Raskaus muuttaa naisen kroppaa ja käyttäytymistä, eikä aina parempaan suuntaan.

Babble.com listasi oudot tavat, joista tunnistaa odottajan. Raskaana oleva naiset:

1. silittelevät jatkuvasti vatsaansa.

Tämä siksi, että raskausvatsa nyt yksinkertaisesti vain on uskomattoman ihana ja sen sisällä on maailman suurin aarre. Ja ehkä myös siksi, viimeinenkin hidasälyinen läsnäolija varmasti ymmärtää tämän.

2. halajavat outoja ruokia (joita ei löydy kotoa).

Raskaana oleva nainen ilmoittaa miehelleen kello yksitoista illalla: ”Nyt tekee mieli pekonia ja munia.” Mies ei löydä kaapista kyseisiä elintarvikkeita mutta tarjoutuu hakemaan ne läheiseltä huoltoasemalta. Tähän nainen toteaa, että kiitos, mutta pekonihimo meni jo ohi. Nyt tekee mieli luonnonjogurttia, jota mies ei siis myöskään löydä kaapista.

3. katsovat pahalla silmällä sauhuttelijoita.

Ei haittaa, vaikka tupakoitsijat ovat ulkona julkisella paikalla. Heidän lähellään on joka tapauksessa raskaana oleva nainen ja syntymätön lapsi, jotka eivät halua vetää keuhkoihinsa henkostakaan myrkkykaasuja.

4. käyvät jatkuvasti pissalla.

Raskaana oleva nainen on aina joko menossa, tulossa tai suunnittelemassa seuraavaa reissuaan vessaan. Onneksi yhdeksän kuukauden päästä helpottaa.

5. syyttävät raskauttaan, kun unohtelevat asioita.

Näin siihen saakka, kunnes lapsi syntyy. Sen jälkeen nainen syyttää hajamielisyydestä univajetta.

6. ihastelevat uusia uhkeita muotojaan.

Vautsi vau.

7. nukkuvat päiväunet, tai monet sellaiset.

”Kun nyt vielä pystyn.”

8. hamstraavat välipaloja.

Raskaana olevan naisen kassista löytyy aina välipalapatukka, keksejä, suklaata tai pähkinöitä. Ihan vaan siksi, että huono olo tai nälkä voi iskeä koska vain eikä silloin ehdi epäröidä.

9. katsovat alaspäin ja tajuavat, että ovat kävelleet tuntikausia toimistolla leivänmurut vatsakumpunsa päällä.

Vatsakumpua peittävistä vaatteista voi päätellä myös raskaana olevan ruokalistan: tänään on tullut syötyä ainakin tomaattikastiketta, suklaajätskiä ja kahvia.

10. käyttävät raskautta tekosyynä, kun ei huvita.

Imuroiminen tai vierailu miehen sukulaisten luona – kylläpä tekisi mieli, mutta kun nyt ei vaan millään jaksa. ”Voitko kulta sä hoitaa tämän tällä kertaa!”

11. toistelevat ääneen tai kirjoittavat paperille vauvan nimiä

... vain testatakseen, miltä ne kuulostavat.

12. haaveilevat polttavansa äitiysvaatteet, koska ovat niin kyllästyneitä niihin.

Huokaus.

13. tajuavat, että ne ovat silti ainoat vaatteet, joihin he mahtuvat synnytyksen jälkeen.

Vielä syvempi huokaus.

Vierailija

13 asiaa, joita raskaana olevat naiset tekevät

Ainoat mitä tein oli numerot 1 ja 4. Silittelyä harrastin huomaamattani lähinnä silloin kun vauva potki paljon, ja yritin vaivihkaa painaa kyljestä ulos epämukavasti yrittävän kantapään takaisin sisemmälle. Ihmiset tulkitsevat tuon mahan silittelyn helposti joksikin "hei, minulla on tämmöinen ihana maha, katsokaa!"-tyyppiseksi esittelyksi, mutta omalla kohdallani se tosiaan oli lähinnä vauvan kanssa kommunikoimista, jota tein monesti ihan ajatuksissani. Pissalla nyt sitten vain oli pakko...
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Liity kesävauvaa odottavien suljettuun keskusteluryhmään ja ota ilo irti vertaistuesta! <3

Plussasitko? Onnea! Kirjaudu sivustolle ja tule mukaan ryhmään. Voit vaihtaa muiden odottajien kanssa ajatuksia raskaudesta anonyymisti.

Ryhmät ovat pienempiä yhteisöjä vauva.fin sisällä. Vain ryhmän jäsenet voivat lukea ryhmän viestejä ja osallistua keskusteluun ryhmässä. Avoimiin ryhmiin voivat liittyä kaikki rekisteröityneet käyttäjät, ja suljettuun ryhmään liittyminen vaatii ryhmän ylläpitäjän hyväksynnän.

Tule mukaan ryhmiin tästä!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kuva: Amanda Aho

Synnytystarinaklubissa naiset pääsevät kertomaan kokemuksistaan yleisölle.

Synnytyksessä ei ole kyse vain siitä hetkestä, kun lapsi tulee maailmaan. Se on merkittävä tapahtuma, joka voi vaikuttaa synnyttäjän elämään ja seksuaalisuuteen pitkään.

–  Synnytystarinoita ja synnytyksen merkitystä kaikkinensa vähätellään, doula, seksuaalikasvattaja ja kahden lapsen äiti Anna-Riitta Kässi kuvailee.

Kässi on järjestämässä Suomen ensimmäistä synnytystarinaklubia, jossa naiset nousevat lavalle kertomaan kokemuksistaan. Tapahtuma on jatkumoa lavarunoustapahtumille, joissa jokainen voi päästä esittämään runojaan.

– Tarvitaan tilaisuuksia, joissa synnytyksestään saa kertoa ilman, että joku keskeyttää ja arvottaa sitä. Toivon, että klubi on kuin iso olohuone, jossa voi olla kuin kotonaan ja kuitenkin halutessaan hävitä massaan. Tavata ystäviä, itkeä ja nauraa, tuntea kuuluvansa joukkoon.

Synnytystarinoita ja synnytyksen merkitystä kaikkinensa vähätellään.

Kässi toivoo, että paikalle uskaltautuvat myös odottajat sekä lapsenhankintaa vasta pohtivat.

– Kun tieto ei enää kulje sukupolvelta toiselle eivätkä kylän naiset ole mukana, tarvitaan tällaisia uudenlaisia yhteisöjä.

Sis.klubi järjestetään ensimmäisen kerran Helsingissä Lavaklubilla 11.11.2017.

”Tykkään niin paljon siitä, mitä saan tehdä työkseni, että olen omalla ajallanikin aikamoinen työmyyrä – etenkin nyt, kun olen vielä myös kotiäiti ja teen töitä esimerkiksi päiväuniaikaan. Vesijuoksu ja muu liikkuminen sekä lukeminen maittavat aina, kun maltan irrottautua somesta.”

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.