Raskaus näyttää myös parisuhteen uudessa valossa: on yhteinen tavoite ja toive. Kuva: iStockphoto
Raskaus näyttää myös parisuhteen uudessa valossa: on yhteinen tavoite ja toive. Kuva: iStockphoto

Unohda raskausvaivat, nyt listataan raskausihanuudet! Äidit kertovat, että odottaminen voi olla ihanaa aikaa täynnä ihmeitä.

”Ensimmäisiin raskausviikkoihin kuuluva kutkuttava salamyhkäisyyden tunne. Se, kun kantaa suurta onnea, mutta vielä kukaan muu kuin minä ja puoliso emme tiedä.”

”Olin raskausaikana koko ajan hyvällä tuulella. Oli ihanaa, suurta, jännittävää odotettavaa, oma vauva ja äitiys. Tunsin itseni tärkeäksi: piti pitää huolta itsestään, jotta raskaus sujui hyvin ja vauva kasvoi.”

”Ihaninta oli tuntea vauvan potkut ja nähdä, kun pieni kantapää tai nyrkki puski vatsaa. Kun silitteli vatsaa, vauva vastasi liikkeillään. Varsinkin iltaisin oli ihana rauhoittua 'jutustelemaan' vauvan kanssa. Potkujen tunnustelua on jopa välillä ikävä.”

”Jokainen ultrakäynti ja sydänäänten kuunteleminen neuvolassa on joka kerta kiehtovan jännittävää. Se on kurkistus toiseen todellisuuteen, jonka tapahtumista muuten tietää aika vähän. Ai, nytkö sillä on suolisto jo? Kynnet? Sielläkö se sormia heiluttelee?”

”Jälkeenpäin naurattavat kuvat, joissa olen pukeutunut superpinkeisiin toppeihin valtavan mahan kanssa.”

”Vauvamaha oli loppuun asti ihan mahtava. Peilailin ja ihailin sitä. Jälkeenpäin naurattavat kuvat, joissa olen pukeutunut superpinkeisiin toppeihin valtavan mahan kanssa. Minusta olisi ollut kamalaa verhota hieno maha johonkin telttaan.”

”Oli jotenkin häkellyttävää, että keho kasvatti sisällään uutta ihmistä. Jaksoin ihmetellä sitä sekä ensimmäisessä että toisessa raskaudessa.”

”Synnytys on seikkailu. Se on elämys, jossa käydään äärirajoilla niin fyysisesti kuin henkisestikin. En vaihtaisi kokemusta pois mistään hinnasta. Ja palkinto on maailman paras.”

”Raskausaikoina olenkin ollut tosi seesteinen ja rento.”

”Olen muuten aika säpäkkä tyyppi, mutta lasteni raskausaikoina olen ollut yllättäen tosi seesteinen ja rento. Asiat asettuvat uusiin mittasuhteisiin niin, että esimerkiksi työasioista stressaaminen tuntuu turhalta.”

”Raskausaika on lähentänyt minua ja puolisoani. Vauvan odotuksessa on yhteinen päämäärä ja toive.”

”Kun maha kasvaa, suurin osa vanhoista vaatteista ei mahdu päälle – mikä ihana mahdollisuus uusia tyylinsä! Monet odotusvaatteet ovat sitä paitsi tosi makeita ja tyylikkäitä.”

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.