Mielenosoittaja pingviini (Rauno Ahonen) ja aikuiseksi naamioitunut Toivo-poika (Hannes Suominen) kohtaavat Pako päiväkodista -näytelmässä. Kuva: Charlotte Estman-Wennström
Mielenosoittaja pingviini (Rauno Ahonen) ja aikuiseksi naamioitunut Toivo-poika (Hannes Suominen) kohtaavat Pako päiväkodista -näytelmässä. Kuva: Charlotte Estman-Wennström

Helsingin kaupunginteatterin lastennäytelmä nauratta pieniä ja isoja.

Teatterielämys neljävuotiaan kanssa Helsingin kaupunginteatterissa alkaa haasteella. Käsiohjelman kuvassa oleva pelle pelottaa lasta: eihän se vain tule katsomoon? Itse mietin esityksen nimeä Pako päiväkodista. Ei kai lapsi saa näytelmästä kreisejä ideoita tarhassa toteutettavaksi?

Kummankin pelot ovat turhia. Pakomatka onkin nelivuotiaan Toivon (Hannes Suominen) mielikuvitusleikki ja pelle on henkilöstöpulasta ja väsymyksestä sekoava päiväkodinopettaja (Kaisa Torkkel), joka kykenee enää hassuun pellen rooliin. Toivo päättää leikissään hankkia päiväkotiin tarpeeksi työntekijöitä ja päättelee, että asiassa osaa parhaiten auttaa pääministeri. Jos ei muuten, niin Toivo ostaa Suomen. Samalla hän aikoo korjata muutaman muunkin epäkohdan. Toivo lähtee eduskuntaan muiden nukkuessa päiväunia.

Tarina kulkee vauhdikkaasti ja on aidosti tätä päivää: lapsen mielikuvitusleikissä äiti ja isä muuttuvat kiirettä hokeviksi ja jatkuvasti piipittäviksi kännyköiksi. Vaikka asiat ovat vakavia, näytelmä on hauska. Yleisöä naurattaa, neli-viisivuotiaita eri kohdissa kuin aikuisia. Erityisen koominen on Rauno Ahosen, rotevan miehen, roolihahmo neljävuotiaana Hilla-tyttönä. Esitykselle voisi nauraa isompikin sisarus.

Kun katsomossa istuu aivan aitoja nelivuotiaita ja ikäkauden hyvin tuntevia vanhempia, joutuvat lapsia esittävät aikuiset näyttelijät koville. He onnistuvat kuitenkin luomaan illuusion ja saamaan katsojat puolelleen. Mutta se konsolipeli ja toistamiseen mainittu cola-juoma, ne tuskin kuuluvat nelivuotiaan maailmaan.

Pako päiväkodista, Helsingin kaupunginteatterin lämpiö, kantaesitys 30.1.2014.

Lapsi on Ylösen ja hänen tyttöystävänsä Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen.

The Rasmus -yhtyeen laulajana tutuksi tullut Lauri Ylönen, 38, on tullut toistamiseen isäksi.

Ylönen julkaisi viime yönä yhtyeensä Instagram -sivuilla suloisen kuvan vastasyntyneen vauvan pienestä jalasta. Kuvan hashtagien perusteella voisi päätellä, että tuore isä on uudesta tulokkaasta erittäin kiitollinen ja onnellinen.

 

It’s a boy! #laurisweek #newborn #doubledad #baby #la #grateful

Henkilön The Rasmus (@therasmusofficial) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @therasmusofficial

Lapsi on laulajan ja hänen kumppaninsa Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen. Pari ilmoitti seurustelustaan vuonna 2017.

Ylösellä on avioliitostaan laulaja Paula Vesalan kanssa vuonna 2008 syntynyt Julius-poika.

Vierailija

Lauri Ylönen sai pojan — tuore isä kertoi syntymästä suloisella Instagram-kuvalla

Vierailija kirjoitti: Vierailija kirjoitti: Mistä vetoa että "Katriina-rakkaan" pillerit "petti".. Ei varmasti ollut Laurin puolelta suunniteltu lapsi, ja Laurista sen kyllä aistii pitkälle. Justhan se erosi Paulasta n.vuosi sitten. Jotenkin noloa. Mun mielestä Laurista kyllä aistii, että halusi enemmän lapsia kuin vain yhden. Jossain haastattelussahan tuli ilmi, että Paula oli se, joka ei enempää halunnut... Kannattaakohan sitä lasta silti pukata alulle viikon seurustelun jälkeen. Just sayin'
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kaksosvauva lumoaa usein koko perheen, vieraista puhumattakaan. Kuva: iStockPhoto.

Asuuko teillä vauhdikas oinas, herkkä rapu, aurinkoinen leijona vai hajamielinen vesimies?

 

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.