Kuva: <span class="photographer">123rf</span>
Kuva: 123rf

Jos vauvasi syntyisi nyt, hänellä olisi mahdollisuus selviytyä keskoshoidossa.

24+0–24+6

Sikiön paino nousee edelleen vinhaa vauhtia ja on nyt 700 gramman tuntumassa. Samalla liikkeet ja lihakset voimistuvat: potkuja, kuperkeikkoja ja heilutuksia riittää. Sinä voit tuntea vauvan hikan hytkymisenä. Sikiö hypistelee napanuoraa, jota sanotaankin lapsen ensimmäiseksi leluksi. Vauvan makuaisti kehittyy.

Monet äidit tuntevat tässä vaiheessa raskautta itsensä energisiksi. Kehossa on keskiraskauden aikana runsaasti estrogeenia, mikä nostaa energiatasoa ja mielialaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos vauvasi päättäisi syntyä nyt, hänellä olisi mahdollisuus selviytyä keskosten tehohoidossa. Keskosten hoito on Suomessa huippuluokkaa, ja yhä pienemmät vauvat pelastuvat elämään – ja yhä terveempinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oletko miettinyt vauvavakuutuksen ottamista? Ennen syntymää myönnetty sairausvakuutus on voimassa heti syntymästä ja riippumatta siitä, syntyykö lapsi terveenä vai ei. Vakuutusta pitää useimmiten hakea viimeistään kolme kuukautta ennen laskettua aikaa.

Viimeinen aika ilmoittaa äitiysvapaasta työnantajalle alkaa olla käsillä – varsinkin, jos pohdit mahdollisuutta jäädä äitiysvapaalla hieman tavallista aiemmin. Äitiysvapaa alkaa 5–8 viikkoa ennen laskettua aikaa, ja työnantajan pitää saada ilmoitus äitiysvapaasta viimeistään kaksi kuukautta ennen sen alkamista.

Nyt alkaa olla hyvä hetki miettiä myös sitä, miten perhevapaat jaetaan.

3. viikko,     4. viikko,     5. viikko,    6. viikko,     7. viikko,    
8. viikko,     9. viikko,     10. viikko11. viikko,   12. viikko
13. viikko,   14. viikko,   15. viikko16. viikko,   17. viikko,  
18. viikko,   19. viikko,   20. viikko21. viikko,   22. viikko
23. viikko,   24. viikko,   25. viikko26. viikko,   27. viikko,  
28. viikko,   29. viikko,   30. viikko31. viikko,   32. viikko
33. viikko,   34. viikko,   35. viikko36. viikko,   37. viikko,  
38. viikko,   39. viikko,   40. viikko

Tilaa raskausviikkosi mukaan kohdennettu viikkokirje

Vauvan ja Meidän Perheen viikkokirjeessä voit seurata raskauttasi ja vauvasi kehitystä viikko viikolta – saat tietoa ja vertaistukea oikeaan aikaan. Tilaajana osallistut myös upeisiin tuotearvontoihin. Tule mukaan, tilaa kirje tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla