Ottakaa jää haltuun! Luistelu on ihana ja haastava taito.

1. Älä hoputa! Tärkein vinkki: älä painosta lasta oppimaan ja luistelemaan yksin. Luistelutaito opitaan vähän samaan tapaan kuin pyöräily: omassa tahdissa, oman innostuksen kautta. Kuulostele lapsen temperamenttia. Rohkea ja ennakkoluuloton ottaa jään haltuun heti omalla tyylillään, arka katselee ensi menoa kauempaa ja kuivaharjoittelee lumella.

2. Luistelutuki auttaa alkuun. Jos luistelukentällä on luistelutukia eli auroja, nappaa sellainen heti ensi alkuun. Aurasta lapsi saa juuri sopivasti tukea, että ensimmäiset potkut onnistuvat.

3. Harjoitelkaa pienissä osissa: ensin tunnustellaan, miltä luistimet tuntuvat jaloissa ja minkälaista niillä on kävellä. Kävelyn voi aloittaa ankkatyylillä: kannat laitetaan yhteen ja lähdetään tepastelemaan pienin askelin. Seuraavaksi harjoitellaan kaatumista ja ylösnousemista. Sitten kokeillaan luistelupotkua ja jarrutusta.

4. Älä kannattele kainaloista. Luistelussa kaiken idea on tasapainossa. Vältä siis tukemasta lasta kainaloiden alta, jolloin lapsi ei saa tuntumaa tasapainoonsa. Jos tukiauraa ei ole saatavilla, lasta voi pitää kiinni ranteista ja vanhempi luistelee itse takaperin. Kun lapsi löytää tasapainonsa ja alkaa luottaa siihen, hän haluaa aika pian lähteä itse luistelemaan.

5. Kun lapsi uskaltautuu lähtemään liikkeelle yksin, tasapainoa voi treenata erilaisilla kuvioilla. Piparkakku- tai makkarakuviossa jalat avataan ja vedetään vuorotellen yhteen: mitä reippaampi vauhti, sitä helpompaa! Voitte rakentaa jäälle myös temppuradan: jäälle asetetaan esimerkiksi isoja lumikimpaleita jonoon, ja kimpaleita pujotellaan hienoon slalom-tyyliin. Tämä vasta tasapainoa harjoittaakin!

Muista kypärä!

Kypärä aina päässä.
Menkää jäälle virkeänä. Jos lapsi on väsyneen oloinen ja vanhempi stressaantunut, lopputulos on todennäköisesti huono.
Millainen on hyvä luistin? On tärkeää, että luistin on oikean kokoinen eikä hölsky jalassa. Villasukalle voi varata hieman tilaa. Varren pitää olla tukeva, jotta nilkka pysyy suorana. Hyvä varsi on vuorellista, tukevaa nahkaa. Teroita luistimet aina ennen ensimmäistä käyttöä, ja sen jälkeen kerran kaksi kaudessa. Tylsät luistimet ovat turvattomat, eikä lapsi opi niillä oikeaa luistelutekniikkaa.

Vierailija

Lapsen kanssa luistinradalle – viisi vinkkiä aloittelijalle!

Vierailija kirjoitti: Vierailija kirjoitti: Kuvan lapsella ei ole kypärää Ja se on hyvä asia! Kypärä vaikeuttaa tasapainoa ja havainnointia. Omat lapseni ovat 90-luvulla oppineet 3-4 -vuotiaina luistelemaan ilman tätä turhaketta. Kuka oikeasti on kuollut luistinradalla tai edes vammautunut? Nykyään näkee tämän turva-ajattelun äärimmäisiä ilmiöitä. Kaksivuotiaalle isketään jokin ylisuuri jääkiekkoon tarkoitettu kypärä päähän ja sitten suureen ääneen ihmetellään, kun ei opi luistelemaan. Usein...
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Lapsi on Ylösen ja hänen tyttöystävänsä Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen.

The Rasmus -yhtyeen laulajana tutuksi tullut Lauri Ylönen, 38, on tullut toistamiseen isäksi.

Ylönen julkaisi viime yönä yhtyeensä Instagram -sivuilla suloisen kuvan vastasyntyneen vauvan pienestä jalasta. Kuvan hashtagien perusteella voisi päätellä, että tuore isä on uudesta tulokkaasta erittäin kiitollinen ja onnellinen.

 

It’s a boy! #laurisweek #newborn #doubledad #baby #la #grateful

Henkilön The Rasmus (@therasmusofficial) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @therasmusofficial

Lapsi on laulajan ja hänen kumppaninsa Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen. Pari ilmoitti seurustelustaan vuonna 2017.

Ylösellä on avioliitostaan laulaja Paula Vesalan kanssa vuonna 2008 syntynyt Julius-poika.

Vierailija

Lauri Ylönen sai pojan — tuore isä kertoi syntymästä suloisella Instagram-kuvalla

Vierailija kirjoitti: Vierailija kirjoitti: Mistä vetoa että "Katriina-rakkaan" pillerit "petti".. Ei varmasti ollut Laurin puolelta suunniteltu lapsi, ja Laurista sen kyllä aistii pitkälle. Justhan se erosi Paulasta n.vuosi sitten. Jotenkin noloa. Mun mielestä Laurista kyllä aistii, että halusi enemmän lapsia kuin vain yhden. Jossain haastattelussahan tuli ilmi, että Paula oli se, joka ei enempää halunnut... Kannattaakohan sitä lasta silti pukata alulle viikon seurustelun jälkeen. Just sayin'
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kaksosvauva lumoaa usein koko perheen, vieraista puhumattakaan. Kuva: iStockPhoto.

Asuuko teillä vauhdikas oinas, herkkä rapu, aurinkoinen leijona vai hajamielinen vesimies?

 

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.