Kuva: <span class="photographer">123rf</span>
Kuva: 123rf

Jos vauva syntyisi nyt, hänellä olisi jo hyvät mahdollisuudet selviytyä keskoshoidossa.

27+0–27+6

Pienen paino nousee pari sataa grammaa viikossa. Vauvan kävely- ja ryömimisrefleksi käynnistyy vauvan jalkojen osuessa kohdun seinämään.

Viimeistään nyt avautuvat pienet silmät. Niiden väri ei vielä ole lopullinen, vaan se saattaa muuttua vielä lapsen puolivuotispäivän jälkeenkin. Lue lisää: Tiesitkö? Valo on syy siihen, että vastasyntyneen silmien väri muuttuu

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maha ja rinnat eivät ole ainoa kohta, jotka äidillä turpoavat. Kengät puristavat, sormukset ovat tiukassa – jep, turvotustahan se. Jalkojen kasvaminen liittyy myös nivelsiteiden löystymiseen. Kengän koko voi jäädä raskauden jälkeen pysyvästi isommaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Synnytykseen valmistautumisen tärkeä osa on miettiä sitä, kenen kanssa haluaa kokemuksen jakaa. Puoliso on usein paras tuki ja turva, mutta ei aina. Puolison sijaan tai lisäksi saliin voi ottaa jonkun muun tukihenkilöksi.

Joko vauvalla on työnimen lisäksi ihan virallinenkin nimi tiedossa? Nimien pyörittely tekee ajatuksen vauvasta todellisemmaksi: millä nimellä häntä ihan pian kutsut, ja vähän myöhemmin huutelet pihalta sisälle syömään? Näistä voi olla apua:

3. viikko,     4. viikko,     5. viikko,    6. viikko,     7. viikko,    
8. viikko,     9. viikko,     10. viikko11. viikko,   12. viikko
13. viikko,   14. viikko,   15. viikko16. viikko,   17. viikko,  
18. viikko,   19. viikko,   20. viikko21. viikko,   22. viikko
23. viikko,   24. viikko,   25. viikko26. viikko,   27. viikko,  
28. viikko,   29. viikko,   30. viikko31. viikko,   32. viikko
33. viikko,   34. viikko,   35. viikko36. viikko,   37. viikko,  
38. viikko,   39. viikko,   40. viikko

Tilaa raskausviikkosi mukaan kohdennettu viikkokirje

Vauvan ja Meidän Perheen viikkokirjeessä voit seurata raskauttasi ja vauvasi kehitystä viikko viikolta – saat tietoa ja vertaistukea oikeaan aikaan. Tilaajana osallistut myös upeisiin tuotearvontoihin. Tule mukaan, tilaa kirje tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla