iStockphoto
iStockphoto

Odottaja, tunne oikeutesi työpaikalla. Raskaus ei saa olla syy potkuille.

Odottaja, tunne oikeutesi työpaikalla. Raskaus ei saa olla syy irtisanomiseen, ja työsopimusta ei koeaikanakaan saa päättää raskauden vuoksi.

Määräaikaisessa työsuhteessa raskaus tai perhevapaa ei saa vaikuttaa työsopimuksesi jatkamiseen tai vakinaistamiseen. Määräaikaista työsopimusta ei saa myöskään rajata perhevapaan alkuun.

Jos työpaikalla tapahtuu muutoksia perhevapaan aikana, vapaalla olija pitää ottaa huomioon samalla tavalla kuin muutkin työntekijät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Työntekijää ei saa perhevapaan aikana irtisanoa taloudellisista tai tuotannollisista syistä, ellei työnantajan toiminta lakkaa kokonaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Syrjintääkö?

  • Jos epäilet, että sinua on syrjitty työelämässä raskauden tai perhevapaan vuoksi, kysy neuvoja.
  • Apua voit saada tasa-arvovaltuutetulta tai luottamusmieheltäsi.
  • Tasa-arvovaltuutetun neuvot ovat ilmaisia. Ammattiliittojen jäsenmaksu sisältää oikeuden juridiseen neuvontaan.

Lähde: www.oikeuttaodottaville.fi
 

Vierailija
Vierailija
Vierailija

Kylläpä vaan minun neljännen määräaikaisen sopimuksen saa katkaista jo toistamiseen raskauden takia. Vakinaistamisesta tuskin kannattaa puhuakaan. Luottamusmiehen mukaan mitään laitonta ei ole tapahtunut. 

Kiitos vaan ja heihei. 

Tää onkin eri asia. Sopimus on valmiiksi määräaikainen.

 

Ei se kyllä niin ole, että määräaikaisen sopimuksen voi purkaa kesken kaiken, silloin kyllä pätee ihan samat asiat kuin vakinaisenkin sopparin kanssa. Eri asia on sitten jos sopimus loppuu eikä sitä uusita. Silloinkin, jos tarve työntekijälle on olemassa määräaikaisen sopimuksen päättymisen jälkeen, ei siihen periaatteessa saiai palkata toista henkilöä ilman PÄTEVÄÄ syytä, jos raskaana oleva tuossa työssä olisi halukas jatkamaan. Määräaikainenkin sopimus tietyissä tilanteissa, rinnastetan vakinaiseen. Eli raskaus ei koskaan, missään tilanteessa, saa olla syy työsuhteen päättämiselle ILMAN TODELLA PÄTEVÄÄ SYYTÄ. Se, mikä on riittävä syy, onkin jo sitten kokonaan toinen juttu...

Ja kaipa ap on kuitenkin työnsä hoitanut jos on jo neljännen määräaikaisen sopimuksen saanut, vaikka on kertaalleen ollut äitiyslomallakin.

Osoittaa kyllä nykyisten liittojen (ja hallituksen) hampaattomuutta ja haluttomuutta ajaa duunarin asiaa, että tällaisia irtisanomisia koko ajan jostain putkahtaa julkisuuteen. Toista se oli Kekkosen aikaan!!!

 

Täällä on kyllä surkein työoikeuden osaaminen missään.

a) määräaikainen on määräaikainen, sen purkaminen vaatii hyvin poikkeukselliset perusteet koeajan jälkeen. 

b) työnantajalla ei ole velvollisuutta uusia määräaikaisuutta.

c) määräaikaisen solmiminen edellyttää perustetta, oletus on toistaiseksi voimassaoleva sopimus.

 

On ihan selvää, ettei raskaanaolevan määräaikaista sopimusta uusita. Se on myös totta, ettei raskaus itsessään ole koskaan hyväksyttävä syy työsopimuksen purkamiselle tai irtisanomiselle.

 

Saa, kunhan ei johdu raskaudesta ja voi tarpeen tullen näyttää sen todeksi myöhemmin. Ei paksuna olo ole mikään irtisanomissuoja! Naiset ovat nössöjä tuossa suhteessa - vain oikeuksia eikä mitään velvoitteita.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla