Ajatus ”pian hän on täällä" voi antaa yllättävästi voimaa synnytyksessä.
Ajatus ”pian hän on täällä" voi antaa yllättävästi voimaa synnytyksessä.

Leuka rennoksi. Älä ajattele, ettet pysty, vaan että pystyt. Hengitä. Äidit paljastavat, mikä auttaa oikeasti synnytyksessä.

”Kuuntelin mahtipontista musiikkia niin kovalla, että muu maailma unohtui. Ei hävettänyt käyttää synnytyslauluakaan kivunlievityksenä.”

”Kätilö neuvoi, että kun huulet ja leukaperät ovat rentoina, myös emättimen alue rentoutuu, mikä helpottaa vauvan syntymää.”

”Ponnistusvaiheessa väsyin ja olin niin tuskissani, että sanoin kätilölle, että minulle on ihan sama millä hän vauvan ottaa pois, mutta minä en enää ponnista. Kätilö nojasi taaksepäin ja totesi, että hänellä on aikaa vielä kolme tuntia, ennen kuin vuoro vaihtuu. Kirosin, ja seuraavalla ponnistuksella pää oli ulkona. Toimi.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Leuka rentona myös emättimen alue rentoutuu.”

”Kätilöharjoittelija neuvoi, että älä yritä taistella supistusta vastaan, vaan ota se mahdollisimman avoimesti ja rennosti vastaan ja anna kehon tehdä työnsä.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Äitini neuvoi olemaan huutamatta, etteivät voimat mene siihen. Yritin olla mahdollisen rauhallinen ja muistaa hengitellä ponnistuksien välissä.”

”Synnytysasennon ei tarvitse olla tv-sarjoista tuttua selällään ähkimistä. Itse synnytin polviseisonnassa.”

”Voimistin oksitosiinin ja serotoniinin vaikutusta jo kotona: musiikki, hämärä valaistus, suihkussa ja ammeessa oleilu, veden juominen, jonkin herkullisen syöminen. Sairaalassa auttoi eniten lause: Jokainen supistus tuo vauvan lähemmäksi sinua.

”Ajattelin kipua supistus kerrallaan.”

”Rentoutuminen, mielikuvaharjoitukset ja meditaatio raskauden loppuvaiheessa auttoivat synnytyksessä. Uskoin itseeni ja omaan voimaani. Positiivinen mielikuva, jonka olin luonut synnytyksestä mielikuvaharjoittelun avulla,kantoi eteenpäin vaikeina hetkinä. Synnytyksessä käännyin ikään kuin sisäänpäin ja keskityin juuri siihen hetkeen ja omaan voimaani.”

”Parasta oli, että näin mieheni olevan hereillä keskellä yötä ja kuulin hänen kertovan, kuinka hyvin minulla menee ja että olen vahva ja hän rakastaa minua.”

”Ajattelin kipua supistus kerrallaan. Joka kerta mietin, että kestän vielä tämän yhden. Ja sitten kestin seuraavan.”

”Ystäväni sanoi ennen synnytystä, että älä kertaakaan sano, ettet pysty. Kyllä pystyt! Tätä mietin monta kertaa synnytyksen aikana, ja se auttoi jaksamaan.”

Lähde: Vauva.fin kysely

Kolmen äiti

Paras ohje mitä voin antaa: Älä kuuntele luomuhörhöilijöitä vaan ota suosiolla vastaan kaikki kivunlievitys, mitä on. Kaikki kivut saadaan pois epiduraalilla. Avautumisvaihe voi olla näin täysin kivuton. Sinun ei tarvitse uhrautua, länsimainen lääketiede on tukenasi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mulla oli: puhalla supistuksen tullessa kuin kynttilää. Silloin ei voi samalla jännittää vatsalihaksia.

Niin ja voin ykkösen tueksi jatkaa, että mulla oli epiduraali, joka toimi tosi hyvin, joten varsinaiseen testiin tuo neuvo ei päätynyt, mutta oli siitä mielestäni silti apua. En sitä olisi itse ainakaan keksinyt. Eli suosittelen epiduraalia minäkin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla