Kuva: 123rf
Kuva: 123rf

Raskausaikana rinnat kasvavat, samoin vatsa. Se on ihanaa, usko pois.

1. Voit pukeutua verkkareihin

Raskaus, mikä ihana tekosyy pukeutua ympäri vuorokauden vaatteisiin, jotka eivät kiristä ja purista. Stretch-vyötäröiset farkut, verkkahousut ja leggingsit ovat jokaisen raskaana olevan naisen parhaita ystäviä, eikä niiden käytöstä tarvitse luopua missään tilanteessa.

2. Muhkeat muodot

Monesti nainen huomaa sen jo ennen kuin tietää olevansa raskaana: rinnat kasvavat. Omasta uhkeudesta kannattaa nauttia niin pitkään kuin sitä jatkuu. Yhdeksän kuukauden levon jälkeen rinnat pääsevät yleensä tositoimiin, ja mitä sen jälkeen tapahtuu – se on jo toinen juttu.

3. Raskausajan seksi

Todellakin, raskausajan seksi voi olla parasta ikinä. Ainakin alku- ja keskiraskauden seksi, ja miksei loppuraskaudenkin. Rakastelua saattavat tosin rajoittaa pahoinvointi ja muut terveyspulmat sekä väsymys, mutta ainakin esikoisen odottajat voivat sumplia petipuuhat ajankohtaan, jolloin oma olo on parhaimmillaan.

4. Hyvästit kuukautisille

Kukaan nainen tuskin kaipaa kuukautisiaan niiden yhdeksän kuukauden aikana, jotka raskaus kestää. Ja jos imetys onnistuu, kuukautisille voi hyvällä tuurilla sanoa heipat pidemmäksi aikaa. Ei tule ikävä!

5. Ehkäisy, mitä se on?

Rakkautenne hedelmä kasvaa jo kohdussasi, joten voit harrastaa kumppanisi kanssa yhdeksän kuukautta seksiä ilman kondomeja, pillereitä, kierukoita, vaahtoja, renkaita tai muita lisukkeita. Siis yksi stressinaihe vähemmän.

6. Mitä isompi, sen ihanampi

Raskauden aikana sinun ei tarvitse kertaakaan, ei missään olosuhteissa, vetää vatsaasi sisään. Sen sijaan voit esitellä masuasi ylpeänä maailmalle ilman, että kukaan paheksuu. Päinvastoin, vatsasi kerää ihastelevia katseita ja taputuksia, jopa liikaakin.

7. Et ole koskaan yksin

Raskaaksi tuleminen ja vauvan odottaminen ovat elämää suurempia ihmeitä, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Vauvan syntymän jälkeen jaat hänet muun maailman kanssa, ja kun lapsi kasvaa, välimatkanne lisääntyy jatkuvasti. Raskausaikana sisälläsi kasvava ihmeellinen ihmistaimi on kuitenkin lähes yksin sinun, ja sinä hänen.

Lähde: Parents.com

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Liity kesävauvaa odottavien suljettuun keskusteluryhmään ja ota ilo irti vertaistuesta! <3

Plussasitko? Onnea! Kirjaudu sivustolle ja tule mukaan ryhmään. Voit vaihtaa muiden odottajien kanssa ajatuksia raskaudesta anonyymisti.

Ryhmät ovat pienempiä yhteisöjä vauva.fin sisällä. Vain ryhmän jäsenet voivat lukea ryhmän viestejä ja osallistua keskusteluun ryhmässä. Avoimiin ryhmiin voivat liittyä kaikki rekisteröityneet käyttäjät, ja suljettuun ryhmään liittyminen vaatii ryhmän ylläpitäjän hyväksynnän.

Tule mukaan ryhmiin tästä!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kuva: Amanda Aho

Synnytystarinaklubissa naiset pääsevät kertomaan kokemuksistaan yleisölle.

Synnytyksessä ei ole kyse vain siitä hetkestä, kun lapsi tulee maailmaan. Se on merkittävä tapahtuma, joka voi vaikuttaa synnyttäjän elämään ja seksuaalisuuteen pitkään.

–  Synnytystarinoita ja synnytyksen merkitystä kaikkinensa vähätellään, doula, seksuaalikasvattaja ja kahden lapsen äiti Anna-Riitta Kässi kuvailee.

Kässi on järjestämässä Suomen ensimmäistä synnytystarinaklubia, jossa naiset nousevat lavalle kertomaan kokemuksistaan. Tapahtuma on jatkumoa lavarunoustapahtumille, joissa jokainen voi päästä esittämään runojaan.

– Tarvitaan tilaisuuksia, joissa synnytyksestään saa kertoa ilman, että joku keskeyttää ja arvottaa sitä. Toivon, että klubi on kuin iso olohuone, jossa voi olla kuin kotonaan ja kuitenkin halutessaan hävitä massaan. Tavata ystäviä, itkeä ja nauraa, tuntea kuuluvansa joukkoon.

Synnytystarinoita ja synnytyksen merkitystä kaikkinensa vähätellään.

Kässi toivoo, että paikalle uskaltautuvat myös odottajat sekä lapsenhankintaa vasta pohtivat.

– Kun tieto ei enää kulje sukupolvelta toiselle eivätkä kylän naiset ole mukana, tarvitaan tällaisia uudenlaisia yhteisöjä.

Sis.klubi järjestetään ensimmäisen kerran Helsingissä Lavaklubilla 11.11.2017.

”Tykkään niin paljon siitä, mitä saan tehdä työkseni, että olen omalla ajallanikin aikamoinen työmyyrä – etenkin nyt, kun olen vielä myös kotiäiti ja teen töitä esimerkiksi päiväuniaikaan. Vesijuoksu ja muu liikkuminen sekä lukeminen maittavat aina, kun maltan irrottautua somesta.”

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.