Listasimme 15 parasta matka-appsia ja lastenpeliä.

Hyödylliset matkalla

Tripadvisor
Android, IOS
Ilmainen

Hieno appsi, jolla voi tsekata joko hakusanalla tai läheltä automaattisesti etsien hotelleja, ravintoloita ja huvittelupaikkoja. Tripadvisorin kanssa ei tarvitse olla mainospuheiden varassa, koska kaikki perustuu käyttäjien arviointeihin. Tripadvisorin luotettavuus tulee joukkovoimasta, koska sitä yksinkertaisesti käyttää niin moni, että arvioita on lähes mahdoton manipuloida. Hyvänä piirteenä Tripadvisor osaa opastaa perille, kun haluttu kohde on löytynyt.

Everytrail
Android, IOS
Ilmainen

Missä olisi parhaat ulkoilureitit? Everytrail kattaa koko maapallon ja osaa opastaa muiden ulkoilijoiden suosimille reiteille ja tarvittaessa näyttää matkan varrelta myös valokuvia. Ilmaisversiolla pärjää, mutta maksullisella voi ladata reitit ja kartat etukäteen, jolloin perillä ei välttämättä tarvitse nettiyhteyttä lainkaan.

Field Trip
Android, IOS
Ilmainen

Oma tabletissa tai puhelimessa kulkeva turistiopas on hauska idea. Se osaa kertoa lähistöllä olevista paikoista, painottuen lähinnä arkkitehtuuriin, mutta on mukana monenlaista muutakin yllättävää ja sellaista, joista ei välttämättä

Foreca Weather
Android, IOS
Ilmainen

Säätiedot voi tietysti käydä katsomassa netistä, mutta Forecan appsiin on keskitetty yhteen paikkaan selkeät ennusteet sade- ja pilvitutkineen.

Battery Doctor
Android
Ilmainen

Reissussa ei välttämättä aina pääse lataamaan mobiilivehkeistä. Battery Doctor auttaa säästämään akkuja opastaen, mitkä appsit on hyvä sulkea taustalta viemästä virtaa.

MyStreetView
Android
Ilmainen

Googlen kartat tulevat Android-laitteissa mukana, mutta niistä puuttuu selainversion mahdollisuus mennä katsomaan, miltä maan tasalla näyttää. MyStreetViewn avulla sekin onnistuu, mistä on ollut suuri apu matkakohteessa navigoidessa, kun on pitänyt vaikkapa selvittää, mistä kadunkulmasta tarkkaan ottaen pitäisi kääntyä, että pääsisi kohteeseen.

Waze
Android, IOS
Ilmainen

Joukkovoimaan perustuva navigointiappsi pieksee mennen tullen erilliset navigaattorit. Se kerää käyttäjiltään tietoa, minkä perusteella se osaa näyttää selkeästi, missä matkan varrella on ruuhkaa ja mitä kautta kannattaisi kiertää. Waze osaa myös kertoa onnettomuuksista ja jopa näyttää matkan varrelta halvimmat tankkauspaikat.

Skyscanner
Android, IOS
Ilmainen

Mistä halvimmat lennot? Skyscannerille annetaan kohde ja matkapäivät, minkä jälkeen se hakee suurin piirten kaikista maailman lentoyhtiöistä halvimmat lennot ja tarvittaessa suodattaa lentoja välilaskujen määrän ja matka-ajan perusteella. Ilman Skyscanneria hakemiseen saisi helposti kulutettua kokonaisen päivän. 

Viihdykettä lapsille

 Toca Boca

Android, IOS
2-3 €

Ruotsalainen Toca Boca on kokonainen lapsille tehtyjen ohjelmalelujen sarja. Mukana on kampaamo, robotteja, kauppa, rakentelua, kokkausta, autoja ja junia. Paino on alle kouluikäisten tekemisissä, mutta esimerkiksi Toca Builderissa rakentelu on tehty sen verran fiksusti, että tekemistä piisaa kouluikäisillekin. Toca Bocan kantava ajatus on se, että kyse on nimenomaan leikistä, ei peleistä, joten kilpailullisia elementtejä ei ole lainkaan. Kaikesta sisällöstä maksetaan kerralla.

