Kuvat: Anna Huovinen
Kuvat: Anna Huovinen

Perunapainanta on helppo ja edullinen tapa painaa kankaalle omaa taidetta.


1. Varaa tarvikkeet: valkoinen t-paita, vihreää kangasväriä, musta kangastussi, peruna, juuresveitsi, pahvialusta ja lautanen. Tee näin: Pese ja kuivata paita. Aseta pahvilevy paidan sisään tueksi ja jottei maali imeydy paidan läpi selkäpuolelle. Piirrä kangastussilla mieleisesi puunrunko.

2. Leikkaa peruna puoliksi. Vedä perunan leikkuupintaan haluamasi lehden muotoinen viilto veitsen kärjellä, noin puoli senttiä syvä. Leikkaa ylimääräinen perunanpinta pois lehtikuvion ympäriltä. Raavi halutessasi perunan pintaan lehden ruotia veitsen kärjellä. Tämän jälkeen pikkutaiteilija pääsee hommiin.

3. Kaada kangasväriä lautaselle. Lisää muutama tippa vettä ja sekoita väriseos. Painakaa perunan kuviopuoli ensin väriseokseen ja sitten puun runkoon ja oksiin. Perunaan on helppo kaivertaa erilaisia muotoja. Kivoja painokuvioita tulee myös puoliksi leikatusta omenasta, sitruksista ja sipulista.

4. Anna värin kuivua hyvin. Silitä sitten väri paitaan kiinni silitysraudalla. Ohjeet vaihtelevat hiukan väri­valmistajasta riippuen. Tarkista, että hankkimasi kangasväri kestää pesua. Samalla kerralla voi kuviota painaa lapsenkin paitoihin, vaikka ikävän tahran päälle.

Perunapainanta on helppo ja edullinen tapa painaa kankaalle omaa taidetta. Perunan lisäksi tarvitset vain kangasvärejä, joita löydät askartelu­liikkeistä. Kankaaksi käy niin pellavainen liina kuin vanha t-paitakin.

Näyttelijä John Stamos ja hänen kihlattunsa Caitlin McHugh, 31 eivät ole vielä paljastaneet tulevan lapsen sukupuolta. 

Muun muassa Teho-osasto ja Full House -sarjoista tuttu näyttelijä kertoo People-lehden haastattelussa, että hän oli ehtinyt menettää toivonsa isäksi tulon suhteen. Avioero pitkäaikaisesta kumppanista Rebecca Romijnista vuonna 2005 sekä Stamoksen oman äidin kuolema vuonna 2014 pahensivat Stamoksen päihdeongelmaa, jonka tähti selätti vasta viime vuonna vieroituksen avulla. 

– Olen odottanut isäksi tuloa kauan. Mutta ensin minun piti selvittää asioita itseni kanssa, Stamos kertoi.

Nyt kuitenkin Stamoksen elämässä kääntyy uusi sivu, kun kauan odotettu esikoinen syntyy ensi vuonna. Onnelliset vanhemmat eivät halua vielä paljastaa vauvan sukupuolta, mutta Stamos uskoo tietävänsä, millainen isä hänestä tulee:

– Aion olla hauska isä! Olenhan harjoitellut jo kauan, Stamos kertoo haastattelussa viitaten roolihahmoonsa Full House -sarjassa, jossa näyttelijä auttaa leskeksi jäänyttä päähenkilöä tämän lasten hoidossa. 

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kuva: ProVisual
Kuva: ProVisual

Leikittiinkö sinun lapsuudessasi paperinukeilla vai elitkö muovilelujen huuman aikaa? 

 

Lelut on kuvattu Lelumuseo Hevosenkengässä Espoossa. Asiantuntijana jutussa on Lelumuseon johtaja Johanna Rassi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.