Itku voi tulla vaikka säälistä kalkkunaa tai Kevin Costneria kohtaan.

Voi pieni kalkkunaparka!

Raskausaikana itkin muun muassa sille, että keittiössämme oli vieraita varten niin kaunis kattaus. Kattaus oli omaa käsialaani.

Näin ennen raskautta rusakonpoikasen liikenneympyrässä syömässä ruohoa. Ihastelin sitä silloin. Tulin raskaaksi, ja ajelin saman liikenneympyrän ohi. Liikenneympyrässä oli aikuinen rusakko. Herkistyin ja itkin koko matkan kotiin.

Katselin kisoja, joissa Etelä-Korea pelasi sulkapalloa. Itketti kovasti.

Odotusaikana en voinut käyttää muumimukiani, jossa kaksi muumia halaavat. Se oli minusta niin liikuttavaa, että aloin aina kyynelehtiä.

Itkin, koska uuniin laittamani kalkkuna oli niin pieni isossa uunissa, säälitti pieni kalkkuna. Itkin, kun en keksinyt, mitä ruokaa laittaisin saadakseni uuden vuoan käyttöön, minun kävi vuokaa sääliksi. Liikutuin, kun mieheni toi kaupasta uuden tiskiharjan, jonka väri miellytti minua kovasti.

Purskahdin Prismassa itkuun, kun näin surullisen näköisen miehen. Olin varma, että miehellä oli onneton elämä. Tosiasiassa luultavasti taas yksi mies, joka halusi vain päästä kotisohvalle katsomaan matsia.

Kyyneleitä ruudun ääressä

TV:ssä pyöri purkkamainos, jossa oli joku eksynyt hammas. Se herkisti.

Simpsoneissa Bart ei halunnutkaan enää retkeillä Margen kanssa.

Teemu Selänne linnan juhlissa! Vaikka en välitä lätkästä, purskahdin hurjaan itkuun.

Kauhea itku tuli silloin, kun mieheni kanssa puhuimme elokuvasta Tanssii susien kanssa, ja sain itkukohtauksen siitä miten aliarvostettu näyttelijä Kevin Costner on.

Sinkkuelämää oli taas uusintakierroksella. Lopulta mies tuskastui ja kielsi katsomasta sarjaa, kun joka kerta itkin sitä, kuinka mies varmasti jättäisi minut.

Antti Tuiskun livekeikka näytettiin telkkarissa. Itkin, kun Antti veti jonkun railakkaan bilebiisin. Siinä ei ollut mitään herkistävää. Itkin silti.

Odottaessani poikaa itkin, kun katsoin Australian Master Chefiä.

Itkin kun näin telkkarissa pesukarhun, joka oli söpö ja mietin, että myös kissat ovat söpöjä, mutta mulla ei ole kissaa, yhyy!

Nyyh, housut tippuvat!

Ajoimme autolla pojan ohi, jolla oli polvissa asti roikkuvat hopparihousut. Nauratti ihan hirveästi, kun ne näyttivät siltä, että tippuvat kohta. Samassa hetkessä rupesin itkemään hysteerisesti, kun mietin, ettei pysähdytty nostamaan teinipojan housuja. Itkin varmaan tunnin.

Ostin esikoiselle Frozen-sähköhammasharjan. Herkistyin siitä kovasti.

Mies heitti rikkinäiset joulukyntteliköt pois. Sain siitä monet itkut.

Itkin hysteerisenä lähi-Siwan pakastealtaaseen nojaten, koska lempisuklaatani ei ollut hyllyssä.

En voinut katsoa Poliisit-sarjaa, koska poliisiautot, paloautot ja ambulanssit saivat minut itkemään. Nyt tyttö on vähän yli vuoden, ja onneksi hälytysajoneuvot eivät enää saa kyyneliä silmiin.

Lähde: Kysely vauva.fissä

Vauva 1–2/17

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Tämä jumppa vahvistaa tehokkaasti koko kehon lihaskuntoa. Voit tehdä liikkeet vaikka omassa olohuoneessasi. 

Jumppaa näin:

  • Tee jokaista liikettä 3 x 10 (tai oman jaksamisesi mukaan).
  • Pidä taukoja tarvittaessa. 
  • Muista tehdä toistot molemmille puolille.

Etukyykky kuminauhalla

Asettaudu leveään haaraan polvet ja varpaat samaan suuntaan. Laita kuminauha jalkapohjien alle. Käännä kuminauha olkapäille nostaen kyynärpäät ylös ja hae hyvä ryhti keskivartalosta.

Kyykkää painopiste kantapäillä ja säilytä keskivartalon tuki.

