Nyt puuhataan kimpassa lapsen luokan tai harrastusseuran hyväksi. Hauskaa hommaa, eikö?

Askarrellaan kimpassa

Kuvitelma: Lapsijoukko vanhempineen kokoontuu talvisena iltana askartelemaan jouluseppeleitä ja käpylehmiä. Ne syntyvät kuin itsestään ja menevät kuumille kiville koulun tai urheiluseuran myyjäisissä.

Todellisuus: Sinä ja kolme muuta aktiivivanhempaa ähräätte askarteluja keskenänne. Kännykkä piippaa tekstiviestejä muilta mukaan ilmoittautuneilta, joilla on juuri tänä iltana ”yllätysmeno, nyt ei pysty, sorisori”. Jouluseppeleiden havut pistelevät ja liima tahmaa sormet. Aikaansaamasi käpylehmä kellahtaa aina kumoon. Näinköhän joku oikeasti maksaa siitä jotakin?  

Myyntipuuha kannattaa

Kuvitelma: Jokainen luokan vanhempi saa kotiin kuorman vessapaperia tukkuhintaan. Myyntiartikkeli, jota kaikki tarvitsevat, joten menekki on taattu, eikös? Kun rullat myydään kunkin perheen lähipiirille normihintaan, yhteinen kassalipas kilisee mukavasti.

Todellisuus: Kellarisi on täynnä vessapaperia. Et kehtaa kaupitella sitä kenellekään, joten päädyt ostamaan koko paalin itse. Kellariisi ei vuoteen mahdu mitään muuta.

Eikun leipomaan

Kuvitelma: Sinä ja lapset leivotte yhdessä kuppikakkuja tai mustikkapiirakkaa mummon reseptillä. Ne myydään loppuun pilttien harrastustoiminnan hyväksi, ja muut äidit ihailevat jauhopeukaloasi.

Todellisuus: Muistat tasan edellisenä iltana luvanneesi leipoa myyjäisiin. Korppujauhotat kakkuvuokaa yösydännä muun perheen jo nukkuessa. Kakkusi jää hieman likilaskuiseksi. Lapsesi parhaan kaverin äiti säälii sinua ja ostaa tekeleesi. Sinä puolestasi ostat hänen kuivakat sämpylänsä.

Tuote viedään käsistä

Kuvitelma: Kaikkihan rakastavat lapsesi kuoron joululevyä tai luisteluseuran hauskaa kalenteria. Varma hitti, helppo myydä!

Todellisuus: Piilottelet myymättä jääneitä joululevyjä ja kalentereita piironginlaatikkoon, jotta lapsellesi ei tulisi huonosta menekistä paha mieli. Myyntisumman pulitat seuralle kiltisti omasta kukkarostasi, koska et halua harrastustoiminnan hyytyvän.

Lapsi oppii ja innostuu

Kuvitelma: Talkoohenki ja vastuunkanto tarttuvat lapseesi yhteisen tekemisen kautta. Jälkeläisesi ihailee uutteruuttasi ja muistaa sen vielä aikuisenakin.

Todellisuus: Lapsi räplää kännykkää tai kikattaa kaverin kanssa sillä välin kuin sinä leivot, askartelet, pystytät tai purat myyntipöytää, rahtaat wc-paperia ja kaupittelet käpylehmiä muille yhtä väsähtäneille vanhemmille.

Lapsi on Ylösen ja hänen tyttöystävänsä Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen.

The Rasmus -yhtyeen laulajana tutuksi tullut Lauri Ylönen, 38, on tullut toistamiseen isäksi.

Ylönen julkaisi viime yönä yhtyeensä Instagram -sivuilla suloisen kuvan vastasyntyneen vauvan pienestä jalasta. Kuvan hashtagien perusteella voisi päätellä, että tuore isä on uudesta tulokkaasta erittäin kiitollinen ja onnellinen.

 

It’s a boy! #laurisweek #newborn #doubledad #baby #la #grateful

Henkilön The Rasmus (@therasmusofficial) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @therasmusofficial

Lapsi on laulajan ja hänen kumppaninsa Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen. Pari ilmoitti seurustelustaan vuonna 2017.

Ylösellä on avioliitostaan laulaja Paula Vesalan kanssa vuonna 2008 syntynyt Julius-poika.

Vierailija

Lauri Ylönen sai pojan — tuore isä kertoi syntymästä suloisella Instagram-kuvalla

Vierailija kirjoitti: Vierailija kirjoitti: Mistä vetoa että "Katriina-rakkaan" pillerit "petti".. Ei varmasti ollut Laurin puolelta suunniteltu lapsi, ja Laurista sen kyllä aistii pitkälle. Justhan se erosi Paulasta n.vuosi sitten. Jotenkin noloa. Mun mielestä Laurista kyllä aistii, että halusi enemmän lapsia kuin vain yhden. Jossain haastattelussahan tuli ilmi, että Paula oli se, joka ei enempää halunnut... Kannattaakohan sitä lasta silti pukata alulle viikon seurustelun jälkeen. Just sayin'
Lue kommentti
Kaksosvauva lumoaa usein koko perheen, vieraista puhumattakaan. Kuva: iStockPhoto.

Asuuko teillä vauhdikas oinas, herkkä rapu, aurinkoinen leijona vai hajamielinen vesimies?