Kynä käteen ja aivot lomalle! Värittäminen on suosittua stressinhallintaa.

Saattaisitko innostua aikuisten värityskuvista? Kirjakaupoissa myydään upeita väritysteoksia aikuisille, mutta alkuinnostukseen netistä löytyy paljon myös ilmaisia tulostettavia kuvia. Näillä pääset alkuun:

1. Mandala on yleisnimitys ympyrän muotoon tehdyille, yleensä kehällä symmetrisesti eteneville kuvioille. Parhaimmillaan mandalat ovat todella yksityiskohtaisia ja vaativat tarkkuutta. Sopivilla värivalinnoilla kuviot saa näyttämään kolmiulotteisilta. Hienoja mandaloita voit tulostaa esimerkiksi Coloringcastle.com-sivulta tai Printmandala.com-sivulta. Paisley-kuvoita ja muita abstrakteja kuvioita on esimerkiksi Azcoloring.comin väritystehtävissä.

2. Fantasiahahmot ja -maisemat ovat aikuisten väritystehtävien peruskuvastoa. Suosittuja ovat myös erilaiset pöllöt, perhoset ja linnut. Katso esimerkiksi Coloringpedia.com.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Oikeita luonnonkasveja etsivä voi innostua Celebrating Wildflowers Coloring Books -sivun amerikkalaisia kasveja esittävistä kasvitieteellisistä kuvista, jotka on indeksoitu myös tieteellisten nimien mukaan. Väritettäviä kuvia luonnoneläimistä löytyy esimerkiksi National Geographicin sivuilta, joilta voi tulostaa joko yksittäisen kuvan tai kokonaisen värityskirjan. Kuvat on suunniteltu lapsille, mutta aikuisellekin riittää niissä puuhaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Entäs, jos piirtäisitkin kuvion itse? Monet netin mandala-ohjevideot edellyttävät viivoittimen, harpin tai millimetripaperin käyttöä, mutta ilmankin voi saada aikaan hienoja kuvioita – ainakin jos on vakaa käsi. Katso ohjevideo Youtubesta.

Lue lisää

Tee itse kesäkoti barbieille

Tee hauskaa puhallustaidetta

Tee hassut kirjanmerkit kirjekuorista

Sisältö jatkuu mainoksen alla