Väsyttääkö vähän? Olet ehkä raskaana, tai sitten et.

Epävarmuuden ajat juuri ennen kuin kuukautisten pitäisi alkaa – ei niitä turhaan kutsuta piinapäiviksi. Babycenter.com-sivusto listaa yleiset oireet, jotka voivat merkitä joko raskautta tai PMS-oireita.

1. Päänsärky

Varhaisraskauden hormonaaliset muutokset voivat oirehtia päänsärkynä. Mutta toki, monen päätä särkee kuukautisiakin odotellessa.

2. Alavatsakivut

Tiedät ehkä liiankin hyvin, miltä kuukautisia edeltävä jomottelu tuntuu. Hermoja raastavaa on, että alavatsajomotus voi olla myös varhaisraskauden oire.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Vuoto

Verta! Se nyt ainakaan ei ole raskautta toivovalle hyvä merkki, eihän? Paitsi että voi olla. Kiinnittysmisvuodoksi sanotaan pientä tiputtelua, jota saattaa esiintyä vähän ennen kuin kuukautisten pitäisi alkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Turvotus

Tuntuuko jo iltapäivästä, että nyt on pakko avata housunnapit? Alkuraskaus turvottaa. PMS turvottaa.

5. Ärtyneisyys

Kuukautisia edeltävä ärtymys on ilmiö, mutta kylläpä vaan alkuraskauskin saa mielen heittelemään.

6. Pakko saada syödä!

Yksi odottaja himoitsee suklaata, toinen jotain muuta. Monet naiset tosin kokevat tarvetta tankata myös ennen kuukautisia. Ah, hormonit.

7.  Aristavat rinnat

Rinnat voivat muuttua aroiksi tai kosketusherkiksi ennen kuukautisia. Ehkä arvaatkin jo, mikä on myös yleinen alkuraskauden oire? Kyllä vain.

8. Väsyttäää

Ei, mikään määrä unta ei riitä. Jos olet raskaana, helpotusta ei ole luvassa ihan heti. Mutta PMS-väsymys sentään menee ohitse.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla