Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Hillo piilotetaan pannarirullan sisään ja päälle sipaistaan kermaista rahkaa.

Hurmaa lapset ja aikuiset rullaksi käärityllä pannarilla. Helppoa ja herkullista!

Marjainen pannukakkurulla

noin 6–8 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • 2 munaa
  • 5 dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl voita sulatettuna

Täyte

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • 2 dl mansikka- tai vadelmahilloa

Päälle

  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maustamatonta tai mansikkarahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • tuoreita mansikoita, mustikoita, vadelmia, punaherukoita ranskanpastilleja, valkosuklaalastuja
  • tomusokeria

Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito, suola ja sokeri. Vispaa vehnäjauhot joukkoon ja lisää lopuksi sulatettu voi. Anna turvota huoneenlämmössä puoli tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Anna jäähtyä ja irrota paperista.

Levitä pohjalle hillo. Kääri rullalle kääretortun tapaan leivinpaperia apuna käyttäen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahkan joukkoon. Mausta vaniljasokerilla. Levitä rahka kääretortun päälle. Koristele marjoilla, karkeilla, suklaalastuilla ja tomusokerilla.

Lähde: Piknik olkkarissa, Meidän Perhe 2/2015

Sisältö jatkuu mainoksen alla