Kuvat: Martti Järvi
Kuvat: Martti Järvi

Jee, luvassa karkkisadetta!

1. Tarvitset pinjataan ohuen paperikassin, erivärisiä kartonkeja sekä silkkipapereita, liimaa, mustan tussin, sakset, karamelleja ja narua. Tee ensin tipulle höyhenet: leikkaa silkki­papereista kahdeksan kassin levyistä ja noin 35 senttiä pitkää arkkia. Kiinnitä sitten kassin kummallekin puolelle neljä silkkipaperiarkkia.

2. Levitä ensimmäisen silkkipaperiarkin yläosaan liimaa noin neljän sentin leveydelle. Liimaa arkki kiinni kassin toiselle sivulle lähelle pohjaa. Liimaa seuraava arkki ensimmäisen yläpuolelle ja etene kassin puoliväliin, kunnes kaikki arkit ovat kiinni. Leikkaa kiinnitetyt silkkipaperit suikaleiksi. 

3. Tee värikkäästä kartongista tipulle harja. Hahmottele ensin kassin levyinen kuvio lyijykynällä: tee sahalaitaa tai vaikkapa puoliympyröitä. Leikkaa, tai anna lapsen leikata, ja liimaa harja sen jälkeen kassin yläosaan kiinni. Hieno harja syntyy myös värikkäistä höyhenistä.

4. Leikkaa tipulle nokaksi salmiakin mallinen pala kartonkia, taita palanen keskeltä kahtia ja liimaa se alaosastaan kiinni kassiin. Piirrä mustalla tussilla tipulle silmät. Laita karkit kassiin ja ripusta se kattoon. Voit sujauttaa kassiin myös silkkipaperisilppua.

Jos lapsia on monta, tee monta pinjataa.

Lähde: Luvassa karkkisadetta, Meidän Perhe 4/2014

Kuva: Martti Järvi

Lisää askarteluohjeita:

Tee itse ihana sydäntaulu

Tee hauskaa puhallustaidetta

Tee hassut kirjanmerkit kirjekuoresta

Näyttelijä John Stamos ja hänen kihlattunsa Caitlin McHugh, 31 eivät ole vielä paljastaneet tulevan lapsen sukupuolta. 

Muun muassa Teho-osasto ja Full House -sarjoista tuttu näyttelijä kertoo People-lehden haastattelussa, että hän oli ehtinyt menettää toivonsa isäksi tulon suhteen. Avioero pitkäaikaisesta kumppanista Rebecca Romijnista vuonna 2005 sekä Stamoksen oman äidin kuolema vuonna 2014 pahensivat Stamoksen päihdeongelmaa, jonka tähti selätti vasta viime vuonna vieroituksen avulla. 

– Olen odottanut isäksi tuloa kauan. Mutta ensin minun piti selvittää asioita itseni kanssa, Stamos kertoi.

Nyt kuitenkin Stamoksen elämässä kääntyy uusi sivu, kun kauan odotettu esikoinen syntyy ensi vuonna. Onnelliset vanhemmat eivät halua vielä paljastaa vauvan sukupuolta, mutta Stamos uskoo tietävänsä, millainen isä hänestä tulee:

– Aion olla hauska isä! Olenhan harjoitellut jo kauan, Stamos kertoo haastattelussa viitaten roolihahmoonsa Full House -sarjassa, jossa näyttelijä auttaa leskeksi jäänyttä päähenkilöä tämän lasten hoidossa. 

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kuva: ProVisual
Kuva: ProVisual

Leikittiinkö sinun lapsuudessasi paperinukeilla vai elitkö muovilelujen huuman aikaa? 

 

Lelut on kuvattu Lelumuseo Hevosenkengässä Espoossa. Asiantuntijana jutussa on Lelumuseon johtaja Johanna Rassi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.