Pikku Kakkonen
Android, IOS
Ilmainen

Leikkejä ja pelejä tuttujen juontajien ja Pikku Kakkosen hahmojen kanssa.

YLE Lapset
IOS
Ilmainen

Yle Lapset on Yle Areenasta lapsille tuunattu versio. Sillä voi katsella Ylen lastenohjelmia omaan tahtiin.

Netflix
Android, IOS
Ilmainen

Netflix on pakko mainita, koska reissun päällä harva pitää tenavia takapenkillä yhtä hiljaisena kuin leffojen katselu. Netflixissä voi tehdä erikseen lasten profiilin, jolla avautuu ainoastaan lapsille sopivaa sisältöä. Leffat ja sarjat eivät ole uusimpia, mutta silti katsottavaa riittää todennäköisesti koko kesäloman ajaksi.

Despicable Me, Subway Surfers
Android, IOS
Ilmainen

Jostain syystä muksut tykkäävät aivan älyttömästi niin sanotuista käytäväjuoksupeleistä. Niissä vipelletään tolkutonta vauhtia eteenpäin, väistellen esteitä ja keräten aarteita. Niillä taas saa avattua uusia vaatteita, varusteita ja hahmoja. Genressä on paljon pelejä, mutta leffoista tuttu Despicable Me ja Subway Surfers ovat parhaat.

Flightradar24 Pro
Android, IOS
Maksullinen

Mihin ylläpuolella näkyvä lentokone on menossa? Miltä sen ohjaamosta näyttää? Kuinka korkealla se on ja kuinka kovaa se lentää? Flightradar näyttää kaikki ilmassa olevat lentokoneet kartalla maailmanlaajuisesti, mutta maksullisella versiolla voi osoittaa myös suoraan ylhäällä olevaa konetta ja se näyttää ruudulla koneen tiedot. Pienten ja suurten pikkupoikien suosikki! 

Pou
Android
Ilmainen

Muistaako kukaan Tamagochia? Pou on kuin ruudulle siirretty versio virtuaalilemmikistä, joka kaipaa hoivaa ja syötävää, mutta jonka kanssa voi myös pelata ja leikkiä.

 Lue matkajuttumme 

 Legoland

 Lontoo

 Euroopan huvipuistot

Lapsi on Ylösen ja hänen tyttöystävänsä Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen.

The Rasmus -yhtyeen laulajana tutuksi tullut Lauri Ylönen, 38, on tullut toistamiseen isäksi.

Ylönen julkaisi viime yönä yhtyeensä Instagram -sivuilla suloisen kuvan vastasyntyneen vauvan pienestä jalasta. Kuvan hashtagien perusteella voisi päätellä, että tuore isä on uudesta tulokkaasta erittäin kiitollinen ja onnellinen.

 

It’s a boy! #laurisweek #newborn #doubledad #baby #la #grateful

Henkilön The Rasmus (@therasmusofficial) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @therasmusofficial

Lapsi on laulajan ja hänen kumppaninsa Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen. Pari ilmoitti seurustelustaan vuonna 2017.

Ylösellä on avioliitostaan laulaja Paula Vesalan kanssa vuonna 2008 syntynyt Julius-poika.

Vierailija

Lauri Ylönen sai pojan — tuore isä kertoi syntymästä suloisella Instagram-kuvalla

Vierailija kirjoitti: Vierailija kirjoitti: Mistä vetoa että "Katriina-rakkaan" pillerit "petti".. Ei varmasti ollut Laurin puolelta suunniteltu lapsi, ja Laurista sen kyllä aistii pitkälle. Justhan se erosi Paulasta n.vuosi sitten. Jotenkin noloa. Mun mielestä Laurista kyllä aistii, että halusi enemmän lapsia kuin vain yhden. Jossain haastattelussahan tuli ilmi, että Paula oli se, joka ei enempää halunnut... Kannattaakohan sitä lasta silti pukata alulle viikon seurustelun jälkeen. Just sayin'
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kaksosvauva lumoaa usein koko perheen, vieraista puhumattakaan. Kuva: iStockPhoto.

Asuuko teillä vauhdikas oinas, herkkä rapu, aurinkoinen leijona vai hajamielinen vesimies?

 

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.