Tämä näytelmä on täynnä iloa, surua ja mainiota musiikkia.

Kuinkahan taipuu teatteriksi kirjailija Veera Salmen mainio, urbaani maailma, jossa seikkailevat r-vikainen, hassu pulu, yksi pieni tyttö ja tytön hiukan sekopäiset vanhemmat? Hienosti, ilmenee Kansallisteatterin Pienen näyttämön kantaesityksessä.

Musiikki on tärkeässä osassa

Alun pienen hajanaisuuden jälkeen tarina alkaa nopeasti syventyä. Taiteilijaisän boheemi meininki ja tyttären mielikuvitusleikit alkavat ottaa takakireää äitiä pannuun sen verran vakavasti, että on lähdettävä pois, hermolomalle kaukomaille.

Tämä järkyttää isää ja tytärtä. Asiat menevät melkoiseen solmuun, joka aukeaa vasta kun apuun saadaan kimuranttien pulmien asiantuntijat Koni Kopolev ja Minimilla. Mukaansatempaava musiikki rytmittää kerrontaa ja vie tarinaa sutjakasti eteenpäin. Läsnä ovat sekä ilo että suru.

Puluboi naurattaa - ja surettaa

Ensi-iltayleisön joukossa oli paljon lapsia, jotka nauroivat ja paljon. Erityiseksi suosikiksi nousi tietenkin itse Puluboi (Jani Karvinen), jonka sulkaisa puku on kekseliäästi toteutettu. Naurun vastakohdaksi äidin lähtö maailmalle oli hetki, joka veti lapsiyleisön hiljaiseksi.

Aikuiskatsoja ei voi olla näkemättä äidin pinkeässä hahmossa hitusta itsestään. Apua, tuollaisiako me äiti-ihmiset olemme? Pitäisi ottaa rennommin, ihan totta!

Suhteellisen pitkän keston (1 h 40 min.) ja riipaisevien hetkien takia esitys sopii mielestäni parhaiten noin 4-9 -vuotiaille.

Puluboin ja Ponin teatteri Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä

Liput 22 e / 18 e / perhelippu 70 e (2 aik. ja 2 lasta)

Lue lisää arvioita

Tatu ja Patu supersankareina

Peppi Pitkätossu