Kuva: <span class="photographer">123rf</span>
Kuva: 123rf

Kohdussa alkaa olla ahdasta, mikä voi tuntua myös vauvan liikkeissä.

34+0–34+6

Vauva on kasvanut jopa kaksi- ja puolikiloiseksi. Kädet ja jalat ovat pulskistuneet. Kohdussa alkaa olla ahdasta. Mojovat iskut ja potkut ovat tilan puutteen vuoksi saattaneet muuttua venyttelyksi.  

Äiti käy neuvolassa loppuraskauden aikana tiheämmin. Verenpainetta ja virtsanäytteitä seurataan, sillä raskausmyrkytyksen riski kasvaa loppuraskauden aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oletko tehnyt synnytystoivelistaa? Siihen voi listata toiveita esimerkiksi synnytystavasta, kivunlievityksestä tai ponnistusasennosta. Lista auttaa synnytykseen valmistautumisessa, ja on avuksi myös puolisolle tai muulle tukihenkilölle. Tärkeä neuvo listan tekemisessä: mieti, mitä itse aidosti toivot, älä vain listaa asioita, joiden ajattelet olevan tapana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joskus on vaikea päättää, ostaisiko vauvalle vaatteita ja tarvikkeita uutena vai käytettynä. Kumpikin ovat hyviä valintoja, kunhan tuotteen turvallisuus on kunnossa. Näin asiantuntija neuvoo turvakaukaloista ja -istuimista:

Vauvan syntyminen mullistaa myös parisuhdetta – mutta se ei tarkoita, että se huononee. Meidän Perheen suuren rakkaustutkimuksen mukaan lapset lisäävät tyytyväisyyttä suhteeseen. Jaetusta vanhemmuudesta tulee yksi rakkauden peruskivistä. Sitä kohti!

3. viikko,     4. viikko,     5. viikko,    6. viikko,     7. viikko,    
8. viikko,     9. viikko,     10. viikko11. viikko,   12. viikko
13. viikko,   14. viikko,   15. viikko16. viikko,   17. viikko,  
18. viikko,   19. viikko,   20. viikko21. viikko,   22. viikko
23. viikko,   24. viikko,   25. viikko26. viikko,   27. viikko,  
28. viikko,   29. viikko,   30. viikko31. viikko,   32. viikko
33. viikko,   34. viikko,   35. viikko36. viikko,   37. viikko,  
38. viikko,   39. viikko,   40. viikko

Tilaa raskausviikkosi mukaan kohdennettu viikkokirje

Vauvan ja Meidän Perheen viikkokirjeessä voit seurata raskauttasi ja vauvasi kehitystä viikko viikolta – saat tietoa ja vertaistukea oikeaan aikaan. Tilaajana osallistut myös upeisiin tuotearvontoihin. Tule mukaan, tilaa kirje tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla