Lomalla reissuun? Nappaa vinkit omatoimimatkaan.

Vinkit antoi traveller-pariskunta Laura ja Niko Kaartinen Vantaalta. Perheessä on 5- ja 2-vuotiaat lapset. Suosikkikohteita ovat Thaimaa ja Karibia.

1. Omatoimisuus kannattaa

Välimeren maissa lämpöä riittää usein pitkälle syys-lokakuuhun, jolloin Suomessa on jo synkkä syksy. 3–4 tunnin lennot sujuvat vaivattomasti lasten kanssa. Syksyllä Euroopan kuumin lomasesonki on jo päättynyt ja keväällä se ei ole vielä kunnolla käynnistynyt, eli hintataso kaupoissa ja ravintoloissa on usein kesäkautta edullisempi.

Omatoimisuudella säästää pitkän pennin ja matkan keston ja lähtöajankohdan voi päättää itse. Kaikki alkaa lentojen buukkaamisesta. Hyviä nettiosoitteita lentojen löytämiseen ovat esimerkiksi momondo.com, skyscanner.fi ja lentodiilit.fi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yllättävän toimivia määränpäitä syyslomien aikaan ovat esimerkiksi Turkki ja Kroatia. Hintataso niissä on huomattavasti esimerkiksi Espanjaa edullisempi. Voit pitää kokonaisuutta edullisena, jos onnistut saamaan syyslomaksi lennot ja hotellin viikoksi kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle noin 1 800 eurolla. Alle 2-vuotias lapsi matkustaa usein lähes ilmaiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Edullisemmin perillä

Seuraavaksi varataan hotelli. Kurkkaile nettiosoitteita booking.com ja hotels.com. Jos suuntana on Aasia, myös nettisoite agoda.com on hyvä vaihtoehto.

Säästät selvää rahaa, jos valitset hotellin, joka sijaitsee hieman kauempana keskustasta. Ympäristö on rauhallisempi ja pienellä kävelymatkalla näet paikallista elämää ja saat liikuntaa. Kävellen säästyy myös rahaa, ja ravintolahinnat ovat edullisemmat kuin aivan ydinkeskustassa.

Hotellia varatessa ei välttämättä kannata ilmoittaa reissaavansa lasten kanssa. Huone kahdelle aikuiselle on aina perhehuonetta huomattavasti edullisempi.

Hotellin lisätiedoista löytyy usein maininta, että kaikki alle 12-vuotiaat lapset yöpyvät hotellissa ilmaiseksi. Jos lapset ovat jo liian isoja nukkumaan samassa sängyssä vanhempien kanssa voi valita lisävuodevaihtoehdon. Se on monessa hotellissa todella edullinen.

Paikallisbussien ja muiden paikallisten liikennevälineiden käyttö tuo paikan päällä säästöä takseihin verrattuna.

3. Pingotus pois

Lasten kanssa reissatessa kannattaa varmistaa, että nukkumapaikka on varma ja että ruokaa on tarjolla tasaisin väliajoin. Tärkeintä on stressitön ja kiireetön liikkuminen ja leppoisa ote.

Lapset aistivat vanhemmistaan, että asiat sujuvat eikä turhista hermostuminen kannata. Jonottaminen lentokentillä, turvatarkastukset, ruuhkat, myöhästelyt ja mahdolliset terveyspulmat kuten mahavaivat ovat reissaamisen riskejä, joita ei etukäteen pingottamalla voi välttää.

Matkoilla tärkeää on elää hetki kerrallaan, jokaisesta uudesta kokemuksesta nauttien. Mieli avoimena ja järki mukana.

Hyvää matkaa!

Vierailija

Lapset kannattaa kyllä huomioida varausta tehdessä esimerkiksi Ranskassa huoneet hotelleissa ovat pieniä ja jokaiselle henkilölle pitää olla oma sänky. Henkilömäärä vaikuttanee myös paloturvallisuussäädöksiin ja muihin kustannuksiin. Löytöjä hotelleista voi tehdä, mutta ne pienet tekstit kannattaa oikeasti lukea ja varmistaa hotellilta, että lapset huoneessa ovat ok.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla