Äitiyspakkaus 2017 on julkistettu. Mukana on sinistä, punaista ja häivähdys vaaleanpunaista.

Kun uusi äitiyspakkaus julkistetaan, alkaa somessa kuhina: Onko ajankohtaiset kuosit? Tyttö- vai poikavärit? Ottaisiko tämän – vai sittenkin rahana?

Kelassa keskustelua seurataan kiinnostuneena. Pakkauksen vastaanotto vaikuttaa osaltaan siihen, mitä tulevien vuosien paketeissa nähdään. Ensi vuoden paketin tuotteista kilpailutus on tosin jo pitkällä.

Esittelemme vuoden 2017 äitiyspakkauksen videolla tuote tuotteelta – katso video tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoden 2017 pakkauksessa ihan uutta on collegehaalari ja unipussi, joka tuli nyt potkupuvun tilalle. Liukuvoide on palannut pakkaukseen mukaan muutaman vuoden tauon jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Seuraamme, mitä vauvantarvikemarkkinoilla tapahtuu, että olemme ajassa mukana. Vanhemmilta tulevissa palautteissa haastavaa on se, että toiveet menevät usein ristiin, Kelan etuuspäällikkö Johanna Aholainen kertoo.

Osa vanhemmista toivoo pelkkää valkoista, osa eläinkuoseja, toiset retroa ja jotkut kirkkaita värejä yksivärisinä.

Jotkut mieltävät kaiken sinisävyisen poikamaiseksi, jotkut eivät siedä punaista. Tänä vuonna on mukana molempia, kuoseissa jopa häivähdys vaaleanpunaista.

Mikä kuoseista on suosikkisi? Äänestä alla!

Vetskarit testataan tarkkaan

Kun Kela valitsee tuotteita pakkaukseen, ulkonäköä enemmän painavat muut asiat. Pakkaukseen on käytettävissä 140 euroa, joka on kilpailutuksen jälkeenkin niukasti. Tuotteita on yhteensä 53.

Tuotteiden pitää täyttää myös laatuvaatimukset. Kankaista testataan esimerkiksi se, miten kuosit käyttäytyvät pesussa. Sekin katsotaan, että vaikkapa myssyt istuvat hyvin vauvan päähän. Lisäksi tarkistetaan esimerkiksi vetoketjujen turvallisuus ja toimivuus.

Vuoden 2016 pakkauksen potkupuvun vetskarista saatiin joulukuussa palautetta, että se voi raapia vauvaa. Kaikkien jakamattomien pukujen vetskarit tarkistettiin, ja pakkauksen jo saaneita vanhempia pyydettiin lähettämään vialliset puvut takaisin. Lopulta noin 40 000:sta jaossa olleesta pakkauksesta löytyi muutama puku, joissa vetskari oli viallinen.

– Turvallisuuteen kiinnitetään paljon huomiota. Jokaisen pakkaukseen pakattavan tuotteen vetoketju tarkistetaan tarvittaessa yksitellen, Aholainen sanoo.

Kestovaippa jää ensi vuonna pois

Uusi pakkaus tulee jakoon huhtikuun puolella tai huhti–toukokuun vaihteessa. Vuoden 2017 pakkausta aletaan jakaa, kun edellisen vuoden pakkaus on loppunut. Äitiysavustuksen hakija ei voi valita, kumman pakkauksista saa.

Uudessa pakkauksessa on vielä mukana kestovaippa, joka on perinteisesti jakanut mielipiteet. Ensi vuoden pakkaukseen kestovaippaa ei tule.

Aholainen toteaa, että vaipat kuuluvat ehkä tuotteisiin, joita jokainen hankkii omien tarpeiden ja mieltymysten mukaan. Sellaisia ovat myös tuttipullot ja tutit.

– Niitäkin välillä meiltä toivotaan. Olemme kuitenkin ajatelleet, että haluamme tukea imetystä.

7 kuosia, mikä on suosikkisi?

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

Kysely

Suosikkikuosini on:

7.
7.
65.4%
3.
3.
8.4%
5.
5.
6.7%
2.
2.
6.4%
1.
1.
4.6%
4.
4.
4.3%
6.
6.
3.9%
Ääniä yhteensä: 833
Vierailija

Voi että haluaisin äitiyspakkaus-raatiin töihin. Minulla on yli 25 vuoden kokemus vaatesuunnittelijana, kaupallinen maku, ja osaisin torpata huonolaatuiset vaatteet heti. Olen hyvin käytännöllinen. Minulla on yksi vastasyntynyt lastenlapsi, eli nykyäitien toivomukset ovat hyvin tiedossa. Ostaisin ennemmin hyvälaatuisia tai vaikka yksivärisiä tuotteita kuin paljon halpoja. Ne käyttämättä jäävät vasta kalliita ovatkin. Lisäksi tuo kokonaisuus on kaoottinen. Tietäisin siihenkin hyvän ratkaisun.

Vierailija

Kestovaipat olleet hyviä, harmi että jätetään pois jatkossa.

Tykkäsin myös vuoden 2016 äitiyspakkauksesta, miten siitä voi laittaa palautetta? Minne?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla