Kohdussa tapahtuu jo kaikenlaista: sikiö osaa esimerkiksi imeä, niellä ja haukotella.

10+0–10+6

Sikiö kasvaa nyt hurjaa vauhtia. Pää on lähes yhtä suuri kuin koko muu keho, ja leuka nojaa kohti rintaa.

Pienet kasvot ovat leveät, ja alhaalla olevat korvat alkavat siirtyä ylöspäin pään sivulle. Pikkuruiset sormet voi jo laskea tarkasti 3D-ultraäänikuvasta. Vauva osaa jo imeä, niellä ja haukotella. Sikiö myös liikkuu paljon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sinä et vielä tunne liikkeitä – mutta ihan pian voit nähdä ne! Julkisella puolella tarjottava varhaisraskauden ultraäänitutkimus tehdään 12.–14. raskausviikoilla. Ultratutkimuksia ei yleensä tehdä neuvoloissa, ja tutkimuksen tarkka ajankohta voi vaihdella. Sikiöseulontoihin liittyvä verikoe otetaan viimeistään 12. raskausviikolla. Lisää sikiöseulonnoista THL sivuilla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun ensikäynti neuvolan terveydenhoitajalle on takana, voi tuntua että seuraavaan käyntiin on ikuisuus. Terveydenhoitajaan voi kuitenkin olla yhteydessä aina, jos jokin asia raskaudessa huolettaa. Katso suositukset äitiysneuvolakäynneistä THL:n sivuilla

Kun olet valmis kertomaan uutisen, katso vinkkejä supertähtien näyttävistä raskausjulkistuksista tai kurkkaa nämä mainiot somekortit:

Voitko yhä pahoin? Lohdun sana: helpotusta on (toivottavasti!) pian luvassa. Alkuraskauden pahoinvointi on pahimmillaan 9.–11. viikoilla, jonka jälkeen alkaa usein helpottaa. Joillakin pahoinvointi jatkuu läpi raskauden, mutta onneksi se on harvinaista.

3. viikko,     4. viikko,     5. viikko,    6. viikko,     7. viikko,    
8. viikko,     9. viikko,     10. viikko11. viikko,   12. viikko
13. viikko,   14. viikko,   15. viikko16. viikko,   17. viikko,  
18. viikko,   19. viikko,   20. viikko21. viikko,   22. viikko
23. viikko,   24. viikko,   25. viikko26. viikko,   27. viikko,  
28. viikko,   29. viikko,   30. viikko31. viikko,   32. viikko
33. viikko,   34. viikko,   35. viikko36. viikko,   37. viikko,  
38. viikko,   39. viikko,   40. viikko

Tilaa raskausviikkosi mukaan kohdennettu viikkokirje

Vauvan ja Meidän Perheen viikkokirjeessä voit seurata raskauttasi ja vauvasi kehitystä viikko viikolta – saat tietoa ja vertaistukea oikeaan aikaan. Tilaajana osallistut myös upeisiin tuotearvontoihin. Tule mukaan, tilaa kirje tästä!

Haluatko keskustella ja vaihtaa kokemuksia muiden odottajien kanssa? Tule Vauva.fin Raskaus ja synnytys -keskustelualueelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla