille oli luontevaa lähteä mukaan myös Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hanke on meille tärkeä

Kuulimme hankkeesta ensi kertaa talvella 2013. Koimme hankkeen tärkeäksi, koska sillä voidaan auttaa lapsia kaikkialla Suomessa. Suomalainen lasten lääketiede on erinomaisella tasolla, eikä hoidon tason saa antaa laskea siksi, että fyysiset tilat, joissa hoitoa annetaan ovat jääneet kauas tämän päivän standardeista.

Julkinen ja yksityinen puoli yhteistyössä

Meitä Overboardissa kiinnosti myös hankkeen toteuttamismalli: Suomessa ei olla verovaroin syystä tai toisesta saatu uuden lastensairaalan rakentamista edes hankkeen tasolle, saati sitten kaikkien tietoisuuteen ja kaikkien mielestä tärkeäksi.

Tämän hankemallin yksi hieno saavutus onkin mielestämme juuri tuo: julkisen ja yksityisen puolen yhteistyöllä mukaan on saatu myös markkinointi- ja viestintäosaamista sekä karismaattisia hahmoja. Näin itse asia on vihdoin saanut ansaitsemaansa huomiota ja noussut keskustelun kohteeksi.

Uskomme, että tulevaisuudessa yritykset voisivat löytää esimerkiksi tällä tavoin paikkansa yhteiskunnallisista hankkeista. Yksityisomistuksen sijaan yksityisen puolen mukaan tulo voi näin tarkoittaa aitoa tukemista, lahjoittamista ja hyvän tekemistä ja tuoda sitä kautta yritykselle arvoa takaisinkin.

Uusia malleja tarvitaan tulevaisuudessa

Mielestämme on hyvä, että Suomessa kiinnostutaan laajemminkin pohtimaan sitä, millä tasolla ja minkälaisia palveluita jatkossa pystytään tuottamaan, kun työtä tekevät ikäluokat pienenevät ja suuret ikäluokat eläköityvät. Tulevaisuudessa on varmaankin pakko löytää uudenlaisia malleja yhteisten asioiden hoitamiseen.

Suomessa on hankalasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta paljon yrityksiä, joilta löytyy rahaa, jota voisi ohjata myös yhteisen hyvän tuottamiseen.

Joulukampanja keräsi noin 1500 euroa

Käynnistimme Overboardissa hieman ennen joulua Uusi Lastensairaala 2017 -joulukampanjan, jonka aikana lahjoitimme jokaisesta uudesta tilauksesta 2 euroa hankkeelle. Yhteensä kampanjan aikana lahjoituksia kertyi noin 1 500 euroa. Ja paljon hyvää mieltä! Saimme asiakkailtamme useita kampanjasta ilahtuneita jouluviestejä tilausten mukana.

Ravintolapäivän 600 euron tuotto hankkeelle

Olemme hankkeen kautta löytäneet myös uusia tapoja olla tekemisissä oman kohderyhmämme kanssa. Keväällä 2013 perustimme Ravintolapäiväksi Helsingin Kaivopuistoon Ravintola Seagull -nimisen ravintolan, josta kaikki tuotto lahjoitettiin Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle. Ravintolassa kohtasimme paljon meistä kiinnostuneita ihmisiä ja saimme tavata asiakkaitamme, joita emme muutoin yleensä kasvotusten tapaa, koska olemme nettikauppa. Samalla keräsimme vain muutamassa tunnissa hankkeelle noin 600 euroa.

Ensiluokkaista hoitoa jokaiselle lapselle

Olen siitä onnellisessa asemassa, että en itse ole eikä kukaan läheiseni ole joutunut lapsena hoidettavaksi sairaalaan vaikean sairauden vuoksi – mitä nyt muutamia murtuneita luita skeittiharrastuksen takia! Se ei kuitenkaan poista sitä ajatusta, että jokaisen lapsen, joka sairaalahoitoon joutuu, tulisi saada ensiluokkaista hoitoa – etenkin, jos elämme Suomen kaltaisessa yhteiskunnassa, jossa ensiluokkaiseen hoitoon olisi kaikki edellytykset niin teknologisesti, ammattitaidollisesti kuin myös rahallisesti, kun tuki oikein ohjataan.

Kirjoittaja on Ossi Hurttila, yrittäjä.

http://www.overboard.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla