Milloin synnytit ja millaista se oli? Vertaile Vauvan suuren synnytyskoneen avulla, millaisia synnytykset ovat olleet aina 1960-luvulta tähän päivään.

Synnyttikö äitisi sinut 1980-luvulla? Testaa, kuinka paljon hänen synnytyskokemuksensa on eronnut omastasi. Entä ovatko synnytykset edelleen samanlaisia kuin 2000-luvun alussa?

Miltä kuulostaa tunnetun gynekologin Mies Reenkolan kommentti 1970-luvun synnytyskipukeskusteluun Jaana-lehdessä: ”Koskee se ensimmäinenkin puhkaiseminen, mutta eivätpä naiset sitä vaadi kivuttomaksi, haluavat vain. Miksi tästä toisesta kivusta sitten niin kauheasti puhutaan. Jos se jonkin verran sattuu, niin mitä siitä.”

Vauvan suuri synnytyskone paljastaa, millainen kokemus synnytys on ollut äideille, isille ja kätilöille eri vuosikymmenillä.


Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tuo testi ei nyt pidä ihan paikkansa. Kokemuksia on silti erilaisia, myös vuonna 2019, jolloin itse synnytin.
Itse koin sektion, jossa meni puudutus pieleen. En pystynyt sektion aikana liikkumaan, mutta tunsin silti kaiken ainakin 80% vahvuudella. Se oli yhtä tuskan huutoa, vaikka siinä meni vain noin 5 minuuttia. En ole koskaan kokenut niin suurta kipua ennen. Kukaan leikkaussalissa ei myöskään uskonut minua, vaan väittivät, että pientä "epämukavaa venytystä" voi tuntua ja "et sinä mitään tunne, kun et voi jalkoja liikuttaa". No kyllä tunsin. Kaiken. Mahan leikkaamisesta lähtien siihen asti, kunnes minut nukutettiin ompelua varten. Ja minä kestin sen kärsimyksen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla