Kate Hudson ja hänen miehensä Danny Fujikawa julkistivat Hudsonin raskauden huhtikuussa Instagramissa. Kuva: MVPhotos
Kate Hudson ja hänen miehensä Danny Fujikawa julkistivat Hudsonin raskauden huhtikuussa Instagramissa. Kuva: MVPhotos

Kun julkkikset tiedottavat raskaudestaan, kaikki keinot ovat käytössä mini-ilmapalloista videoihin ja lavastettuihin poseerauksiin. Osallistu jutun lopussa: miten sinä kerroit raskaudestasi?

Jessica Alba

Yhdysvaltalaisnäyttelijä julkisti kolmannen raskautensa Instagramissa heinäkuussa 2017. Lyhyellä videolla esiintyvät Jessican, 37, kaksi tytärtä, Honor ja Haven, jotka pitävät kädessään ilmapalloja numeroilla yksi ja kaksi. Jessica itse pitelee palloa numero kolme.

Jessica Alban ja hänen elokuvatuottajamiehensä Cash Warrenin kolmas yhteinen lapsi Hayes syntyi vuoden 2017 lopussa.

Kuva: Instagram / @jessicaalba

Beyoncé

Texasista kotoisin oleva supertähti Beyoncé Knowles-Carter, 36, on raskausjulkistusten guru. Kun Beyoncé odotti ensimmäistä lastaan Blue Ivyä vuonna 2011, laulaja päätti julkistaa raskautensa esiintymislavalla. Musiikkitapahtuma MTV Video Music Awardseilla on miljoonayleisö, joten Beyoncé sai vahvistettua hänen ja hänen miehensä Jay Z:n ympärillä velloneet raskaushuhut kerralla oikeiksi. Blue Ivy syntyi tammikuussa 2012.

Video: Youtube / MTV News

Beyoncén taidokkaat raskausjulkistukset eivät lopu tähän. Vuonna 2017 tähti paljasti Instagramissa odottavansa kaksosia. Maalauksellinen kuva Beyoncésta suuren kukka-asetelman edessä on Instagramin historian kolmanneksi tykätyin kuva yli 11 miljoonalla tykkäyksellä. Kaksoset Rumi ja Sir Carter syntyivät vuoden 2017 kesäkuussa.

Kuva: Instagram / @beyonce

Alanis Morissette

Kanadalainen laulaja ja lauluntekijä kertoi odottavansa toista lastaan animoidulla musiikkivideolla. Videon lopussa Alanis ja hänen miehensä Mario Treadway sekä heidän esikoispoikansa katselevat yhdessä ultrakuvia uudesta tulokkaasta. 44-vuotiaan Alanis Morissetten ja hänen miehensä toinen lapsi syntyi vuonna 2016. 

Video: Youtube / Alanis Morissette

Justin Timberlake

Yhdysvaltalainen pop-laulaja Justin Timberlake ja hänen vaimonsa Jessica Biel saivat esikoispoikansa huhtikuussa 2015. Pari ei ollut kommentoinut raskaushuhuja mitenkään, mutta muutama kuukausi ennen vauvan syntymää Timberlake julkaisi Instagramissa kuvan, joka vahvisti huhut. Kuvassa Timberlake suutelee vaimonsa raskausvatsaa. 

Kuva: Instagram / @justintimberlake

Kate Hudson

Näyttelijä Kate Hudson, 39, paljasti huhtikuussa odottavansa kolmatta lastaan. Instagramissa julkaistulla videolla Kate ja hänen miehensä, muusikko Danny Fujikawa paljastavat samalla myös tulevan lapsen sukupuolen. Pariskunta puhkaisee videolla ilmapalloja, joiden sisältä tulvahtaa pinkkejä koristeita sekä mini-ilmapalloja.

Lapsi on Katen ja Dannyn ensimmäinen yhteinen, ja perheeseen kuuluvat myös Katen kaksi poikaa näyttelijän edellisistä liitoista. 

 

SURPRISE!!! 🤱 If you’ve wondered why I’ve been so absent on my social channels it’s because I have never been more sick! It was the most sick first trimester of all my children. Boomerangs have made me nauseous, Superzoom is an easy way to have my head in the toilet, food instagrams make me queezy and thinking too much about insta stories made me even more exhausted than I already had been. If you’ve seen me out and about smiling and pretending like everything is amazing...I was lying! BUT! I have broken through on the other end of that and rediscovering the joys of insta/snap. We have been trying to keep this pregnancy under the radar for as long as possible but I’m a poppin now! And it’s too darn challenging to hide, and frankly hiding is more exhausting then just coming out with it! My kids, Danny, myself and the entire family are crazy excited! A little girl on the way 💕

Henkilön Kate Hudson (@katehudson) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @katehudson

Olivia Wilde

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Olivia Wilde, 34, kertoi odottavansa toista lasta näyttelijämiehensä Jason Sudeikisin kanssa herkällä Instagram-kuvalla vuonna 2016. Kuvassa Olivia poseeraa parin 2-vuotiaan esikoispojan kanssa, joka yrittää imitoida äitinsä raskausvatsaa. Tuleva isoveli näyttää iloitsevan pian koittavasta perhetapahtumasta.

Olivian ja Jasonin toinen lapsi, tytär Daisy, syntyi syksyllä 2016. 

 

Matching baby bumps. ✌️

Henkilön Olivia Wilde (@oliviawilde) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @oliviawilde

Oletko raskaana ja haluat julkistaa asian? Ota avuksi Vauvan kortit!

