Raskaus muuttaa naisen kroppaa ja käyttäytymistä, eikä aina parempaan suuntaan.

Babble.com listasi oudot tavat, joista tunnistaa odottajan. Raskaana oleva naiset:

1. silittelevät jatkuvasti vatsaansa.

Tämä siksi, että raskausvatsa nyt yksinkertaisesti vain on uskomattoman ihana ja sen sisällä on maailman suurin aarre. Ja ehkä myös siksi, viimeinenkin hidasälyinen läsnäolija varmasti ymmärtää tämän.

2. halajavat outoja ruokia (joita ei löydy kotoa).

Raskaana oleva nainen ilmoittaa miehelleen kello yksitoista illalla: ”Nyt tekee mieli pekonia ja munia.” Mies ei löydä kaapista kyseisiä elintarvikkeita mutta tarjoutuu hakemaan ne läheiseltä huoltoasemalta. Tähän nainen toteaa, että kiitos, mutta pekonihimo meni jo ohi. Nyt tekee mieli luonnonjogurttia, jota mies ei siis myöskään löydä kaapista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. katsovat pahalla silmällä sauhuttelijoita.

Ei haittaa, vaikka tupakoitsijat ovat ulkona julkisella paikalla. Heidän lähellään on joka tapauksessa raskaana oleva nainen ja syntymätön lapsi, jotka eivät halua vetää keuhkoihinsa henkostakaan myrkkykaasuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. käyvät jatkuvasti pissalla.

Raskaana oleva nainen on aina joko menossa, tulossa tai suunnittelemassa seuraavaa reissuaan vessaan. Onneksi yhdeksän kuukauden päästä helpottaa.

5. syyttävät raskauttaan, kun unohtelevat asioita.

Näin siihen saakka, kunnes lapsi syntyy. Sen jälkeen nainen syyttää hajamielisyydestä univajetta.

6. ihastelevat uusia uhkeita muotojaan.

Vautsi vau.

7. nukkuvat päiväunet, tai monet sellaiset.

”Kun nyt vielä pystyn.”

8. hamstraavat välipaloja.

Raskaana olevan naisen kassista löytyy aina välipalapatukka, keksejä, suklaata tai pähkinöitä. Ihan vaan siksi, että huono olo tai nälkä voi iskeä koska vain eikä silloin ehdi epäröidä.

9. katsovat alaspäin ja tajuavat, että ovat kävelleet tuntikausia toimistolla leivänmurut vatsakumpunsa päällä.

Vatsakumpua peittävistä vaatteista voi päätellä myös raskaana olevan ruokalistan: tänään on tullut syötyä ainakin tomaattikastiketta, suklaajätskiä ja kahvia.

10. käyttävät raskautta tekosyynä, kun ei huvita.

Imuroiminen tai vierailu miehen sukulaisten luona – kylläpä tekisi mieli, mutta kun nyt ei vaan millään jaksa. ”Voitko kulta sä hoitaa tämän tällä kertaa!”

11. toistelevat ääneen tai kirjoittavat paperille vauvan nimiä

... vain testatakseen, miltä ne kuulostavat.

12. haaveilevat polttavansa äitiysvaatteet, koska ovat niin kyllästyneitä niihin.

Huokaus.

13. tajuavat, että ne ovat silti ainoat vaatteet, joihin he mahtuvat synnytyksen jälkeen.

Vielä syvempi huokaus.

Vierailija

Mikähän pakko on aina kommentoida negatiiviseen sävyyn näitä juttuja? Ei kaikki kohdat tietenkään osu kaikille! Mutta nämäkin ovat aika yleisiä asioita, joita varmasti JOKU raskaana oleva tekee, ei välttämättä kaikkia se sama joku. Hauskoiksi tarkoitettuja artikkeleita. Ottakaa ne sellaisina.

Ainoat mitä tein oli numerot 1 ja 4.

Silittelyä harrastin huomaamattani lähinnä silloin kun vauva potki paljon, ja yritin vaivihkaa painaa kyljestä ulos epämukavasti yrittävän kantapään takaisin sisemmälle. Ihmiset tulkitsevat tuon mahan silittelyn helposti joksikin "hei, minulla on tämmöinen ihana maha, katsokaa!"-tyyppiseksi esittelyksi, mutta omalla kohdallani se tosiaan oli lähinnä vauvan kanssa kommunikoimista, jota tein monesti ihan ajatuksissani.

Pissalla nyt sitten vain oli pakko loppuraskaudesta käydä kokoajan (mukamas hirveä hätä, ja sitten kun pöntölle pääsi niin tuli ulos joku säälittävä tippa).

Sisältö jatkuu mainoksen alla