Miten rakennat hauskan leikkimökin pahvilaatikoista? Katso kaavat.

Rakenna hauska mökki kolmesta isosta pahvilaatikosta. Lisäksi tarvitset vahvat sakset, nippusiteitä, ilmastointiteippiä, sukkapuikon, askarteluveitsen, maalia, pensseleitä ja hyvän mustan tussin. Maalatessa roiskuu, joten suojaa lattia ja pikku arkkitehti.

Kuvan talon on tehty Ikean Jättene-muuttolaatikoista (myydään kahden paketeissa).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Avaa pahvilaatikko ja taita alla olevat läpät sivuille kuvan mukaisesti. Leikkaa yksi kulma saksilla auki. Tee sama muille laatikoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Yhdistä kaksi laatikkoa talon rungoksi. Leikkaa pois ylimääräinen osa edestä ja takaa, samoin alas jääneet läpät.

3. Teippaa laatikot yhteen takaseinästä ilmastointiteipillä. Leikkaa etuoveen pyöreä luukku. Runko on nyt valmis.

4. Tee kolmannesta laatikosta katto. Avaa laatikko lattialle. Piirrä ja leikkaa harjakatto. Taita keskeltä. Piirrä ja leikkaa kaksi päätykolmiota.

5. Kiinnitä runko ja katon osat toisiinsa nippusiteillä. Tee reiät siteille pisteiden kohdille sukkapuikoilla. Leikin päätyttyä voit taitella talon kasaan, säilyttää kätevästi ja koota taas myöhemmin uudelleen.

6. Piirtäkää taloon seiniin ikkunoiden ja ovien ääri­viivat ja mitä muuta lapsi keksiikin: kattoikkuna tai supersalainen kurkistusluukku? Leikkaa aukot askarteluveitsellä viivoja pitkin. Tämä on aikuisen hommaa.

7. Maalaa talon reunat ja ikkunanpielet tehostevärillä. Maalina voi käyttää vaikka remontin ylijäämämaaleja, jos sellaisia löytyy. Askarteluliikkeet myyvät runsaspigmenttisiä ja hyvin levittyviä akryylimaaleja, jotka sopivat hyvin. Pinnan voi myös kuvioida erilaisilla teipeillä, tarroilla tai liiduilla.

Toimittaja Laura Räihä
Kuvat Martti Järvi
Piirrokset Niina Behm

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla