Kuvat: Päivi Anita Ristell
Kuvat: Päivi Anita Ristell

Pikkukokki ihastuu tähän kekseliääseen kenkälaatikkokeittiöön.

Tee kenkälaatikoista kekseliäs keittiö lastenhuoneen ravintolaan. Pikkukokin ikioma paratiisi taipuu moneen leikkiin.

1. Tarvitset keittiön tekoon kolme kenkälaatikkoa, kaksi vessapaperirullaa, kartonkia, sakset, tussin, nappeja, ilmastointiteippiä ja liimaa. Tee jääkaappi pitkulaisesta kenkälaatikosta. Taittele kartongista sopivan kokoiset hyllylevyt ja teippaa kiinni kaapin seiniin. Teippaa laatikon kansi ilmastointiteipillä pituussuunnasta laatikon reunaan. Mallaa oven paikka niin, että sen saa painettua kiinni.


2. Liesi syntyy, kun käännät neliönmallisen kenkälaatikon pohja ylöspäin. Jos laatikossa on häiritseviä tekstejä peitä ne liimaamalla päälle pala kartonkia. Leikkaa mustasta kartongista neljä pyörylää hellan levyiksi. Kivaa saksiharjoittelua pikkukokille. Tähän tarkoitukseen sopii myös musta kontaktimuovi. 

3. Valitse lieden nappuloiksi sopivankokoiset napit. Kiinnitä ne etupaneliin liimalla tai jos haluat, että nappuloita voi myös kääntää, kiinnitä ne rautalangan avulla. Anna liiman kuivua kunnolla, ennen kuin päästät kokin tosi toimiin. Pikkukeittiöstä tulee kauniin ryhdikäs, kun korostat sen reunoja rajaamalla ne paksulla tussilla.

4. Tiskipöytä syntyy kolmannesta laatikosta. Käännä laatikon pohja päälle ja piirrä siihen altaan ääriviivat sopivaa pyöreää kulhoa mallina käyttäen. Leikkaa altaalle aukko. Jos mallikulho on sopivan matala, voit upottaa sen tiskipöytään altaaksi, toki ilmankin pärjää. Hana syntyy kahdesta yhteen liimatusta wc-paperirullasta. Liima tai teippaa se tiskipöydän taakse. Hauskan hanan saat myös käytetystä pumppupullosta.

Kysy laatikoita kenkäkaupasta. Jos tilaa on lastenhuoneessa niukasti, valitse sellaiset laatikot jotka menevät sisäkkäin, näin leikin vaihtuessa keittiön voi korjata kätevästi kaappiin.

Possupankki, pahviset matkalaukut ja musta ja valkoinen lastentuoli Olkkari. Valaisin, jakkarat ja matto Peroba. Kirjainpyyhe Stockmann. Lentokone Etola. 

Näyttelijä John Stamos ja hänen kihlattunsa Caitlin McHugh, 31 eivät ole vielä paljastaneet tulevan lapsen sukupuolta. 

Muun muassa Teho-osasto ja Full House -sarjoista tuttu näyttelijä kertoo People-lehden haastattelussa, että hän oli ehtinyt menettää toivonsa isäksi tulon suhteen. Avioero pitkäaikaisesta kumppanista Rebecca Romijnista vuonna 2005 sekä Stamoksen oman äidin kuolema vuonna 2014 pahensivat Stamoksen päihdeongelmaa, jonka tähti selätti vasta viime vuonna vieroituksen avulla. 

– Olen odottanut isäksi tuloa kauan. Mutta ensin minun piti selvittää asioita itseni kanssa, Stamos kertoi.

Nyt kuitenkin Stamoksen elämässä kääntyy uusi sivu, kun kauan odotettu esikoinen syntyy ensi vuonna. Onnelliset vanhemmat eivät halua vielä paljastaa vauvan sukupuolta, mutta Stamos uskoo tietävänsä, millainen isä hänestä tulee:

– Aion olla hauska isä! Olenhan harjoitellut jo kauan, Stamos kertoo haastattelussa viitaten roolihahmoonsa Full House -sarjassa, jossa näyttelijä auttaa leskeksi jäänyttä päähenkilöä tämän lasten hoidossa. 

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kuva: ProVisual
Kuva: ProVisual

Leikittiinkö sinun lapsuudessasi paperinukeilla vai elitkö muovilelujen huuman aikaa? 

 

Lelut on kuvattu Lelumuseo Hevosenkengässä Espoossa. Asiantuntijana jutussa on Lelumuseon johtaja Johanna Rassi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.