Cinderella-elokuva on täysosuma perinteistä prinsessasatua rakastavalle.

Prinsessa saa prinssinsä ja paha palkkansa. Cinderella – Tuhkimon tarina on täysosuma klassikkosatua rakastavalle. 

Orvosta prinsessaksi

Hyväsydämisen Ellan (Lily James) äiti kuolee ja Ella jää asumaan isänsä kanssa kaksin. Vuosien kuluttua isä nai Lady Tremainen (Cate Blanchett) ja äitipuolen lisäksi kotiin muuttaa kaksi sisarpuolta. Uusi perhe-elämä ei ole ehtinyt kunnolla edes alkaa, kun isä menehtyy ja orpo Ella joutuu uuden perheensä komennettavaksi. Hän saa tehtäväkseen kaikki kotityöt ja samalla uuden nimen Cinderella – Tuhkimo.

Ella tapaa ratsastusretkellään metsässä nuoren miehen (Richard Madden), jota hän luulee kuninkaanlinnassa työskenteleväksi oppipojaksi. Kun kaikki seudun nuoret naiset kutsutaan tanssiaisiin, toivoo Ella tapaavansa nuorukaisen uudelleen. Äitipuoli ei kuitenkaan ole samaa mieltä Tuhkimon pääsemisestä tanssiaisiin.

Huikea toteutus

Tarinassa ei ole mitään uutta, vaan se noudattaa täysin Disneyn vuonna 1950 ensi-iltansa saanutta animaatioelokuvaa. Juuri siksi Cinderella on täysosuma, ainakin aikuiselle. Nyt on lupa vain nauttia henkeäsalpaavasta toteutuksesta! Englannissa kuvatun elokuvan maisemat ovat huikeat ja puvut todella loistavat.

Lapsesta fantasiaseikkailun keinoin toteutettu elokuva voi olla paikoin liian jännittävä. On myös vaikea sanoa, miten lapsi kokee Tuhkimon kokeman epäoikeudenmukaisuuden ja sisarkateuden. Nurkkaan ahdistetun Tuhkimon kohtalo tuntui välillä jopa ahdistavalta.

Elokuva esitetään myös suomeksi dubattuna.

Cinderella – Tuhkimon tarina, K7, 112 min

Lisää lastenkulttuuria:

Risto Räppääjä ja Sevillan saituri

Late Lammas -elokuva

Puluboin ja Ponin teatteri

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Näyttelijä John Stamos ja hänen kihlattunsa Caitlin McHugh, 31 eivät ole vielä paljastaneet tulevan lapsen sukupuolta. 

Muun muassa Teho-osasto ja Full House -sarjoista tuttu näyttelijä kertoo People-lehden haastattelussa, että hän oli ehtinyt menettää toivonsa isäksi tulon suhteen. Avioero pitkäaikaisesta kumppanista Rebecca Romijnista vuonna 2005 sekä Stamoksen oman äidin kuolema vuonna 2014 pahensivat Stamoksen päihdeongelmaa, jonka tähti selätti vasta viime vuonna vieroituksen avulla. 

– Olen odottanut isäksi tuloa kauan. Mutta ensin minun piti selvittää asioita itseni kanssa, Stamos kertoi.

Nyt kuitenkin Stamoksen elämässä kääntyy uusi sivu, kun kauan odotettu esikoinen syntyy ensi vuonna. Onnelliset vanhemmat eivät halua vielä paljastaa vauvan sukupuolta, mutta Stamos uskoo tietävänsä, millainen isä hänestä tulee:

– Aion olla hauska isä! Olenhan harjoitellut jo kauan, Stamos kertoo haastattelussa viitaten roolihahmoonsa Full House -sarjassa, jossa näyttelijä auttaa leskeksi jäänyttä päähenkilöä tämän lasten hoidossa. 

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kuva: ProVisual
Kuva: ProVisual

Leikittiinkö sinun lapsuudessasi paperinukeilla vai elitkö muovilelujen huuman aikaa? 

 

Lelut on kuvattu Lelumuseo Hevosenkengässä Espoossa. Asiantuntijana jutussa on Lelumuseon johtaja Johanna Rassi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.