Suomalainen elokuvauutuus sopii koko perheelle.

Kahden pikkutytön, Onnelin ja Annelin, satumaisesta kesästä kertova klassikkotarina on vihdoin päässyt valkokankaalle. Ystävykset löytävät tukun rahaa ja ostavat salaperäisen rouva Ruusupuun (Eija Ahvo) kahdelle pikkutytölle rakennuttaman suloisen pienen pitsihuvilan. Talon naapurissa asuu kummallista väkeä, ja kun paikan löytää epärehellinen jäätelökauppias (Samuli Vauramo), on hullunkurinen seikkailu valmis.   

Elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen 1960-luvulla kirjoittamaan iki-ihanaan lastenkirjaan Onnelin ja Annelin talo. Ohjaaja Saara Cantell loihtii Kurenniemen satumaisesta maailmasta hienon nykyversion. Lapsinäyttelijät Aava Merikanto ja Lilja Lehto ovat onnistunut valinta elokuva päätähdiksi. Tyttöjen roolit on päivitetty mukavasti tähän päivään. Elokuvan nokkelat Onneli ja Anneli taitavat niin hörhelöiset prinsessaleikit kuin reippaat riehuilut. Jälkimmäinen taito uupuu kirjan sankarittarilta.

Elokuvan juoni ei seuraakaan kirjaa orjallisesti. Tarinasta on valittu mukaan parhaat palat, kuten naapurin tätien Tingelstiinan (Elina Knihtilä) ja Tangelstiinan (Kiti Kokkonen) taianomainen puutarha kukoistavine ilmapalloineen ja vappuhuiskuineen.

Onneli ja Anneli on juuri sellainen kokoperheen elokuva, joita perheellinen aikuinen kaipaa: hauska ja jännittävä, muttei pieniä pelottava. Monitasoinen huumori puree niin lapseen kuin aikuiseen.
Onneli ja Anneli, S, ensi-ilta 17.1.

Lapsi on Ylösen ja hänen tyttöystävänsä Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen.

The Rasmus -yhtyeen laulajana tutuksi tullut Lauri Ylönen, 38, on tullut toistamiseen isäksi.

Ylönen julkaisi viime yönä yhtyeensä Instagram -sivuilla suloisen kuvan vastasyntyneen vauvan pienestä jalasta. Kuvan hashtagien perusteella voisi päätellä, että tuore isä on uudesta tulokkaasta erittäin kiitollinen ja onnellinen.

 

It’s a boy! #laurisweek #newborn #doubledad #baby #la #grateful

Henkilön The Rasmus (@therasmusofficial) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @therasmusofficial

Lapsi on laulajan ja hänen kumppaninsa Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen. Pari ilmoitti seurustelustaan vuonna 2017.

Ylösellä on avioliitostaan laulaja Paula Vesalan kanssa vuonna 2008 syntynyt Julius-poika.

Vierailija

Lauri Ylönen sai pojan — tuore isä kertoi syntymästä suloisella Instagram-kuvalla

Vierailija kirjoitti: Vierailija kirjoitti: Mistä vetoa että "Katriina-rakkaan" pillerit "petti".. Ei varmasti ollut Laurin puolelta suunniteltu lapsi, ja Laurista sen kyllä aistii pitkälle. Justhan se erosi Paulasta n.vuosi sitten. Jotenkin noloa. Mun mielestä Laurista kyllä aistii, että halusi enemmän lapsia kuin vain yhden. Jossain haastattelussahan tuli ilmi, että Paula oli se, joka ei enempää halunnut... Kannattaakohan sitä lasta silti pukata alulle viikon seurustelun jälkeen. Just sayin'
Lue kommentti
Kaksosvauva lumoaa usein koko perheen, vieraista puhumattakaan. Kuva: iStockPhoto.

Asuuko teillä vauhdikas oinas, herkkä rapu, aurinkoinen leijona vai hajamielinen vesimies?