Mitä pakkaat mukaan? Jos lähtö tulee kiireessä, puoliso tai tukihenkilö voi tuoda täydennystä tavaroihin vasta synnytyksen jälkeen. Kuva: Päivä Heiskanen
Mitä pakkaat mukaan? Jos lähtö tulee kiireessä, puoliso tai tukihenkilö voi tuoda täydennystä tavaroihin vasta synnytyksen jälkeen. Kuva: Päivä Heiskanen

Onko laskettu aikasi lähellä? Tässä vinkit sairaalakassin pakkaamiseen.

Vauvan lukijat kertovat, mitkä tavarat synnyttäjän kannattaa ottaa mukaan sairaalaan itselleen ja vauvalle.

Ota ehdottomasti mukaan

Kaikkein tärkeimmät

1. neuvolakortti

2. omat lääkkeet

3. kuvallinen henkilöllisyystodistus

4. kännykkä (jonka kamera toimii) ja laturi

Hygieniatuotteet

5. hammasharja ja -tahna

6. deodorantti

7. huulirasva

8. omat saippuat ja rasvat

9. hiusharja, -pompulat ja -pinnit

Huom! Ajattele tuotevalinnoissa huonetovereitasi. Vahvasti tuoksuvat saippuat ja deodorantit voivat tuntua ikävältä allergisesta.

Omat vaatteet ja jalkineet

10. alushousuja (ei niitä parhaimpia)

11. imetysliivit ja liivinsuojat

12. aamutossut, villasukat tai kumikengät suihkutiloihin

Viihtymiseen

13. kirja ja/tai lehtiä

14. tabletti ja laturi

15. kynä ja muistivihko, johon voi kirjata omat tunnelmat tuoreeltaan

Hyvää syötävää

16. suklaata tai karkkia

17. energiapatukoita

18. lakua ja kuivattuja hedelmiä, jotta vatsa toimisi paremmin

Kotiinlähtöä varten

19. vauvalle turvakaukalo

20. kotiutumisvaatteet itselle

21. kotiutumisvaatteet vauvalle

Nämä voivat olla turhia

– meikit

– suoristusrauta

– korvatulpat (vaimentavat ääniä, ikävä kyllä myös vauvan ääniä)

Älä ota mukaan

– hajuvesi

– arvotavarat, esimerkiksi kalliit korut

Vierailija

Mitä mukaan synnytyssairaalaan? 21 tärkeintä tavaraa

Listalle laitettiin, että jotain hyvää syötävää "suklaata tai karkkia, energiapatukoita". Ei ole pitkä aika, kun eräs lääkäri ihmetteli kuinka synnyttämään tullaan 1,5l limsapullon ja jättikarkkipussin kanssa, ylipainoa kerrytetään ja diabeteskin kansansairaus. Sitten neuvotaan, että otetaan niitä herkkuja mukaan. Sinne mennään synnyttämään ei piknikille!
Lue kommentti

Mitä enemmän siittiöitä, sitä suurempi mahdollisuus munasolulla on hedelmöittyä.

Jos toiveissa on tulla isäksi, tämä tulos kiinnostaa varmasti: Harvardin yliopiston tutkimuksessa selvisi, että liian tiukat alushousut voivat laskea siittiöiden määrää miljoonilla.

Tutkimuksessa analysoitiin Yhdysvaltalaisella lapsettomuusklinikalla asiakkaana olevien miesten siemennestenäytteitä kolmen kuukauden ajan. Lisäksi miehet raportoivat, millaisia alushousuja he käyttivät tarkastelujakson aikana. 

Kävi ilmi, että lahkeellisia boksereita käyttäneillä miehillä oli spermassaan 17 prosenttia enemmän siittiöitä kuin miehillä, jotka käyttivät muita alushousumalleja. Boksereita suosineet miehet tuottivat myös 25 prosenttia enemmän siemennestettä. Tutkimukseen osallistui 656 miestä.

Siittiöiden määrää on mahdotonta tietää, ellei sitä erikseen tutkita.

Normaalisti miehen kivekset tuottavat päivässä noin 150 miljoonaa siittiötä. Parinkymmenen miljoonan siittiön puuttuminen tiukkojen alushousujen vuoksi ei tällöin ole ongelma. Mutta jos siittiöitä on jo lähtökohtaisesti vähemmän, voi tutkimuksessa havaittu pudotus olla ratkaisevaa hedelmöittymisen kannalta. Sillä mitä enemmän siittiöitä on tarjolla, sitä suuremmat mahdollisuudet munasolulla on hedelmöittyä.

Miehen siittiöiden määrää on mahdotonta tietää, ellei sitä ole tarpeen tutkia esimerkiksi lapsettomuushoitojen yhteydessä. Jotta siittiöiden määrän saa optimoitua, tutkimusta johtanut lääkäri Jorge Chavarro suosittelee, että miehet vaihtaisivat alushousunsa löysempiin bokserimalleihin.

Jo aiemmista tutkimuksista on selvinnyt, että miesten siemennesteen siittiöpitoisuus on etenkin länsimaissa tippunut viimeisten vuosikymmenten aikana 60 prosenttia. Pudotuksen tarkkaa syytä ei tiedetä.

On myös havaittu, että ongelmat siittiöiden liikkumisessa ovat lisääntyneet, ja siittiöt eivät enää "ui" niin nopeasti kuin ennen. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

American Idolista tutuksi tullut laulaja ei vielä paljastanut tulevan lapsen sukupuolta tai laskettua aikaa julkisuuteen.

Yhdysvaltalainen laulaja Carrie Underwood ilmoitti Instagramvideolla perheen kasvavan toisella lapsella. Underwoodin ja hänen jääkiekkoilijamiehensä Mike Fisherin perheeseen kuuluu entuudestaan kolmevuotias poika Isaiah.

Video: Instagram / @carrieunderwood

Underwood kertoo videolla myös konserttikiertueestaan, jonka ensimmäinen keikka on Yhdysvalloissa toukokuussa 2019.

– Ehkä ihmettelette, miksi lähden kiertämään maata vasta toukokuussa, mutta liput tulevat myyntiin jo nyt. Tässä syy, laulaja kertoo ja viittaa yläpuolellaan oleviin ruusukultaisiin ilmapalloihin, joissa lukee vauva.

– Olemme niin onnellisia kiertueesta ja vauvasta. Emme malta odottaa, että saamme lisätä toisen pikkukalan lampeemme, laulaja iloitsee.

Vauvan sukupuolta ei ole vielä kerrottu julkisuuteen, eikä myöskään sitä, koska vauva mahdollisesti syntyisi. 

35-vuotias Underwood kertoi elokuun alussa julkaistussa Redbook-lehden haastattelussa, että hänen mahdollisuutensa isoon perheeseen saattaa olla hänen ikänsä vuoksi menetetty. Laulaja piti mahdollisena, että perhe adoptoisi lapsen sitten, kun heidän biologiset lapsensa ovat kasvaneet isommiksi. Tuolloin Underwood ei vielä ollut kertonut raskaudestaan julkisuuteen. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.