Getty Images
Getty Images

Turvallisuuskouluttajan 6 vinkkiä lomareissulle.

Huvipuisto tai uimaranta ulkomailla, lapsi on ihan vieressä – ja sitten jossain. Ajatuskin kauhistuttaa. Turvallisuuskouluttaja Totti Karpela neuvoo varautumaan eksymistilanteisiin etukäteen.

1. Erotu joukosta. Lapsilla ja vanhemmilla kannattaa olla kaupungilla kirkkaat ja hyvin erottuvat vaatteet. Kirkkaissa vaatteissa oleva lapsi on helpompi löytää. Myös lapset hakevat katseellaan vanhempiaan, siksi vanhemmillakin on hyvä olla kirkkaat vaatteet.

2. Vain toinen osapuoli liikkuu. Kerro lapselle, että jos hän eksyy, kannattaa pysähtyä yhteen paikkaan – vanhemmat etsivät lasta. Jos lapsi liikkuu, häntä on vaikea löytää.

3. Kuka auttaa? Jos lapsi kokee, että vanhemmat ovat olleet kauan ”hukassa”, lapsen kannattaa kääntyä äidin tai isoäidin ikäisen naisen puoleen. Poliisin hakemista ei kannata suositella, sillä lapsi ei osaa tunnistaa hotellin ovimiehen, pysäköinninvalvojan tai poliisin ammattia asusteiden perusteella ulkomailla.

4. Yhteystiedot mukaan. Lapsilla on hyvä olla mukana vanhemman englanninkielinen käyntikortti.

5. Nimet piiloon. Lasten vaatteissa ei saa missään tapauksessa olla omaa tai vanhempien nimeä näkyvillä. Ulkomailla pedofiilien tiedetään kutsuneen lapsia luokseen näiden nimeä tai vanhempien nimeä käyttämällä.

6. Älä suutu, kun lapsi löytyy. Lapsille kannattaa korostaa, etteivät isä tai äiti ole vihaisia, jos lapset eksyvät. Pahimmassa tapauksessa lapsi saattaa eksyttyään vältellä vanhempiaan, koska pelkää näiden olevan vihaisia.

Lähde: Mervi Juusola: Mitä jos lapsi eksyy lomalla? Meidän Perhe 6/2012

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Lapsi on Ylösen ja hänen tyttöystävänsä Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen.

The Rasmus -yhtyeen laulajana tutuksi tullut Lauri Ylönen, 38, on tullut toistamiseen isäksi.

Ylönen julkaisi viime yönä yhtyeensä Instagram -sivuilla suloisen kuvan vastasyntyneen vauvan pienestä jalasta. Kuvan hashtagien perusteella voisi päätellä, että tuore isä on uudesta tulokkaasta erittäin kiitollinen ja onnellinen.

 

It’s a boy! #laurisweek #newborn #doubledad #baby #la #grateful

Henkilön The Rasmus (@therasmusofficial) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @therasmusofficial

Lapsi on laulajan ja hänen kumppaninsa Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen. Pari ilmoitti seurustelustaan vuonna 2017.

Ylösellä on avioliitostaan laulaja Paula Vesalan kanssa vuonna 2008 syntynyt Julius-poika.

Vierailija

Lauri Ylönen sai pojan — tuore isä kertoi syntymästä suloisella Instagram-kuvalla

Vierailija kirjoitti: Vierailija kirjoitti: Mistä vetoa että "Katriina-rakkaan" pillerit "petti".. Ei varmasti ollut Laurin puolelta suunniteltu lapsi, ja Laurista sen kyllä aistii pitkälle. Justhan se erosi Paulasta n.vuosi sitten. Jotenkin noloa. Mun mielestä Laurista kyllä aistii, että halusi enemmän lapsia kuin vain yhden. Jossain haastattelussahan tuli ilmi, että Paula oli se, joka ei enempää halunnut... Kannattaakohan sitä lasta silti pukata alulle viikon seurustelun jälkeen. Just sayin'
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kaksosvauva lumoaa usein koko perheen, vieraista puhumattakaan. Kuva: iStockPhoto.

Asuuko teillä vauhdikas oinas, herkkä rapu, aurinkoinen leijona vai hajamielinen vesimies?

 

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.