Kuva: Filmikamari
Kuva: Filmikamari

Leffassa on kauniit maisemat, vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja tärkeää pohdintaa perheistä.

– Annan leffalle neljä tähteä viidestä, yksitoistavuotias seuralaiseni totesi Lomasankarit-elokuvan jälkeen.

Lomasankarit onkin viihdyttävä koko perheen elokuva, jossa katsoja saa kaupan päälle ihastella Kreikan aurinkoisia maisemia.

Vauhdikas toimintaseikkailu kertoo uusperheestä, joka lähtee lomalle Kosin saarelle Kreikkaan. Perheen poikakolmikko päätyy pelastamaan paikallista tyttöä Adrianaa kidnappaajien kynsistä ja selvittelee samalla omia välejään.

Lomaviikon aikana myös koko perheen sisäiset jännitteet purkautuvat, ja porukka palaa lomalta taatusti eri tunnelmissa kuin sille lähti.

Jokaiselle katsojalle jotain

Aikuiskatsojan silmä lepää elokuvan auringonpaisteessa, meren turkooseissa sävyissä ja saaren rannoilla ja kallioilla. 

Sen sijaan ainakin minua kaiveli hieman elokuvan perinteinen asetelma: kolme poikaa pelastaa kaunista tyttöä pulasta. Miksei yksi perheen lapsista, vaikkapa nuorimmainen, olisi voinut olla tyttö?

Poikaseuralaiseni ei kiinnittänyt asiaan mitään huomiota. Leffan vauhti ja vaaralliset tilanteet upposivat häneen kuin veitsi voihin, samoin hän osasi arvostaa elokuvan nuorisohuumoria. (Varoitus perheen pienimmille: Lomasankareissa sanotaan muutama ruma sana.)

Elokuvassa on myös lisämausteena juuri sopiva määrä romantiikkaa, jotta sitä arvostavan lapsikatsojan vatsanpohjaa kutittelee mukavasti leffan alusta loppuun.

Sanoma koskettaa katsojaa

Lomasankarit-elokuva käsittelee tärkeitä teemoja, kuten perheen merkitystä ja sisäisiä suhteita, mukavan raikkaasti. Se ei alleviivaa, mutta kertoo suorasukaisesti, mitä vaikeuksia kahden alunperin erillisen perheen kasvamisessa yhdeksi on.

Äitikatsoja pyyhki silmäkulmiaan muutaman kerran elokuvan aikana ja kaivoi nenäliinan taskustaan sen lopussa. Lasten tarina kosketti!

Lomasankarit tarjoaa koko perheelle puolentoista tunnin viihdyttävän todellisuuspaon pohjoisen pimeästä talvesta, ja suosittelemme sitä poikani  kanssa toiminnasta ja romantiikasta pitäville perheille.

Lomasankarit, K7, ensi-ilta 31.10.2104

Ohjaaja Taavi Vartia

Pääosissa Nuutti Konttinen, Veikka Vainikka, Emil Auno, Ifigeneia Tzola, Ville Myllyrinne ja Laura Malmivaara

Lue lisää

Prinsessa Kaguyan taru on kaunis mutta haikea

Arvio: Muumit Rivieralla

Arvio: Viiru muuttaa

Lapsi on Ylösen ja hänen tyttöystävänsä Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen.

The Rasmus -yhtyeen laulajana tutuksi tullut Lauri Ylönen, 38, on tullut toistamiseen isäksi.

Ylönen julkaisi viime yönä yhtyeensä Instagram -sivuilla suloisen kuvan vastasyntyneen vauvan pienestä jalasta. Kuvan hashtagien perusteella voisi päätellä, että tuore isä on uudesta tulokkaasta erittäin kiitollinen ja onnellinen.

 

It’s a boy! #laurisweek #newborn #doubledad #baby #la #grateful

Henkilön The Rasmus (@therasmusofficial) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @therasmusofficial

Lapsi on laulajan ja hänen kumppaninsa Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen. Pari ilmoitti seurustelustaan vuonna 2017.

Ylösellä on avioliitostaan laulaja Paula Vesalan kanssa vuonna 2008 syntynyt Julius-poika.

Vierailija

Lauri Ylönen sai pojan — tuore isä kertoi syntymästä suloisella Instagram-kuvalla

Vierailija kirjoitti: Vierailija kirjoitti: Mistä vetoa että "Katriina-rakkaan" pillerit "petti".. Ei varmasti ollut Laurin puolelta suunniteltu lapsi, ja Laurista sen kyllä aistii pitkälle. Justhan se erosi Paulasta n.vuosi sitten. Jotenkin noloa. Mun mielestä Laurista kyllä aistii, että halusi enemmän lapsia kuin vain yhden. Jossain haastattelussahan tuli ilmi, että Paula oli se, joka ei enempää halunnut... Kannattaakohan sitä lasta silti pukata alulle viikon seurustelun jälkeen. Just sayin'
Lue kommentti
Kaksosvauva lumoaa usein koko perheen, vieraista puhumattakaan. Kuva: iStockPhoto.

Asuuko teillä vauhdikas oinas, herkkä rapu, aurinkoinen leijona vai hajamielinen vesimies?