Mieheni arvosteli supistuksiani monitorille ilmestyvien käyrien perusteella: ”Toi ei ollu hyvä, kutoshuoneessa sattuu enemmän”. Kuva: Niina Markkanen/Pixabay.
Mieheni arvosteli supistuksiani monitorille ilmestyvien käyrien perusteella: ”Toi ei ollu hyvä, kutoshuoneessa sattuu enemmän”. Kuva: Niina Markkanen/Pixabay.

Vauva.fi:n legendaarisen keskustelupalstan valikoidut palat ovat nyt ääninä Suplassa! Joka perjantai uusi keskusteluketju koko kevään ajan. Paina playta ja sukella ajatusten Tonavaan.

”Kätilö oli antanut miehelle jalkaan laitettavat muoviset kenkäsuojat, semmoiset siniset pussit siis. Mies tuli synnytyssaliin ja oli laittanut kenkäsuojat päähänsä, vielä nokkelasti ristikkäin päälletysten, kaksi kapeata "suikkaa" kun oli kyseessä. Kätilö pokkana ojentamaan toiset suojukset: no niin, ja pane nämä jalkoihisi sitten.”

Kuuntele Aihe Vapaa -podcast Suplasta tai klikkaamalla alla olevaa playeria. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ah, tulee mieleen mun niin helmi eksä. ❤️

Oli käynyt ostamassa jotain donitseja, joita sitten siinä mutusteli kun itse kärsin avautumisvaihetta. Suuttui kun en halunnut donitsia, jota yritti tyrkyttää moneen moneen moneen kertaan, ja alkoi tästä tiuskia ja kiukutella.

Tulin pahoinvoivaksi ilokaasusta ja oksensin rajusti moneen kertaan. Oksennuskouristuksissa pääsi kaasua toisesta päästä ja miestä nauratti tämä. Pilkkasi siinä ja pilkkasi vuosien ajan jälkeenkin päin, kertoi myös kavereille.

Synnytyksen jälkeen, kun helpottuneena totesin että vihdoinkin homma on ohi, mies totesi sanasta sanaan ”joo, eihän tossa nyt mitään ollut”. Synnytys kesti kuitenkin 12 tuntia ja 43 minuuttia eivätkä kipulääkkeet toimineet, joten toivotan hänelle samaa rupeamaa.

Jos ikinä enää on mies ja sille lasta pukaan, haluan täydellisen synnytysrauhan. Ei siis ikinä miestä mukaan saliin.

Vierailija

[quote=Vierailija]Ensimmäisen lapsen synnytys oli kivulias salamasynnytys. Epiduraali jäi saamatta, koska kätilö ei uskonut, että synnytys oli edennyt. Toisen lapsen kohdalla tuntemuksiani luvattiin kuunnella. Kohdalle sattui kuitenkin harjoittelija, joka ei kipuani todesta ottanut. Kehotti vain kuumaan suihkuun. Mieskään ei puoliani pitänyt: "Kyllä nää ammattilaiset tietää." Lopulta kävi niin, että olin pyörtyä yksin suihkuun. Olin edennyt suoraan ponnistusvaiheeseen, ja rullatuolissa saliin minua vievä toinen kätilö ihmetteli, ettei mieheni pitänyt puoliani. Synnytyssalissa miestä kiinnosti enemmän Netflix kuin synnytys. Kätilö pyysi tulevaa isää hieromaan selkääni, mutta mieheni havahtui vasta kun kätilö oli useampaan kertaan kovaäänisesti toistanut pyynnön.[/quote

Kätilö ihmetteli ettei isä pidä synnyttäjän puolia? Isä ei ehkä tajunnut että kätilöt on eri puolella, ja puolisoa olis pitäny niiltä jotenkin suojella.
Muuten kyllä ihan perseestä isän toiminta, mutta ei kenenkään pitäisi joutua synnytyksessä taistelemaan asiallista hoitoa saadakseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla