Kuvat: Martti Järvi
Kuvat: Martti Järvi

Jee, luvassa karkkisadetta!

1. Tarvitset pinjataan ohuen paperikassin, erivärisiä kartonkeja sekä silkkipapereita, liimaa, mustan tussin, sakset, karamelleja ja narua. Tee ensin tipulle höyhenet: leikkaa silkki­papereista kahdeksan kassin levyistä ja noin 35 senttiä pitkää arkkia. Kiinnitä sitten kassin kummallekin puolelle neljä silkkipaperiarkkia.

2. Levitä ensimmäisen silkkipaperiarkin yläosaan liimaa noin neljän sentin leveydelle. Liimaa arkki kiinni kassin toiselle sivulle lähelle pohjaa. Liimaa seuraava arkki ensimmäisen yläpuolelle ja etene kassin puoliväliin, kunnes kaikki arkit ovat kiinni. Leikkaa kiinnitetyt silkkipaperit suikaleiksi. 

3. Tee värikkäästä kartongista tipulle harja. Hahmottele ensin kassin levyinen kuvio lyijykynällä: tee sahalaitaa tai vaikkapa puoliympyröitä. Leikkaa, tai anna lapsen leikata, ja liimaa harja sen jälkeen kassin yläosaan kiinni. Hieno harja syntyy myös värikkäistä höyhenistä.

4. Leikkaa tipulle nokaksi salmiakin mallinen pala kartonkia, taita palanen keskeltä kahtia ja liimaa se alaosastaan kiinni kassiin. Piirrä mustalla tussilla tipulle silmät. Laita karkit kassiin ja ripusta se kattoon. Voit sujauttaa kassiin myös silkkipaperisilppua.

Jos lapsia on monta, tee monta pinjataa.

Lähde: Luvassa karkkisadetta, Meidän Perhe 4/2014

Kuva: Martti Järvi

Lisää askarteluohjeita:

Tee itse ihana sydäntaulu

Tee hauskaa puhallustaidetta

Tee hassut kirjanmerkit kirjekuoresta