Lähdössä lasten kanssa lentokoneeseen? Näin lentomatkanne onnistuu parhaiten.

Tässä 8 parasta ohjetta lentomatkalle lasten kanssa. Neuvot antoi lentoemäntä, kouluikäisten lasten äiti Camilla Adams-Korvenoja.

1. Pysy rauhallisena, vaikka kaikki ei menisi suunnitellusti. Hermostuminen tarttuu lapseen. Itku häiritsee eniten äitiä, muut ihmiset valittavat siitä harvoin.

2. Opeta säännöt. Lentokoneessa käytetään turvavyötä ja käytävällä kävellään vain, kun on asiaa vessaan. Koneessa kulkiessa pidetään kengät jalassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Pakkaa järkevästi. Lapselle mukaan reppu.  Pakkaa perheen tavarat laukkuihin tasaisesti. Näin kaikille löytyy vaatetta, jos joku kassi jää matkan varrelle. Lasten uikkarit kuuluvat aina käsimatkatavaroihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Muista eväät. Pakkaa pieniin pusseihin pähkinöitä, rusinoita ja vihanneksia. Osta lentokentältä sitä syötävää, mitä lapsi haluaa. Näin lapselle ei tarvitse tilata omaa ateriaa ja koneessa ruoka maistuu kaikille.

5. Huolehdi tekemisestä. Hae ohuita kirjoja divarista, ne voi jättää matkalle. Mukaan värikynät, ei legoja, ei aarteita tai lempilelua. Jos tavara katoaa lentokentällä, sitä on yleensä mahdoton saada takaisin. Älä anna kaikkea tekemistä kerralla.

6. Muista rataspussi. Säilytä Helsinki-Vantaalta saamasi rattaiden kuljetuspussi paluumatkalle.

7. Merkitse lapsi. Kirjaa yhteystiedot matkalaukkutarraan ja liimaa se lapsen selkään. Siirtymisissä lapsi seuraa aikuista.

8. Yritä saada lapsi nukkumaan. Kuusivuotias voi jo käyttää korvatulppia ja silmälappuja. Nappaa tyynyt ja peitot mukaasi heti koneeseen tullessa.

Lue lisää

Lapsiperheen äiti: Näin matkalle lähtö sujuu kuin leikki

Tässä parhaimmat pelisovellukset perheille joululomalle

5 vinkkiä lapsiperheille lomakohteen valintaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla