iStockphoto
iStockphoto

Raskaus on tuleville vanhemmille eräänlainen uhmaikä.

Tiesitkö, että raskausaikakin on eräänlainen uhmaikä? Odottava äiti tarkastelee itseään eri silmin kuin ennen, ja seurauksena voi olla ahdistavia tunteita, levottomuutta ja uhmaa. Samanlaisia tuntemuksia voi olla myös tulevalla isällä.

Lasten- ja vanhempainpsykologi Malin Alfvén ja Vi Föräldrar -lehden toimittaja Kristina Hofsten antavat tuleville vanhemmille vinkkejä raskausajan uhman käsittelyyn.

  • Varaudu tuntemattomaan ja hyväksy se, että kaikki asiat eivät ole sinun hallinnassasi.
  • Parisuhde on muutostilassa, ja raskausaikana riitely on yleistä. Kaikesta ei ole pakko olla samaa mieltä, vaikka onkin tulossa äidiksi ja isäksi.
  • Yritä päästä sovintoon oman lapsuutesi ja menneisyytesi kanssa. Vanhojen ja uusien ihmissuhteiden miettiminen valmistaa sinua tulevaan muutokseen.
  • Muista, että kaikenlaiset ajatukset ovat sallittuja. On ihan tervettä, että välillä on huonoja päiviä.
  • Hae apua, jos sinulla on vaikeaa. Puhu jonkun kanssa, johon luotat.

Lähde: Malin Alfvén ja Kristina Hofsten: Uhmakirja, Tammi 2012
Vauva 10/2012

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mun mies jätti mut 4 kk ennen laskettua aikaa. Halus viettää aikaa kavereidensa kanssa, eikä ymmärtänyt miksi kaipasin henkistä tukea. Saati sitä ei ymmärtänyt, että miksi tarvitsee tulla yöksi kotiin.....

mun mies ryyppäs lapsen syntymän jälkeen ajokorttinsa ja mun kunnioituksen häntä kohtaan. ja kovasti halusi ekaa ja myös tätä toista lasta aivan sydämestään. miehen alkoholiongelma paljastui mulle vasta raskausaikana kun ei oo aiempaa kokemusta juopoista...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla