Kuva: <span class="photographer">123rf</span>
Kuva: 123rf

Näyttääkö raskaustesti plussaa? Onneksi olkoon!

4+0–4+6

Tästä se alkaa! Jos sinulla on säännöllinen kuukautiskierto ja olet tehnyt positiivisen raskaustestin pian sen jälkeen, kun kuukautisten olisi pitänyt alkaa, olet testihetkellä todennäköisesti viidennellä raskausviikolla. Kun raskauden kesto ilmoitetaan päivien tarkkuudella, tämä viikko on 4+0–4+6. Raskauslaskuri auttaa arvioimaan lasketun ajan ja kertoo, mikä päivä nyt on menossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sinulla saattaa olla voimakkaitakin raskausoireita, tai sitten ei. Kumpikin on normaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Soluryppäästä kehittyvä alkio on nyt parin millimetrin pituinen, kuin pienen pieni läpikuultava riisinjyvä. Hänestä tulee lapsesi!

Kolme alkiokerrosta ovat nyt muodostumassa. Uloimmasta kerroksesta kehittyvät muun muassa aivot, selkäydin, hermosto, silmät, korvat ja iho.

Keskimmäisestä ja sisimmäisestä kerroksesta muodostuvat muun muassa luusto, lihaksisto, verisuonet, sydän, suolisto ja muut sisäelimet. Ensimmäisenä näistä toimintansa aloittaa verenkierto.

Tulevat viikot ovat herkkää aikaa, koska tärkeät elimet kehittyvät jo raskauden alussa. Tutustu raskausajan ruokasuosituksiin. Alkoholi ja muut päihteet on varminta jättää kokonaan pois.

Töissä raskaudesta on syytä kertoa jo nyt, jos epäilet, että työsi ei sovi odottajalle. Muuten ei ole kiire kertoa vielä pitkään aikaan. Lue lisää: Milloin raskaudesta pitää kertoa töissä? Lakimies neuvoo

Millaisessa tilanteessa olet tulossa vanhemmaksi? Vauva voi saapua monenlaiseen elämään. Lopulta tärkeintä on oma toive. ”Se tuntui oikealta silloin. Tuntuu edelleen oikealta”, vastasi yksi äideistä siihen, mikä kaikki vauvapäätökseen vaikutti.

Joko seuraat Vauva-lehteä Facebookissa ja Instagramissa? Tervetuloa mukaan, saat luotettavaa tietoa, iloa ja vertaistukea ainutlaatuiseen elämänvaiheeseen.

3. viikko,     4. viikko,     5. viikko,    6. viikko,     7. viikko,    
8. viikko,     9. viikko,     10. viikko11. viikko,   12. viikko
13. viikko,   14. viikko,   15. viikko16. viikko,   17. viikko,  
18. viikko,   19. viikko,   20. viikko21. viikko,   22. viikko
23. viikko,   24. viikko,   25. viikko26. viikko,   27. viikko,  
28. viikko,   29. viikko,   30. viikko31. viikko,   32. viikko
33. viikko,   34. viikko,   35. viikko36. viikko,   37. viikko,  
38. viikko,   39. viikko,   40. viikko

Tilaa raskausviikkosi mukaan kohdennettu viikkokirje

Vauvan ja Meidän Perheen viikkokirjeessä voit seurata raskauttasi ja vauvasi kehitystä viikko viikolta – saat tietoa ja vertaistukea oikeaan aikaan. Tilaajana osallistut myös upeisiin tuotearvontoihin. Tule mukaan, tilaa kirje tästä!

Haluatko keskustella ja vaihtaa kokemuksia muiden odottajien kanssa? Tule vauva.fin Raskaus ja synnytys -keskustelualueelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla