Vaikka myrskypilvet eivät ole vielä kaikonneet, antaa värikäs sateenkaari toivoa tulevaisuuteen. Kuva: iStockphoto
Vaikka myrskypilvet eivät ole vielä kaikonneet, antaa värikäs sateenkaari toivoa tulevaisuuteen. Kuva: iStockphoto

Sateenkaarivauva on vauva, joka syntyy pian keskenmenon, kohtukuoleman tai lapsen menehtymisen jälkeen.

Nimitys sateenkaarivauva tulee luonnosta: Sateenkaari nähdään usein taivaalla myrskyn jälkeen. Vaikka myrskypilvet eivät ole vielä kaikonneet, antaa värikäs sateenkaari toivoa valosta ja toivosta.

Sateenkaarivauvaksi kutsutaan vauvaa, joka syntyy pian keskenmenon, kohtukuoleman tai lapsen menehtymisen jälkeen. Sateenkaarilapsi voi olla myös ainoa monikkoraskaudesta selvinnyt vauva – tai adoptiolapsi, joka on muuttanut perheeseen lapsen menetyksen jälkeen. 

Raskaaksi tulo ja vauvan syntymä pian lapsen menettämisen jälkeen nostaa vanhemmassa esiin erilaisia tunteita. Moni vanhemmista tuntee syyllisyyttä uudesta onnesta, valtavaa menetyksen pelkoa sekä epävarmuutta ympäristön reaktioista. Ajattelevatko muut, että he ovat päässeet yli keskenmenon surusta? Kohtukuoleman kokeneet saattavat ajatella, että muut luulevat uuden lapsen odotuksen ja syntymän vähentävän menehtyneen lapsen arvoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sateenkaarivauvan syntyminen ei tarkoita, että menetetty vauva olisi unohdettu: lapsen kuolema on asia, joka ei unohdu koskaan. Suru ei hellitä, mutta yhtä aikaa surun kanssa voi tuntea myös iloa. Sateenkaarivauvan potkuja tunnustellessa tai häntä viimein sylitellessä suurimman mahdollisen menetyksen kokenut vanhempi saattaa tuntea uutta toivoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sateenkaarilasten päivää vietetään Suomessa lokakuun 15. päivänä ja kansainvälisesti elokuun 22. päivä.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

She holds more than just our hearts 💕 She holds her brother’s👼🏼and sister’s👼🏼 - a piece of them lives through her - we can feel it every day 💞Our #rainbowbaby 💞Our #survivingtriplet 💞Our #nicu fighter 💞Our #micropreemie 💞Our #everything . . . . . . . . . #nicuawarenessmonth #nicubaby #nicumom #nicubabies #welcomebaby #triplets #momblogger #mombloggers #momblog #pretermbaby #preemie #preemiestrong #preemiebaby #niculoss #nicuangels #momofmultiples #momof4 #momofgirls #momofboys #infantloss #infantlossawareness #infantlosssupport #infantphotography #blackandwhitephotography #rainbowbaby🌈 @ourlittlepreemie

A post shared by _triplets_infantloss_rainbow_ (@___our___story_____) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

October is miscarriage and infant loss awareness month. Little Layla is a rainbow baby, which is a baby born after a fertility loss. Rainbow babies are a promise of hope. Not all families are blessed with a rainbow baby, which makes it even more important to talk about this important issue that affects so many women and families. Did you know 1 in 4 women are affected by infant loss and/or miscarriage? 🌈 . . . #pregnancyandinfantlossawareness #miscarriageawareness #miscarriage #infantloss #rainbowbaby #rainbowbaby🌈 #greensborophotographer #winstonsalemphotographer #wsnc #gsonc #kernersville #babyphotography #newbornphotography #iam1in4

A post shared by Him & Her Photography (@himherphoto) on

 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kohtukuolema ja elävänä syntyneen vauvan menetys ovat kamalia asioita. Sen sijaan en ymmärrä keskenmenojen loputonta itkemistä, jos niiden jälkeen saa toivomansa määrän lapsia kuitenkin. Se on mielestäni väärin niitä olemassaolevia lapsia kohtaan. Itselläni joka toinen raskaus on mennyt kesken, eikä näin jälkikäteen haittaa kyllä yhtään, kun olen ollut terve saamaan 3 lasta kuten toivoin

Jokainen tuntee eri tavalla. Jos on vaikka viikolla 16, ehtinyt jo yli 4kk odottamaan sitä pientä vauvaa syliinsä, mietitty nimiä, katseltu vauvanvaatteita ja kerrottu läheisille, niin on se keskenmeno varmasti kova paikka.

Itse olen nyt rv 11, ja ottaisi kyllä todella koville keskenmeno. Etenkin kun yli vuosi saatiin tätä ensimmäistä lasta yrittää, todella toivottu on.
Ihmetyttää tuollainen toisten tunteiden vähättely.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla