TENS-laite oli pelastus, Susanna kirjoittaa blogissa.
TENS-laite oli pelastus, Susanna kirjoittaa blogissa.

16 tuntia kestänyt synnytys oli pitkä ja raskas, mutta myös positiivinen kokemus, Susanna Mustajärvi kirjoittaa blogissaan Vauva.fissä.

Ex-missi, fitnesstähti ja yrittäjä Susanna Mustajärven synnytys ei edennyt täysin suunnitelmien mukaan. Susanna kertoo synnytyksestään Meidän Combo by Susanna -blogissaan Vauva.fissä. Pieni poika syntyi juhannusviikonloppuna.

Susanna kertoo pelänneensä etukäteen lähinnä sitä, että synnytys jouduttaisiin käynnistämään. Juuri tämä tilanne tuli eteen, kun synnytys ei lähtenyt kunnolla käyntiin lapsivesien menosta huolimatta.

Susanna pääsi toiveidensa mukaan ammeeseen synnytyksen alkuvaiheessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Vesi ylipäänsä oli erittäin hyvä kivunlievitykseen. Koin, että pystyin hallitsemaan kipua ja rentoutumaan hyvin”, hän kirjoittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Susanna oli etukäteen toivonut mahdollisimman lääkkeetöntä synnytystä, mutta päätti synnytyksen edetessä toisin. Hän kertoo olevansa päätökseensä tyytyväinen.

Kaiken kaikkiaan 16 tuntia kestäneestä synnytyksestä jäi Susannan mieleen positiivinen kuva.

”Koko synnytys meni loistavasti, vaikka jouduimmekin tekemään vaikeita päätöksiä ja valintoja. Tämä on synnytyskertomus – ei kauhukertomus. Synnytys oli pitkä ja raskas, mutta myös positiivinen kokemus”, Susanna kirjoittaa.

Lue koko synnytyskertomus tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla