LanTrek 2014 -tapahtuma oli ja meni jo tammikuussa, mutta tehtiinpä ainakin jotain ensimmäistä kertaa Suomessa: teimme hyvää pelaamalla! LAN-tapahtuman tarkoituksena on kerätä yhteen pelaamisesta ja tietokoneista innostuneita nuoria.

Eletään joulun aikaa ja käppäilen kohti Itellaa miettien samalla aktiviteettejä LanTrek 2014 varten, olemmehan Cooler Masterina heidän suurin sponsorinsa. Jostain mieleen pomppaa ajatus: ”Mehän voitaisiin pelata ja samalla kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen!” Mieltä toki kalvaa ajatus, toimiiko tuommoinen Suomessa? Vaikka se on maailmalla kohtuu yleistä, niin meillä sitä ei ole ennen tehty.

Ensin juttelin asiasta RCTIC eSports -tiimin Jeren kanssa, joka samantien ehdotti uutta lastensairaalaa kohteeksi. Siihen oli helppo yhtyä: olinhan pienenä viettänyt aikaa kohtuu paljonkin sairaalassa. Pienen pohdinnan jälkeen keräystapakin keksittiin: LANilla olijat leveloivat League of Legends -peli accountia ja levelien määrä päättää lahjoitusummat.

Joten ei muuta kuin tuumasta toimeen ja yhteyttä LanTrekin järjestäjiin, jotka innostuivat ajatuksesta heti! Vetoavuksi pyysin vielä kaksi muuta LanTrek tapahtuman sponsoria: Jimm's PC-Store Oy:ta sekä Mad Catzia, eikä heitäkään tarvinnut paljoa suostutella.

Itse tapahtuma

Tapahtumaa varten laitoimme pystyyn pelipisteen, joka oli auki koko tapahtuman ajan. Alkuun RCTICin propelaajat pelailivat, mutta pikku hiljaa ihmisiä tuli myös katsemaan ja kyselemään, missä voi pelata auttaakseen. Hieno startti!

Loppujen lopuksi pelaaminen sujui hyvin, mutta pienten ongelmien takia levelien määrä jäi aika kauksi odotetusta. Ehkä tavoite oli myös liian iso.

Mitä jäi käteen?

Tukku hyvää mieltä ja yllätys, kuinka paljon myös nuoret tiesivät lastensairaala-hankkeesta! Moni tuli kiittelemään hyvästä ideasta ja ilmaisemaan tukensa koko projektille. Hyvää palautetta tuli myös nuorten vanhemmilta, jotka auttoivat lastensa kantamukset paikalla.

Rahallisesti tuki jäi vaatimattomaksi, mutta ei anneta sen häiritä. Nyt kun on hieman kokemusta asiasta, niin ensi kerralla voimme tehdä paremman keräyksen. Sekä oli hyvä näyttää muillekin, että Suomen peliyhteisö alkaa olemaan valmis tekemään muutakin kuin pelaamaan. Olen nähnyt keräystapahtumia myös muissa LANeissa LanTrekin jälkeen, joten tästä voimme ole todella tyytyväisiä!

Niin mikä se LanTrek on?

LanTrek on Suomen toiseksi suurin LAN-tapahtuma, joka järjestettiin Tampereen Pirkkahallissa 10.–12. tammikuuta. Paikalla oli noin tuhat konepaikan lunastanutta sekä joukko vieraita sekä pro-pelaajia. Suurin osa paikallaolijoista oli noin 13–16 vuotiaita.

LAN-tapahtuman tarkoituksena on kerätä yhteen pelaamisesta ja tietokoneista innostuneita nuoria. Varsinkin nykyään, kun pelataan paljon online-pelejä verkon yli, niin on mukavaa välillä kerääntyä yhteen pelitiimin/killan kanssa ja nähdä pelikumppanit face-to-face. Sosiaalinen tapahtuma siis, ja todella hauska sellainen!

LanTrekeillä järjestettiin myös pro-turnaukset niin Counter Strike: Global Offensive kuin League of Legends peleissä, joiden finaalit lähetettiin suorana myös YLE Areenalta.

Kiitoksia kaikille!

Kiitoksia kaikille, jotka osallistuivat projektiin. On paljon erilaisia tapoja auttaa ja pelaaminen on yksi niistä!

Kirjoittaja on Saku Tuomaala, Nordic Marketing Manager yrityksessä Cooler Master