Kerro miten sinä olet julkistanut raskautesi maailmalle!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Tämä jumppa vahvistaa tehokkaasti koko kehon lihaskuntoa. Voit tehdä liikkeet vaikka omassa olohuoneessasi. 

Jumppaa näin:

  • Tee jokaista liikettä 3 x 10 (tai oman jaksamisesi mukaan).
  • Pidä taukoja tarvittaessa. 
  • Muista tehdä toistot molemmille puolille.

Etukyykky kuminauhalla

Asettaudu leveään haaraan polvet ja varpaat samaan suuntaan. Laita kuminauha jalkapohjien alle. Käännä kuminauha olkapäille nostaen kyynärpäät ylös ja hae hyvä ryhti keskivartalosta.

Kyykkää painopiste kantapäillä ja säilytä keskivartalon tuki.

Askelkyykky kuminauhalla

Ota askel eteen kuminauha jalkapohjan alla. Nosta kuminauha olkapäille niin, että kyynärpäät nousevat ylös. Jännitä keskivartaloa.

Kyykkää niin, että etummainen jalka jää 90 asteen kulmaan. Pidä selkä ja lantio suorana, rintakehä ryhdikkäänä.

Tee askelkyykyt vuorojaloin.

Superman

Asetu konttausasentoon, pidä vartalo suorana ja lapatuki yläselässä. Nosta vastakkainen käsi ja jalka ylös hallitusti. Tarkista, ettei alaselkä notkistu.

Käänteinen lankku

Istu lattialle ja aseta kämmenet olkapäiden alle. Aktivoi keskivartalon lihakset ja nosta keho irti lattiasta. Pidä kroppa tiukkana pakettina ylhäällä ja hengittäen 10 kertaa sisään ja ulos. Muista pitää rintakehä auki ja hartiat rentona.

Liike voidaan tehdä myös polvet koukussa.

Lantionnosto rullan päällä

Käy selinmakuulle ja aseta rulla jalkojen alle. Nosta lantio rauhallisesti ylös ja aktivoi samalla takareidet, pakara- ja selkälihakset. Pidä ylhäällä noin kolme sekuntia ja laskeudu rauhallisesti alas.

Liikkeen voi tehdä myös ilman rullaa.

Kylkilankku kierrolla

Käy kylkimakuulle tukikäsi maassa. Nosta lantio irti lattiasta vartalo suorana. Kierrä vapaana oleva käsi ylhäältä kyljen alle ja takaisin ylös kohti kattoa avaten rintakehää. Varmista, ettei lantio pääse notkahtamaan ja keskivartalossa pysyy tuki.

Liikkeen voi myös tehdä polvi tuettuna maassa.

Ohjelman on suunnitellut liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilainen Heidi Hallila. 

Kuvat: Mikko Hannula

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Päätitkö lapsesi nimen sen perusteella, miltä hän näytti syntyessään? Et ole yksin, sillä ihmiset todella yhdistävät jotkin kasvonpiirteet tiettyihin nimiin.

Millaiseksi kuvittelet Pepin, Liisan, Antin tai Sepon? Ihmisillä on vahva käsitys siitä, miltä tietyn nimisen ihmisen tulisi näyttää. Tämä on todistettu myös tieteellisesti yhdysvaltalaisen psykologien järjestön julkaisemassa tutkimuksessa

Tutkimuksessa koehenkilöille näytettiin tuntemattomien ihmisten kasvokuvia, ja jokaisen kuvan alla oli viisi eri nimivaihtoehtoa. Koehenkilöiden tehtävä oli arvata kuvan henkilölle sopiva nimi. Kaikista vastaajista 38 prosenttia arvasi oikein, mikä oli yli kymmenen prosenttia enemmän, kuin mitä tutkijat osasivat odottaa. Se siis tarkoittaa, että vastaajilla oli oletuksia tietynnimisten henkilöiden ulkonäöstä ja lisäksi nämä oletukset pitivät vielä hämmästyttävän usein paikkansa. 

Yksi suurimmista tekijöistä nimen ja kasvojen yhdistämiselle oli hiustyyli. Eli asia, johon ihminen voi itse vaikuttaa. Tutkijat arvelevat syyn johtuvan siitä, että ihminen saattaa alitajuisesti muokata ulkonäköään näyttääkseen enemmän siltä, miltä hänen mielestään hänen nimellään varustetun ihmisen pitäisi näyttää.

Monet koehenkilöt yhdistivät nimiä erilaisiin muotoihin.

Merkittävä rooli nimien tunnistamisessa oli myös silmien ja suun ympärillä olevilla lihaksilla. Juuri ne kasvojen alueet vastaavat erilaisten ilmeiden synnystä. 

Lisäksi havaittiin, että monet koehenkilöt yhdistivät nimiä erilaisiin muotoihin. Esimerkiksi Bob-nimiselle henkilölle miellettiin helpommin pyöreät ja pehmeät kasvonpiirteet kuin vaikka Davidille. 

Jo aiemmissa tutkimuksissa on huomattu, että jos nimi sopii kantajalleen, se voi vaikuttaa jopa henkilön työllistymiseen sekä sosiaalisiin suhteisiin. Ja saattaapa nimi vaikuttaa myös ammattiin tai asuinpaikkaan

Nimen valinta lapselle ei siis ole mikään helppo juttu. Sen lisäksi, että nimen pitäisi sopia kantajalleen, se voi määrittää kantajansa tulevaisuutta. Jos nimen valinta tuntuu haastavalta voit kurkata tästä jutusta, millaisia eri tapoja lukijamme ovat käyttäneet lapsen nimen valinnassa!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.