Kuva: Anna Huovinen
Kuva: Anna Huovinen

Vanhaan matkalaukkuun rakentuu hieno matkakoti leikeille.

Kesäkodissa barbiet ja tarvikkeet kulkevat kätevästi mukaan lomamatkalle. Samaan tyyliin syntyy kapsäkki vaikka transformereille tai petshopeille.

Barbieille rakennettiin alatasanteelle pukeutumishuone, jossa on vaaterekki, kenkähylly ja laukkunaulakko. Ylätasanteella sijaitsee viihtyisä kahvitteluhuone, jossa barbiet lepäilevät rottinkisohvalla.

1. Tarvitset vanhan matkalaukun, pitsinauhaa, matkalaukun sisään mahtuvan pienen pahvilaatikon, tapettia, liimaa, sakset, pyöreää puurimaa (halkaisija 3 mm) ja litteää puurimaa (leveys noin 1,5 cm) – ja mitä vain kivaa somisteeksi keksitkin. Rimoiksi sopii esimerkiksi askarteluliikkeen keisaripuu, joka on edullista ja helppoa sahata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Tee ensin ylä- ja alatasanne: Liimaa pitsinauhaa matkalaukun ulkoreunaan ja kannen sisäosaan. Pienennä pahvilaatikkoa sopivan kokoiseksi matkalaukun sisään niin, että myös pukeutumishuoneelle jää tilaa. Päällystä pahvilaatikko tapetilla. Pahvilaatikon sisällä voi säilyttää vaatteita ja tarvikkeita.

3. Vaaterekki tehdään näin: Sahaa paksummista puurimoista neljä 25 cm pitkää pätkää. Merkkaa keppeihin paikka reiälle sopivalle etäisyydelle kepin päästä ja poraa reiät 3 mm terällä. Sahaa pyöreästä 3 mm rimasta noin 15 cm pätkä. Pujota pyöreä keppi läpi päätyrimoista, katso mallia kuvasta. Jos liimaat rimat paikalleen, rekistä tulee vakaampi – toisaalta ilman liimaa se on helppo kasata leikin päätyttyä.

4. Kenkähyllyyn tarvitset paksummasta puurimasta viisi pätkää: kaksi noin 8 cm mittaista päädyiksi ja kolme hieman pidempää hyllyiksi. Liimaa pätkät puuliimalla hyllyköksi.

5. Laukkunaulakkoon sahaa paksummasta puurimasta noin 8 cm pitkä pala. Poraa palaan neljä reikää 3 mm terällä ja liimaa reikiin pystyyn pyöreät 3 mm puurimat.

Kuvan matkalaukku ja kaikki barbiet ja tarvikkeet yksityiskokoelmasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla