Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.

Naistenklinikka vuokraa töölöläishotellista huoneita synnyttäneiden äitien käyttöön. Millaisia kokemuksia sinulla on synnyttäneiden osastolta?

Ponnistus, parkaisu ja rinnalle. Elämän ihmeellisin hetki. Synnytyksen jälkeen on aika siirtyä osastolle vauvan kanssa. Varsinkin uudelleensynnyttäjät ohjataan usein huoneisiin, joissa nukkuu neljäkin äitiä vauvoineen: perhehuonetta ei tarvita, kun isä on kotona vanhempien lasten kanssa ja uudelleensynnyttäjät kotiutuvat muutenkin nopeasti – eihän pari sairaalayötä mitään haittaa?

Uudelleensynnyttäjät ohjataan usein huoneisiin, joissa nukkuu neljäkin äitiä vauvoineen.

Synnytys on fyysisesti rankka kokemus, jonka jälkeen tarvitse lepoa ja unta. Moni synnyttäjä tietää tunteen, kun viereisen sängyn vastasyntynyt huutaa läpi yön. Yksi huonekavereista kuorsaa, kolmas vaihtaa vaippaa juuri, kun olet saanut oman vauvasi nukahtamaan. Päiväunet jäävät vähiin, sillä onnelliset perheenjäsenet, joko omat tai viereisen äidin, käyvät katsomassa tulokasta pitkin päivää. Hyvinkin nukkuvan vastasyntyneen äiti kaipaa unen puutteessa rauhaa.

Kun Kätilöopiston sairaala suljetaan nyt lokakuussa, on Naistenklinikka valmistautunut ottamaan vastaan lähes 10 000 synnyttäjää vuodessa. Siksi HUS tiedotti eilen, että se vuokraa Meilahden Cumuluksesta yhden kokonaisen kerroksen eli noin kaksikymmentä huonetta potilashotelli käyttöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyksin naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että potilashotellia tulevat käyttämään ensisijaisesti uudelleensynnyttäjät eli juuri ne naiset, jotka ennen sijoitettiin melko automaattisesti ryhmähuoneisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Potilashotellin huoneissa nukkuvat äiti ja vauva, mutta myös kumppani mahtuu yöpymään huoneessa. Hotelliaamisen lisäksi potilashotellissa on tarjolla hoitaja- ja lääkäripalveluita, vaikka perheitä ohjataan alusta asti itsenäisempään selviytymiseen vanhempana. Tämä takaa mahdollisuuden tutustua omaan vauvaan rauhassa. Ennen kaikkea hotellihuone tarjoaa levon ja jaksamisen kannalta paremmat olosuhteet kotiutumiselle vauva-arkeen.

Hotellihuone tarjoaa levon ja jaksamisen kannalta paremmat olosuhteet kotiutumiselle vauva-arkeen.

Tampereella synnyttäneillä on ollut jo jonkin aikaa mahdollisuus valita potilashotelli sairaalan vuodeosaston sijasta. Potilashotellissa moni asia on toisin: pukeudutaan sairaalavaatteiden sijaan omiin vaatteisiin, ja syömässä käydään muiden hotellivieraiden tapaan alakerroksen ravintolassa. Lakanoita ei tarvitse vaihtaa itse, huoneissa on oma jääkaappi. Vieraita voi vastaanottaa hyvillä mielin, kun ei tarvitse pelätä häiritsevänsä muita.

Mitä ajatuksia Helsinkiin tuleva potilashotelli herättää? Kiinnostaako vai jännittääkö? Onko sinulla kokemuksia Tampereen potilashotellista? Miten viihdyit sairaalan synnytysvuodeosastolla?

Kysely

Minne menisit mieluiten synnytyksen jälkeen?

Potilashotelliin
Potilashotelliin
43.9%
Sairaalaan perhehuoneeseen
Sairaalaan perhehuoneeseen
36.1%
Suoraan kotiin
Suoraan kotiin
15.7%
Sairaalan vuodeosastolle
Sairaalan vuodeosastolle
4.1%
Ääniä yhteensä: 191
tsiisus

Tampereella vaan kaikki on paremmin. Kyllä mullekin olis kelvannut jääkaappi ja hotskuhuone aamupalalla pekoneineen. Sain sen sijaan kolme pässiä huonetoveria, jotka huudattivat vauvojaan ja pölpöttivät puhelimessa yölläkin sekä muussattua kalakeittoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla