Kuva: <span class="photographer">123rf</span>
Kuva: 123rf

Vauvan paino lähestyy kolmea kiloa.

36+0–36+6

Vauvan paino lähestyy kolmea kiloa. Hän kerää rasvakerrosta vielä lisää ja alkaa saada vauvanpulleutta. Pienen ruuansulatusjärjestelmä ja keuhkot alkavat olla valmiit. Sen sijaan vauvan keskushermosto kypsyy vielä.

Tässä vaiheessa raskautta monella odottajalla alkaa olla tukala olo: kohtu nousee jo lähelle rintalastaa, äitiä hengästyttää ja närästää. Tsempit, jaksa vielä! Olo voi helpottua seuraavina viikkoina, kun vauva laskeutuu lantioon lähtöasemiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun ajattelet synnytystä, näetkö mielessäsi äidin puoli-istuvassa asennossa sängyn päällä? Tämä asento edelleen se, jossa suurin osa suomalaisnaisista ponnistaa vauvansa maailmaan. Muitakin vaihtoehtoja on, ja pystymmästä asennosta voi olla paljon etua. Edes puudutteiden käyttäminen ei tarkoita sitä, että äidin on pakko synnyttää sängyssä maaten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä mietit ensimmäisistä viikoista ja kuukausista vauvan kanssa? Oletko se, joka haluaa pesiä kotona vauvantuoksussa – vai ahdistaako sinua ajatus siitä, että mihinkään ei voisi lähteä? Raisa pohtii jutussa, onko vauvan kanssa ok elää menevää elämää:

Kun haluat fiilistellä tulevaa, kurkkaa myös ihania synnytystarinoita. Tuoreet äidit kertovat teksteissä myös siitä, miltä ensimmäiset päivät ja viikot vauvan (tai vauvojen!) kanssa ovat tuntuneet. Tässä niistä yksi:

3. viikko,     4. viikko,     5. viikko,    6. viikko,     7. viikko,    
8. viikko,     9. viikko,     10. viikko11. viikko,   12. viikko
13. viikko,   14. viikko,   15. viikko16. viikko,   17. viikko,  
18. viikko,   19. viikko,   20. viikko21. viikko,   22. viikko
23. viikko,   24. viikko,   25. viikko26. viikko,   27. viikko,  
28. viikko,   29. viikko,   30. viikko31. viikko,   32. viikko
33. viikko,   34. viikko,   35. viikko36. viikko,   37. viikko,  
38. viikko,   39. viikko,   40. viikko

Tilaa raskausviikkosi mukaan kohdennettu viikkokirje

Vauvan ja Meidän Perheen viikkokirjeessä voit seurata raskauttasi ja vauvasi kehitystä viikko viikolta – saat tietoa ja vertaistukea oikeaan aikaan. Tilaajana osallistut myös upeisiin tuotearvontoihin. Tule mukaan, tilaa kirje tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla