Toisenlaiset äidit nähdään Livillä ja Ruudussa tiistaisin klo 21. Tänään tavataan Miisa, jolle on tehty rintojen kohotusleikkaus ja laitettu silikonit.
Toisenlaiset äidit nähdään Livillä ja Ruudussa tiistaisin klo 21. Tänään tavataan Miisa, jolle on tehty rintojen kohotusleikkaus ja laitettu silikonit.

Voiko silikonirinnoilla imettää ja mitä riskejä siihen liittyy? Plastiikkakirurgi vastaa.

Toisenlaisten äitien tämän illan jaksossa seurataan synnytyspelkoa potevaa Miisaa, 25, joka ei aio imettää tulevaa lastaan silikonien vuoksi. Miisaa huolestuttaa rintojen tulehtuminen ja mahdollinen uusi kallis korjausleikkaus.

Kysyimme plastiikkakirurgilta, miten silikonit vaikuttavat imetykseen.

– Lähtökohtaisesti silikonit eivät ole este imetykselle, kertoo Bulevardin klinikan plastiikkakirurgi ja kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Ståhlberg

Rintojen suurennusleikkauksessa implantit asetetaan rintoihin rintarauhasen taakse, jolloin implantti itsessään ei häiritse imetystä ja maidontuotantoa.

”Tilannetta ei voi jälkikäteen korjata edes implanttien poistolla.”

Suurin riski imetyksen kannalta on nännien tuntoaistin häviäminen. Ståhlbergin mukaan pienelle osalle rintaimplantin saaneista tulee leikkauksen jälkeen tunnottomuutta nänneihin, joka saattaa jäädä pysyväksi tilaksi. Tämä taas vaikuttaa maidon herumiseen rinnasta. 

– Tuolloin imetys ei onnistu, eikä tilannetta voi jälkikäteen korjata edes implanttien poistolla. 

Vaikka rinnat tuntuisivatkin erilaisilta, voi imetystä kuitenkin kokeilla. 

Ståhlberg kertoo, että rintojen suurennusleikkaukseen hakeutuville naisille kerrotaan aina, että leikkaus voi vaikuttaa imetyksen onnistumiseen. Myös naiset ovat itse kiinnostuneita implanttien riskeistä.

Ståhlbergin mukaan rintojen suurennusleikkaukseen voi hakeutua missä elämänvaiheessa tahansa. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että raskaus ja imetys muuttavat rintoja paljon, joten mikäli leikkaus tehdään raskauksien välissä, ei operaatiolla saada välttämättä naisen toivomaa lopputulosta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kuva: HBO
Kuva: HBO

Nimeä vauvasi kuumimpien sarjojen tai klassikkoelokuvien mukaan.

Rakastatko tv-maratoneja sohvalla? Tiedät, kuka on Jon Snow, Floki tai Frank J. Underwood? Jos vauvasi on edelleen nimeä vailla, miten olisi lempisarjasi hahmon nimi?

Poimimme nimiehdotuksia suosituista tv-sarjoista kuten Vikings, Skam, Knightfall, The Sopranos, The Crown, House of Cards, Girls ja Downtown Abbey. Eksyipä mukaan muutama nimi klassikkoelokuvistakin.

Voimakas viikinki, kohtelias kuninkaallinen vai laskelmoiva mafioso? 30 nimiehdotusta pojalle

Björn
Brann
Eskild
Floki
Han
Harry
Hector
Henrik
Isak
Ivar
Jaime
Jasper
Jerry
Jim
Jimmy
Jon
Jonas
Jorah
Lucas
Luke
Martin
Ragnar
Robb
Rodrik
Rollo
Sam
Thomas
Tony
Tom
Vito

Lohikäärmeiden äiti, galaksiprinsessa vai rento newyorkilaiskaunotar? 40 nimiehdotusta tytölle

Aayla
Adelina
Arya
Astrid
Daenerys
Dolores
Edith
Elisabeth
Ellaria
Eva
Gilly (Neilikka)
Greta
Hannah
Helga
Ingrid
Isobel
Janine
Jessa
Karin
Lagertha
Lavinia
Leia
Linda
Livia
Magda
Margaret
Marina
Martha
Meera
Miranda
Padme
Rhonda
Sansa
Saga
Sara
Selma
Sybil
Talisa
Ygritte
Victoria

Nykyisen nimilain mukaan nimen tulee olla suomalaisen nimikäytännön mukainen. Nimilakia ollaan uudistamassa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Muusikko-näyttelijä Reino Nordinin ja arkkitehti-bloggaaja Maria Nordinin lapsen laskettu aika on kesällä.

Reino, 34, ja Maria Nordin, 34, julkistivat raskauden viikonloppuna. Reino Nordin kertoi odotuksesta sunnuntaina Facebookissa.

”Tiedotusluontoinen asia. OBS! Olemme raskaana Maria-vaimoni (12rv) fyysisesti minä lähinnä henkisesti!” Reino kertoi Me Naisten mukaan.

Reinon mukaan ”lapsi on haluttu ja ahkerasti harjoiteltu”. Parilla on ennestään 6-vuotias tytär Luna ja 8-vuotias poika Fidel. Reino Nordinilla on lapsi myös aiemmasta liitostaan.

Reino Nordin on aiemmin pohtinut Me Naisille vanhemmaksi kasvamista ja omaa päihteidenkäyttöään.

”Uskon, että vanhemmaksi kasvaminen on miehillä erilaista kuin naisilla, jotka tuntevat tulevan lapsen jo odotusaikana vatsassaan. Ainakin minulle se on ollut hitaampaa kuin vaimolle, tai sitten olen kärsinyt alemmuudentunteesta, kun en ole heti osannut olla vastasyntyneen kanssa.”

Päihteet ovat Reino Nordinin mukaan vaikuttaneet myös pariskunnan suhteeseen. Hän kertoo jättäneensä päihteiden käytön viime kesänä.

”On ihanaa vihdoin olla Marian luottamuksen arvoinen.” 

Maria Nordin kertoi Meidän Perheen haastattelussa vuonna 2014, että lasten saaminen ei ollut hänelle ja Reinolle itsestäänselvää: ”Minulla on fyysinen poikkeavuus, kaksi kohtua. Siksi olin aina ajatellut, ettei lapsen saaminen olisi minulle mahdollista.” 

Viikonloppuna Maria julkaisi Instagramissa kuvia Thaimaasta, jossa pariskunta lomailee lastensa kanssa: ”Plans for today: Beach. Coconut. #raskaana”, lukee tässä sunnuntain postauksessa.

 

Plans for today: Beach. Coconut. #raskaana

Henkilön Maria Nordin (@marianordin.fi) jakama julkaisu

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.