Kuva: 123rf
Kuva: 123rf

Australiassa tehdyssä tutkimuksessa seurattiin yli puolta miljoonaa raskautta.

Raskauteen liittyvät vakavat komplikaatiot ovat yleisempiä, jos sikiö on poika, selviää tuoreesta tutkimuksesta. Tutkijat seurasivat yli puolta miljoonaa raskautta Australiassa kolmenkymmenen vuoden ajalta.

Tutkimuksen mukaan poikaraskauksissa oli tyttöraskauksia enemmän terveysongelmia sekä äidillä että lapsella.

Poikia syntyi enemmän ennenaikaisesti. Poikien osuus oli erityisen suuri ennen 34. raskausviikkoa syntyneissä pikkukeskosissa.

Poikaa odottavilla äideillä oli useammin raskausajan diabetes tai raskausmyrkytys. Toisaalta raskausmyrkytys oirehti aikaisemmassa vaiheessa raskautta naisilla, jotka odottivat tyttöä.

Samansuuntaisia tuloksia on saatu myös aiemmissa tutkimuksissa.

Tutkijat kuitenkin korostavat HealthDay-sivuston artikkelissa, että suoraa syy-seuraussuhdetta sikiön sukupuolella ja komplikaatioilla ei ole, eikä  odottavilla äideillä ole syytä stressata lapsensa sukupuolesta. Tärkeää sen sijaan on syödä terveellisesti ja käydä raskausajan tutkimuksissa – riippumatta siitä, kasvaako kohdussa tyttö vai poika.

Vierailija

Tutkimus: Raskaudessa on enemmän riskejä, kun sikiö on poika

Vierailija kirjoitti: Jostain syystä tyttökeskoset myös selviävät paremmin kuin poikakeskoset. http://www.news-medical.net/news/20091214/Premature-newborn-boys-have-po... " the greater morbidity among premature boys can be due to the fact that male fetuses mature later. This can mean that they have a poorer ability than females to react to stress, respond to inflammation, and regulate their blood pressure. In full-term pregnancies, boys have had more time to catch up. Here, too, boys run a...
Lue kommentti