Askelkyykky kuminauhalla

Ota askel eteen kuminauha jalkapohjan alla. Nosta kuminauha olkapäille niin, että kyynärpäät nousevat ylös. Jännitä keskivartaloa.

Kyykkää niin, että etummainen jalka jää 90 asteen kulmaan. Pidä selkä ja lantio suorana, rintakehä ryhdikkäänä.

Tee askelkyykyt vuorojaloin.

Superman

Asetu konttausasentoon, pidä vartalo suorana ja lapatuki yläselässä. Nosta vastakkainen käsi ja jalka ylös hallitusti. Tarkista, ettei alaselkä notkistu.

Käänteinen lankku

Istu lattialle ja aseta kämmenet olkapäiden alle. Aktivoi keskivartalon lihakset ja nosta keho irti lattiasta. Pidä kroppa tiukkana pakettina ylhäällä ja hengittäen 10 kertaa sisään ja ulos. Muista pitää rintakehä auki ja hartiat rentona.

Liike voidaan tehdä myös polvet koukussa.

Lantionnosto rullan päällä

Käy selinmakuulle ja aseta rulla jalkojen alle. Nosta lantio rauhallisesti ylös ja aktivoi samalla takareidet, pakara- ja selkälihakset. Pidä ylhäällä noin kolme sekuntia ja laskeudu rauhallisesti alas.

Liikkeen voi tehdä myös ilman rullaa.

Kylkilankku kierrolla

Käy kylkimakuulle tukikäsi maassa. Nosta lantio irti lattiasta vartalo suorana. Kierrä vapaana oleva käsi ylhäältä kyljen alle ja takaisin ylös kohti kattoa avaten rintakehää. Varmista, ettei lantio pääse notkahtamaan ja keskivartalossa pysyy tuki.

Liikkeen voi myös tehdä polvi tuettuna maassa.

Ohjelman on suunnitellut liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilainen Heidi Hallila. 

Kuvat: Mikko Hannula

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Päätitkö lapsesi nimen sen perusteella, miltä hän näytti syntyessään? Et ole yksin, sillä ihmiset todella yhdistävät jotkin kasvonpiirteet tiettyihin nimiin.

Millaiseksi kuvittelet Pepin, Liisan, Antin tai Sepon? Ihmisillä on vahva käsitys siitä, miltä tietyn nimisen ihmisen tulisi näyttää. Tämä on todistettu myös tieteellisesti yhdysvaltalaisen psykologien järjestön julkaisemassa tutkimuksessa

Tutkimuksessa koehenkilöille näytettiin tuntemattomien ihmisten kasvokuvia, ja jokaisen kuvan alla oli viisi eri nimivaihtoehtoa. Koehenkilöiden tehtävä oli arvata kuvan henkilölle sopiva nimi. Kaikista vastaajista 38 prosenttia arvasi oikein, mikä oli yli kymmenen prosenttia enemmän, kuin mitä tutkijat osasivat odottaa. Se siis tarkoittaa, että vastaajilla oli oletuksia tietynnimisten henkilöiden ulkonäöstä ja lisäksi nämä oletukset pitivät vielä hämmästyttävän usein paikkansa. 

Yksi suurimmista tekijöistä nimen ja kasvojen yhdistämiselle oli hiustyyli. Eli asia, johon ihminen voi itse vaikuttaa. Tutkijat arvelevat syyn johtuvan siitä, että ihminen saattaa alitajuisesti muokata ulkonäköään näyttääkseen enemmän siltä, miltä hänen mielestään hänen nimellään varustetun ihmisen pitäisi näyttää.

Monet koehenkilöt yhdistivät nimiä erilaisiin muotoihin.

Merkittävä rooli nimien tunnistamisessa oli myös silmien ja suun ympärillä olevilla lihaksilla. Juuri ne kasvojen alueet vastaavat erilaisten ilmeiden synnystä. 

Lisäksi havaittiin, että monet koehenkilöt yhdistivät nimiä erilaisiin muotoihin. Esimerkiksi Bob-nimiselle henkilölle miellettiin helpommin pyöreät ja pehmeät kasvonpiirteet kuin vaikka Davidille. 

Jo aiemmissa tutkimuksissa on huomattu, että jos nimi sopii kantajalleen, se voi vaikuttaa jopa henkilön työllistymiseen sekä sosiaalisiin suhteisiin. Ja saattaapa nimi vaikuttaa myös ammattiin tai asuinpaikkaan

Nimen valinta lapselle ei siis ole mikään helppo juttu. Sen lisäksi, että nimen pitäisi sopia kantajalleen, se voi määrittää kantajansa tulevaisuutta. Jos nimen valinta tuntuu haastavalta voit kurkata tästä jutusta, millaisia eri tapoja lukijamme ovat käyttäneet lapsen nimen valinnassa!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.