Viivi Aaltoveden vauvakutsut alkoivat belly paintingillä, jossa hänen mahaansa maalattiin vesimeloni. Kuva: Bodypainting-taiteilija Riina Laine
Viivi Aaltoveden vauvakutsut alkoivat belly paintingillä, jossa hänen mahaansa maalattiin vesimeloni. Kuva: Bodypainting-taiteilija Riina Laine

Ihania potkuja! Maalaushetkellä äidillä on hetki keskittyä vain vauvaan. 

Helmikuussa Viivi Aaltoveden, 27, mahaan maalattiin vesimeloni. Kahdeksannella kuulla esikoistaan odottava Aaltovesi yllätettiin vauvakutsuilla, joiden ensimmäinen ohjelmanumero oli belly painting, raskausmahan maalaaminen. Koska maalaus oli Aaltovedelle yllätys, hänen ystävänsä olivat jo päättäneet aiheen: mahaa koristaisi loppuillan tulevan äidin lempihedelmä.

– Maalaus oli miellyttävää, eikä maali tuntunut yhtään kylmältä iholla, Aaltovesi kertoo.

Vartalomaalauksen maailmanmestari Riina Laine kertoo, että ulkomailla belly painting on suosittua, mutta Suomessa ilmiö on vielä uusi. Usein belly painting ostetaan tulevalle äidille yllätyslahjaksi vauvakutsuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mahaan maalattava kuva suunnitellaan jokaiselle äidille yksilöllisesti. Suosittuja aiheita ovat luontoon liittyvät elementit, eläinlapset ja erilaiset mandala-kuviot. Maalaukseen voi lisätä myös lapsen työnimen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Joskus äiti on halunnut ikuistaa mahaansa kartan tai maiseman paikasta, jossa lapsi on saanut alkunsa, Laine kertoo.

Laine käyttää maalaamiseen EU:ssa valmistettuja vesiliukoisia vegaanisia maaleja, jotka on tarkoitettu herkälle iholle. Maalit ovat samoja, joita käytetään lasten kasvomaalauksiin. Sormivärejä tai mitään muita maaleja Laine ei suosittele käyttämään, sillä niiden turvallisuutta pitkässä ihokontaktissa ei ole tutkittu.

Vauva reagoi siveltimen vetoihin

Maalatusta mahasta otetaan lopuksi kuva, jonka äiti saa muistoksi itselleen. Myös lapsen toisen vanhemman voi ottaa mukaan maalaukseen. Kuvat vartalomaalilla koristelluista vanhemmista päätyvät usein tauluiksi joko lastenhuoneeseen tai olohuoneeseen.

– Monet haluavat ikuistaa raskausajan, mutta arjen kiireessä kuvien ottaminen unohtuu, Laine kertoo.

Belly paintingin yksi idea on juuri kiireen unohtaminen.

– Vauva reagoi siveltimen vetoihin voimakkaasti, ja joillekin äideille vauvan vilkkaat liikkeet tulevat yllätyksenä: arjen keskellä äiti ei välttämättä ole aiemmin ehtinyt istua alas ja tunnustella, miten vauva kohdussa liikkuu.

Maalaukseen kannattaakin tulla vain muutaman läheisen ihmisen kanssa, ei niin että odottavan äidin mahaa maalataan kaikkien vauvakutsujen vieraiden nähden, Laine muistuttaa.

Mandala-kuviot syntyvät alle kahdessa tunnissa. Neljässä tunnissa ehtii maalata mahan lisäksi koko ylävartalon. Jos toiveissa on myös kumppanin vartalon maalaus, aikaa kannattaa varata koko päivä.

Aaltoveden mahaan maalattuun vesimeloniin meni noin tunti. Maalauksen jälkeen Aaltovesi vietiin hänen ystävänsä kotiin, jossa odottivat vauvakutsujen loput vieraat.

– Maalauksen jälkeen olin koko loppuillan maha paljaana, ja vieraat olivat tästä tosi ilahtuneita, Aaltovesi naurahtaa.

Haaveiletko omasta belly paintingistä? Tässä inspiraatiota:


Kuva: Bodypainting-taiteilija Riina Laine

Maapallo on kaunis aihe maalattavaksi. 


Kuva: Bodypainting-taiteilija Riina Laine

Lahjanaru symboloi maailman parasta lahjaa. 


Kuva: Bodypainting-taiteilija Riina Laine

Eri sävyjä yhdistelemällä syntyy upea, kolmiulotteinen taideteos.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla