Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
Kuva: Shutterstock

Kolme parasta leikkiä, jotka kruunaavat lasten syntymäpäivät.

Mietitkö ohjelmaa lasten synttäreille? Nämä kolme leikkiä ovat takuuvarmoja hittejä kaverisynttäreillä.

1. Rikkinäinen puhelin

Lapset asettuvat piiriin ja leikin vetäjä kuiskaa ensimmäiselle lapselle viestin, vaikkapa ”Robin on paras laulaja.” Lapsi kuiskaa viestin seuraavalle ja hän taas seuraavalle ­– viesti kulkee läpi piirin. Matkan aikana viesti saa hassuja muunnoksia, tahattomia ja tahallisia. Anna jokaisen lapsen vuorollaan laittaa viesti aluilleen. Tällä leikillä on naurutakuu.

2. Juu-ei-vaarinhousut

Lapset asettuvat piiriin ja leikin vetäjä istuu kysyjäksi keskelle. Vetäjä valitsee piiristä lapsen ja kysyy tältä kysymyksen. Oli kysymys mikä tahansa, vastaajan pitää sanoa ”juu”. Seuraavaksi kysytään toinen kysymys toiselta lapselta ja vastaajan pitää sanoa ”ei.” Kolmas kysymys esitetään kolmannelle lapselle ja vastauksen pitää olla ”vaarinhousut”. Jos vastaaja ei muista vastata oikealla sanalla tai hän repeää nauramaan, joutuu hän vuorostaan kysyjän paikalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kysyjän tehtävä on siis miettiä niin hassunkurisia kysymyksiä, että vastaaja ei voi olla nauramatta. Leikki etenee siis näin:

Kysyjä: ”Oletko vauva?”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vastaaja 1: ”Juu”

Kysyjä: ”Oliko kiva saada joululahjoja?”

Vastaaja 2: ”Ei”

Kysyjä: ”Mikä on lempivaatteesi?”

Vastaaja 3: ”Vaarinhousut.”

3. Viestileikki

Tämä on rauhallisempi versio perinteisestä tuolileikistä. Leikkiin tarvitaan vähintään neljä lasta, kymmenen kanssa saa jo hauskan kisan aikaiseksi.

Varaa lisäksi käteen mahtuva esine, se voi olla vaikkapa pehmolelu tai pikkuauto. Lapset asettuvat piiriin ja leikin vetäjä laittaa musiikin soimaan. Lapset alkavat kierrättää esinettä kädestä toiseen mahdollisimman nopeasti. Hetken kuluttua leikin vetäjä pysäyttää musiikin ja se lapsi, jonka käteen esine jää, tippuu leikistä. Leikkiä jatketaan kunnes jäljelle jää yksi voittaja.

Vinkki! Esine voi olla myös pieni namipussi. Varaa silloin yhtä monta namipussia, kun on leikkijöitä. Piiristä tippunut pääsee sivuun seuraamaan leikkiä ja herkuttelemaan.

Näin järjestät parhaat lastenjuhlat – 15 vinkkiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla