Kesästä alkaen tutustumiskäynti synnytyssairaalaan korvataan Hus:n sairaaloissa videoilla.

Videot korvaavat nykyiset, perinteiset tutustumiskäynnit synnytyssairaalaan Hus:n sairaaloissa jatkossa.

Naistenklinikalla, Kätilöopiston sekä Jorvin sairaaloissa ei järjestetä kesäkuun alun jälkeen enää nykyisenlaisia tutustumiskäyntejä.

Uudistus koskettaa merkittävän kokoista ihmisryhmää, sillä joka kolmas suomalainen syntyy Hus:n sairaalassa. Vuosittain Hus:n sairaaloissa hoidetaan kaikkiaan noin 18 000 synnytystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sairaalan sijasta YouTubeen

Virtuaalinen tutustuminen synnytyssairaalaan -videot julkaistaan YouTubessa ja linkitetään odottajille suunnatuille Hus:n internetsivuille. Vauvamatkalla-videot  täydentävät raskaana olevien tietopakettia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raskaana olevien internetsivut ja synnyttäneiden opas täydentyvät näin trilogiaksi, kun ensimmäinen erä videoita valmistuu toukokuun alussa.

Ensimmäisessä vaiheessa valmistuvat videot kattavat sisällöltään synnytyssairaaloiden tutustumiskäynneillä käsiteltävät asiat.

Videosarja saa jatkoa vuoden kuluttua

Hyksin synnytyssairaaloissa on viime vuosina panostettu raskaana olevien ja synnyttäneiden yhtenäisen tietopaketin tuottamiseen, ja videot tuotetaan Hus:n omana toimintana. Sisällön suunnittelussa ja esiintyjinä on kokeneita kätilöitä ja lääkäreitä, ja teknisestä toteutuksesta vastaa Hus:n AV-keskus.

Suunnitelmissa on jatkaa videotuotantoa edelleen. Keväällä 2016 valmistuu vauvan kanssa kotiutumiseen liittyviä videoita, jotka tukevat perheitä vauvan ensimmäisinä päivinä.

Virtuaalinen tutustumiskäynti synnytyssairaalaan muodostuu useista suomenkielisistä videoklipeistä, jotka tekstitetään ruotsiksi ja englanniksi.

Enemmän tietoa kaikille

Korvaako virtuaalikierros oikeasti sen, että saa käydä paikalla katsomassa ja aistimassa paikkaa, jossa oma lapsi saatetaan maailmaan? Kaikkien mielestä varmasti ei.

Videoista koostuvan tietopaketin sisältö on tekijöiden mukaan kuitenkin jopa nykyisiä tutustumiskäyntejä laajempi.

Videoissa esitellään sairaaloiden synnytys- ja lapsivuodeosastojen tiloja, ja niiden avulla pystytään tarjoamaan tasalaatuista informaatiota kaikille. Nykyiset tutustumiskäynnit ovat pääsääntöisesti olleet vain ensisynnyttäjille.

Lisäksi videoiden etuna on, että niitä voi katsoa missä raskauden vaiheessa tahansa, koska vain ja tarvittaessa useita kertoja.

Videot vapauttavat henkilökunnan työaikaa hoidossa olevien potilaiden auttamiseen. Synnytys- ja lapsivuodeosastojen tilat rauhoittuvat ja ovat käytettävissä potilashoitoon.

Lue lisää

Milloin synnytyssairaalaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla