Kuvat: Martti Järvi
Kuvat: Martti Järvi

Puupalan, pikkunaulojen ja langan avulla syntyy taulu vaikka ystävänpäivälahjaksi.

1. Tarvitset sydäntaulun tekoon puulevyn (n. 15 x 15 cm), maalia, paperia, lyijykynän, pieniä nauloja, vasaran, lankaa, liimaa ja ripustimen. Ripustimen voi tehdä itsekin paksuhkosta langasta ja vahvasta teipistä. Solmi noin viiden sentin pituisesta langanpätkästä silmukka ja teippaa se kiinni puupalan takapintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Maalatkaa puulevy ja antakaa sen kuivua. Luonnostelkaa sydämen tai muun halutun kuvion ääriviivat paperille. Merkitse naulojen paikat ääriviivoille muutaman sentin päähän toisistaan. Puun voi jättää myös maalaamatta. Värikäs lanka näyttää kivalta pelkällä puupinnallakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Leikkaa paperikuvio irti, aseta se puupalalle ja jäljennä naulojen paikat puulle lyijykynällä. Ja sitten naulaamaan. Jos apulainen on kovin pieni, voit helpottaa työtä napauttamalla naulan ensin kiinni alustaan. Pieniin käsiin sopii paremmin pieni vasara. Huolehdi, ettei lapsi napauta sormilleen.

4. Solmi langanpää yhteen naulaan ja jätä siihen reilu pätkä päättelyä varten. Anna lapsen kiepsautella lankaa kireälle naulojen ympäri, pitkin ääriviivoja ja ristiin rastiin yli sydämen keskustan. Lopuksi palaa alkupisteeseen ja solmi langan päät umpisolmuun. Leikkaa päät läheltä solmua. Kiinnitä ripustin taulun taakse.

Sydäntauluja syntyy innokkaan pikkunikkarin käsissä monta, kun apuna on aikuinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla